Overig / Algemeen / Wat eten we vandaag?
zoeken in:
5
geplaatst: 30 juli 2020, 15:01 uur
Wat eet jij vandaag? Warme maaltijd, snelle hap, boterham met kaas, maakt niet uit, meld het hier! Foto's altijd wenselijk, maar niet verplicht, evenals toelichtingen en verhitte discussies over wat gezond dan wel lekker is of niet. Ik zal straks een foto plaatsen van mijn warme maaltijd, te nuttigen om 17:00u, maar GrafGantz nam al het eerste voorschot in Laatst bekeken film:

GrafGantz schreef:
Kipfilet, gegrilde groente (courgette, aubergine en tomaat) en friet met schil uit de oven. Daarbij nog een zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus, en tot slot nog wat vers fruit.
Klinkt lekker! Kipfilet, gegrilde groente (courgette, aubergine en tomaat) en friet met schil uit de oven. Daarbij nog een zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus, en tot slot nog wat vers fruit.

1
geplaatst: 30 juli 2020, 16:57 uur
Lange dag op het werk gehad: ik ga waarschijnlijk wat voedsel halen. Gisteren kip met mangosaus gemaakt. Gewokte groenten betroffen: broccoli en rode paprika. Rijst heb ik met kurkuma op smaak gebracht.
2
geplaatst: 30 juli 2020, 17:28 uur
Zelfgemaakte pizza met veel groenten, o.a. courgette en paarse bloemkool.
1
geplaatst: 30 juli 2020, 17:39 uur
Salade met ijsbergsla, mango, gerookte kip, komkommer, rode pepers, lente-ui en cashew noten. Toppertje tijdens warme dagen. Voor de liefhebbers vergezeld met een glaasje wit (gewurztraminer of grigio).
1
geplaatst: 30 juli 2020, 18:48 uur
Geprakte aardappelen^ met jus, sla^ met komkommer^ en daarna draadjesvlees.
Geen toetje - doe ik (bijna) nooit aan.
^ uit eigen (vaders) tuin.
https://i.ibb.co/2qv5HwB/dinner.jpg
Geen toetje - doe ik (bijna) nooit aan.
^ uit eigen (vaders) tuin.
https://i.ibb.co/2qv5HwB/dinner.jpg
2
geplaatst: 30 juli 2020, 18:57 uur
Ik mag voor mezelf zorgen vandaag. Vriendin (tevens topkok) is de hort op. Ik denk dat ik eens ouderwets naar de friettent ga om volledig los te gaan op ranzige zooi.
0
geplaatst: 30 juli 2020, 19:21 uur
ZAP! schreef:
Gestampte aardappelen^ met jus, sla^ met komkommer^ en daarna draadjesvlees.
Geen toetje - doe ik (bijna) nooit aan.
^ uit eigen (vaders) tuin.
(afbeelding)
Gestampte aardappelen^ met jus, sla^ met komkommer^ en daarna draadjesvlees.
Geen toetje - doe ik (bijna) nooit aan.
^ uit eigen (vaders) tuin.
(afbeelding)
Een koe uit de tuin?
1
geplaatst: 30 juli 2020, 19:22 uur
trebremmit - even goed kijken waar de ^-tjes staan.
Maar, idd, niet zo lang geleden had mijn vader lakenvelders (niet in de tuin, dat dan weer niet...) waarvan er wel es eentje naar de slager ging.

0
geplaatst: 30 juli 2020, 20:36 uur
Ik heb me laten vertellen dat Duco de koeienexpert van MuMe is.
1
geplaatst: 31 juli 2020, 08:36 uur
Vandaag vind ik het te warm om de oven en/of gasfornuis aan te doen, dus het gaat heel lui een gekochte maaltijdsalade worden. Wat voor een weet ik nog niet, maar ik hou jullie op de hoogte 

1
geplaatst: 31 juli 2020, 09:57 uur
spoon schreef:
Ik mag voor mezelf zorgen vandaag. Vriendin (tevens topkok) is de hort op. Ik denk dat ik eens ouderwets naar de friettent ga om volledig los te gaan op ranzige zooi.
Ik mag voor mezelf zorgen vandaag. Vriendin (tevens topkok) is de hort op. Ik denk dat ik eens ouderwets naar de friettent ga om volledig los te gaan op ranzige zooi.
Na afloop nog 2 beugeltjes Grolsch en flink maagzuur. Tevens voelde ik mij een beetje vies en schuldig.
Vanavond weer lekker thuis eten

1
geplaatst: 31 juli 2020, 11:24 uur
GrafGantz schreef:
Vandaag vind ik het te warm om de oven en/of gasfornuis aan te doen, dus het gaat heel lui een gekochte maaltijdsalade worden. Wat voor een weet ik nog niet, maar ik hou jullie op de hoogte
Vandaag vind ik het te warm om de oven en/of gasfornuis aan te doen, dus het gaat heel lui een gekochte maaltijdsalade worden. Wat voor een weet ik nog niet, maar ik hou jullie op de hoogte

Nou, het is de salade met geitenkaas, appel en zongedroogde tomaat geworden. Ik dacht ik meld het nog maar even.
0
geplaatst: 31 juli 2020, 14:46 uur
GrafGantz schreef:
Ik dacht ik meld het nog maar even.
Dat is de bedoeling en klinkt lekker. Wat voor dressing?Ik dacht ik meld het nog maar even.
1
geplaatst: 31 juli 2020, 14:50 uur
Spaghetti bolognese, wij drinken er een merlot (uit dezelfde fles die ook in de saus komt) bij, verder drinkt er iemand melk en iemand Raddler
.
Ook maar even fijnproever Mjuman hier uitnodigen voor een " hapje ".

