The Chameleons - Script of the Bridge (1983)

Label: Statik

1. Don't Fall (4:05)
  2. Here Today (3:58)
  3. Monkeyland (5:17)
  4. Second Skin (6:51)
  5. Up the Down Escalator (3:58)
  6. Less Than Human (4:12)
  7. Pleasure and Pain (5:11)
  8. Thursday's Child (3:33)
  9. As High as You Can Go (3:35)
  10. A Person Isn't Safe Anywhere These Days (5:43)
  11. Paper Tigers (4:17)
  12. View from a Hill (6:40)
  13. In Shreds [Previously Unreleased] * (4:09)
  14. Dear Dead Days [Previously Unreleased] * (4:31)
  15. Things I Wish I'd Said [Previously Unreleased] * (5:12)
  16. Don't Fall [Live in Bremen, 1983] * (3:49)
  17. Here Today [Live in Bremen, 1983] * (3:51)
  18. Thursday's Child [Live in Bremen, 1983] * (3:46)
  19. A Person Isn't Safe Anywhere These Days [Live in Bremen, 1983] * (4:48)
  20. Less Than Human [Live in Bremen, 1983] * (4:01)
  21. Pleasure and Pain [Live in Bremen, 1983] * (4:31)
  22. Second Skin [Live in Bremen, 1983] * (6:01)
  23. Paper Tigers [Live in Bremen, 1983] * (4:07)
  24. Monkeyland [Live in Bremen, 1983] * (4:56)
  25. Singing Rule Britannia [Live in Bremen, 1983] * (4:19)
  26. Up the Down Escalator [Live in Bremen, 1983] * (3:59)
  27. View from a Hill [Live in Bremen, 1983] * (6:17)
musicfriek schreef:

Nee, vind ik niet. Joy Division vind ik toch wel wat klassen beter hoor. Het is puur de muziek die ik niks aan vind hier. De stem vind ik echter ook niet geweldig.

hey friek in vergelijking met JD gaat bijna elke band mank, maar jij je smaak hé, waar niks mis mee is hoor :

avatar van the viking
Er is nog hoop jean maurice.Het is al een wonder op zich dat friek tijdelijk bekeerd is tot Joy Division .Nog niet zo lang geleden was Joy Division depressieve rotzooi volgens onze regelneef van MusicMeter. Frieks muzieksmaak heeft dezelfde eigenschappen als het hollandse weer.Niet voor niets noem ik zijn persoonlijke top 10 de muzikale barometer en waarschijnlijk kunnen we weer diverse weersdepressies verwachten de komende dagen.Het heeft ook wel weer zijn charme hoor! Denk zelf overigens dat friek eens de andere albums van The Chameleons moet proberen,die wat ingetogener en gepolijster klinken.

avatar van Lukas
the viking schreef:

Hoewel ik zowel wat mijn toptien als wat mijn smaak betreft enige overeenkomsten vertoon met de heer M. Friek, vind ik dit dan wel weer een lekker plaatje. Net niet spannend genoeg om hoger dan 4* te scoren alleen. Joy Division is toch ook depressieve rotzooi

avatar van Alicia
Alicia schreef:
Ik heb hier absoluut geen spijt van! The Chameleons houden mij nog even binnen ondanks het mooie weer. Misschien wordt Mark ook een dagje ouder...

Ik heb er nóg steeds geen spijt van!!!!! Nu goed voor 5*****

jean maurice
Attentie attentie, beste Chameleons fans, Mark Burgess heeft een nieuwe band genaamd Black Swan Lane, en ze hebben net hun debuut uit getiteld A Long Way From Home, en ik moet zeggen het klinkt best heel erg aardig, en doet je soms denken vooral door de zang en het gitaarspel van Burgess aan de vervlogen glorie dagen van The Chameleons

Ik heb het album zelf niet, maar net even naar Black Swan Lane myspace gegaan nadat ik een berichtje van ze had ontvangen

avatar van Safri
Ok, interessant

avatar van orbit
Nog steeds een raadsel dat die andere twee Chameleons platen uit de goede tijd niet beter scoren, ik vind dit de minste.. Tuurlijk is Paper Tigers fantastisch en Second Skin en Pleasure & Pain ook, maar er staan ook beslist matige tracks op. Dan is What Does Anything Mean? Basically toch veel consistenter?

avatar van the viking
Vind Script de rauwste en de meest consistente die ze hebben gemaakt,maar smaken kunnen verschillen natuurlijk.What Does Anything Mean? Basically is overigens ook een juweeltje hoor

orbit schreef:

Welke songs vind je dan matig? Ik vind deze over de ganse lijn 5-sterren niveau, misschien 1 of 2 iets mindere nummers; en dat zijn voor mij dan nog de door jouw genoemde Pleasure and pain en Paper tigers.
Zonder What does anything mean tekort te willen doen, want ook dat is een meesterwerk.

avatar van orbit
Don't Fall, Here Today, Less Than Human, alle tracks die mij weinig doen eigenlijk..

orbit schreef:

Don't fall moet het vooral hebben van zijn onwaarschijnlijke drive; het is zeker en vast niet het sterkste Chameleonsnummer; het is zeer punky naar Chameleons begrippen, maar die typische Chameleons passie hoor je er wel in.