Ook maar even fijnproever Mjuman hier uitnodigen voor een " hapje ".
1
geplaatst: 31 juli 2020, 15:04 uur
Goede vraag, m'n vrouw heeft de boodschappen gedaan en ik ben nog niet thuis.
1
geplaatst: 31 juli 2020, 15:05 uur
3
geplaatst: 31 juli 2020, 15:35 uur
Vandaag makkelijk: mixed grill - kalfsburgertje, lamscarbonade, stukje entrecote (alle uit de grillpan); stokbroodje met kruidenboter (uit eigen keuken), salade met gegrilde paprika en courgette, ui, kerstomaat, pittenmix, dressing van kruidenolie (uit eigen keuken/tuin), sinaasappelazijn en blauwe kaas.
Fles: ff denken; stevige rosé denk ik zo, of anders even gekoelde Spätburgunder.
Fles: ff denken; stevige rosé denk ik zo, of anders even gekoelde Spätburgunder.
0
geplaatst: 31 juli 2020, 16:19 uur
Nice, Mjuman.
Vandaag hetzelfde als gisteren, dat krijg je als je zo'n grote moestuin hebt en voordeelpakken vlees koopt... maar mij hoor je niet klagen!
Vandaag hetzelfde als gisteren, dat krijg je als je zo'n grote moestuin hebt en voordeelpakken vlees koopt... maar mij hoor je niet klagen!

0
geplaatst: 31 juli 2020, 16:54 uur
ZAP! schreef:
Nice, Mjuman.
Vandaag hetzelfde als gisteren, dat krijg je als je zo'n grote moestuin hebt en voordeelpakken vlees koopt... maar mij hoor je niet klagen!
Nice, Mjuman.
Vandaag hetzelfde als gisteren, dat krijg je als je zo'n grote moestuin hebt en voordeelpakken vlees koopt... maar mij hoor je niet klagen!

Een van de beste aankopen die ik de laatste jaren heb gedaan is een slowcooker (crockpot van 40 euro) .Kan je dingen heel zacht laten stoven; maak je een grote hoeveelheid en vries je de helft in, niet alleen goedkoper vlees of vis, ook hardere groentes garen perfect. Heel handig en ideaal voor de luie bui.
0
geplaatst: 31 juli 2020, 17:30 uur
Mjuman schreef:
Een van de beste aankopen die ik de laatste jaren heb gedaan is een slowcooker (crockpot van 40 euro) .Kan je dingen heel zacht laten stoven; maak je een grote hoeveelheid en vries je de helft in, niet alleen goedkoper vlees of vis, ook hardere groentes garen perfect. Heel handig en ideaal voor de luie bui.
(quote)
Een van de beste aankopen die ik de laatste jaren heb gedaan is een slowcooker (crockpot van 40 euro) .Kan je dingen heel zacht laten stoven; maak je een grote hoeveelheid en vries je de helft in, niet alleen goedkoper vlees of vis, ook hardere groentes garen perfect. Heel handig en ideaal voor de luie bui.
Hebben wij ook, m'n vrouw is er verslaafd aan. Nadeel is wel dat er in 1x eten voor minstens 4 dagen uit komt

0
geplaatst: 31 juli 2020, 17:33 uur
GrafGantz schreef:
Het is een "zoete honingdressing". Dat je het maar weet.
Klinkt goed. Heb ook al es wat (AH - mag ik dat zeggen?) maaltijdsalades geprobeerd en die zijn goed bevallen!Het is een "zoete honingdressing". Dat je het maar weet.
0
geplaatst: 31 juli 2020, 17:36 uur
Mjuman schreef:
Een van de beste aankopen die ik de laatste jaren heb gedaan is een slowcooker...
Op zich een goed idee, maar ik ben toch meer van het traditionele koken en braden - plus dat het een leuk tijdverdrijf is. En 3 dagen draadjesvlees vinden we hier echt geen straf. Een van de beste aankopen die ik de laatste jaren heb gedaan is een slowcooker...

0
geplaatst: 31 juli 2020, 17:40 uur
GrafGantz schreef:
Hebben wij ook, m'n vrouw is er verslaafd aan. Nadeel is wel dat er in 1x eten voor minstens 4 dagen uit komt
(quote)
Hebben wij ook, m'n vrouw is er verslaafd aan. Nadeel is wel dat er in 1x eten voor minstens 4 dagen uit komt

Je hoeft 'em niet helemaal VOL te stouwen, als je maar ervoor zorgt dat vlees, groente of vis net onder staan. Het grote voordeel: temperatuur blijft constant en er kan niets aanbranden.
Overigens kun je het apparaat (in de stand hoog) ook prima gebruiken om vis te garen (zonder vloeistof): bedek de bodem met plakken sinaasappel, daaroverheen gehakte groene kruiden, daarop 250 - 300g vis (filets) weer afdekken met sinaasappelschijven en groene kruiden; deksel erop, ca 35 min.
0
geplaatst: 31 juli 2020, 17:56 uur
* denotes required fields.