Here today vind ik ook fraai, hier laten The Chameleons dan weer hun typisch ingetogen sound horen. Bovendien vind ik de overgang naar het meesterlijke Monkeyland geslaagd.

Less than human is misschien wel het minste nummer van de plaat; toch een kleine voorliefde voor deze song omdat dit het eerste was wat ik ooit hoorde van de band.

Je ziet het al, het is moelijk voor mij om iets negatiefs over dit album te zeggen.
Over The Chameleons in het algemeen eigenlijk; het enige wat ik niet geslaagd vind uit hun 80's periode is het tweede deel van Strange Times.

We zitten op dezelfde lijn Lost Highway

avatar van orbit
Time the End of Time vind ik ook erg zwak van Strange Times, trouwens Mad Jack vind ik zelfs erg irritant.. Maar daar vind ik het niveau van de goede nummers wel een stuk hoger eigenlijk. I'll remember, In Answer en Seriocity vind ik toch behoorlijk goed hoor, onder het betere van de band!
Maar ik vind Script niet slecht, ik heb alleen meer met de andere twee platen itt de meesten blijkbaar.

jean maurice
Ik vind alles goed van The Chameleons, Strange Times is wat ruiger dan de twee voorgangers, wat ik wel vreemd vind is dat ze zo weinig nieuw materiaal hebben uitgebracht sinds Strange Times

koek op ?
pijp leeg ?

avatar van starsailor
jean maurice schreef:

Misschien omdat ze kort daarna door grote spanningen in de band uit elkaar gegaan zijn....

starsailor schreef:

ja jammer! maar Mark Burgess heeft inmiddels een nieuwe band Black Swan Lane en dat klinkt niet verkeerd beetje een mengeling tussen singer/songwriter en wave, check it out!

avatar van starsailor
jean maurice schreef:

Oud nieuws.
Het is overigens niet Mark zijn nieuwe band, maar een eenmalig project.

dix
leuk om te zien hoeveel response dit album nu krijt.
dat was wel anders toen het uitkwam, het werd of níet opgepikt, of vergeleken met the Sound, U2 etc en vervolgens te licht bevonden.

overigens hebben we hier natuurlijk wel te maken met een van de lelijkste hoezen allertijden. maar de muziek staat buiten discussie, die is subliem

avatar van blunnie
Heb deze ook gekocht toen hij uitkwam nog op vinyl.Ga hem maar weer een opzetten.Kijken of de pick up het nog doet.Wat ik me herinner fijne new wave muziek nu even 3 sterren

blunnie schreef:

Zijn de juweeltjes in waarde gedaald?

jean maurice
ook ik kende The Chameleons niet begin jaren tachtig!! het duurde tot 1987 voordat ik voor het eerst The Chameleons hoorde en ja VOOR mij waren dat meteen niet alleen juweeltjes maar zelfs diamanten!! wat mij betreft dus nooit en te nimmer in waarde gedaald!!

avatar van blunnie
Heb mij bedacht.Plaat gedraaid,is inderdaad beter danik me herinnerde.Vrij zwaarmoedige vocalen op een achtergrond van degelijke drum en baspartijen,de leadgitaar vliegt er als het ware doorheen.4 sterren

leadgitarS
das juist het goeie aan the Chameleons, die fraai ineengevlochten dan wel duellerende gitaarpartijen.

dix schreef:
leuk om te zien hoeveel response dit album nu krijt.

je bedoelt één van de mooiste hoezen allertijden?

blunnie schreef:

Dit jaar staat er overigens nog een geremasterde special edition cd van dit album op de rol.

Lost Highway
Ik vind een remaster van dit album en vooral van zijn opvolger geen slecht idee; want als er iets is dat me een beetje stoort aan deze meesterwerken is het het ietwat fleste, scherpe geluid.
Deze albums met een voller geluid, dat moet het delirium nabij zijn.

avatar van the viking
En natuurlijk de extra bonusnummers erbij,want het gaat hier om een dubbel cd

nijme255@adsl
Lost Highway schreef:

je bedoelt één van de mooiste hoezen allertijden?

Je ziet een aantal schetsen die betrekking hebben op bepaalde nummers van het album.

Sheplays
De hoes is getekend door Reg Smithies, de gitarist van de band.