Jimi Hendrix - The Singles Album (1983)

Label: Polydor

1. Hey Joe (3:26)
  2. Stone Free (3:35)
  3. Purple Haze (2:48)
  4. 51st Anniversary (3:17)
  5. The Wind Cries Mary (3:18)
  6. Highway Chile (3:29)
  7. Burning of the Midnight Lamp (3:37)
  8. The Stars That Play with Laughing Sam's Dice (4:19)
  9. All Along the Watchtower (3:59)
  10. Long Hot Summer Night (3:26)
  11. Cross-Town Traffic (2:20)
  12. Let Me Light Your Fire (2:37)
  13. Voodoo Chile (5:16)
  14. Angel (4:16)
  15. Night Bird Flying (3:53)
  16. Gypsy Eyes (3:44)
  17. Remember (2:46)
  18. Johnny B. Goode (4:04)
  19. Little Wing (3:16)
  20. Foxy Lady (3:15)
  21. Manic Depression (3:39)
  22. 3rd Stone from the Sun (6:41)
  23. Gloria (8:47)
Mijn eerste Hendrix cd. Een leuke starter dus, want alle singles staan hierop inclusief de b-kanten.
Met dank aan Prince van wie ik toen een groot fan was. De naam Hendrix kwam nogal eens voorbij in zijn geval en dat wekte interesse.
Interesse die nooit meer is weggegaan..........

avatar van kaztor
Heb 'm zojuist gescooped uit de koopjesbak bij Concerto. Dit is toch wel zo'n beetje de meest complete en nuttige Hendrix-verzamelaar die ik ooit tegen ben gekomen. Ook het concept achter deze bevalt me zeer, het artwork is geweldig en er staan een aantal nummers op die ik niet eerder had. Ik denk dat ik deze wel de volle mep geef.

avatar van Oldfart
Ik denk inderdaad dat van alle niet originele albums, en de niet te missen goede live platen, dit van alle verzamelaars de enige is die zinvol is.
Alle 7 " 's met hun B kanten, en zelfs Gloria staat hier op, die op 12 " bij een verzamel box uit, ik geloof eind jaren zeventig, zat.

EVANSHEWSON
Groot gelijk, kaztor, ik doe mee!

Ik denk alleen niet dat dit nog makkelijk te verkrijgen is. Zelf heb ik het ergens in de jaren '80 al gekocht (1987 of 1988) en daarna ben ik het niet vaak meer tegengekomen.

avatar van Oldfart
Groot gelijk, kaztor, ik doe mee!

mie toe

Oldfart schreef:

Het houd me -heel belangrijk- ook gevrijwaard tot eventuele aanschaf van zo'n afschuwelijke remaster van de familie. Een aantal jaren geleden kon ik oudere edities van de officiële studio albums aanschaffen op een platenbeurs. Ik heb van Axis en Ladyland de Reprise-versies gekocht (dit naar de verkoper's argumenten over een 'warm' geluid en na beluistering cq. vaststelling) en van het debuut de Europese Polydor-versie omdat die 'echt' is (geen gerommel met nummers). Die bevat dus niet nummers als Purple Haze, Stone Free etc. en die staan hier dus wel op. Daarbuiten bevalt me de opzet en chronologie absoluut!

aERodynamIC schreef:

Kaztor heeft denk ik geluk gehad.

Eigenlijk gewoon een kwestie van ietwat smoezelige 2de-hands-bakken doorspitten. Zo ben ik altijd de leukste dingen tegen gekomen. Neem je voor goedkoop iets mee, beleef je er plezier aan en dan lees je online dat het niet meer in de handel is. Zoiets maakt je heel blij.

avatar van Oldfart
Wat heb je tegen de releases van 'de familie'?

avatar van kaztor
Ach, kwestie van smaak. Ik vind ze te modern en opgekrikt klinken.
Ik was al bekend met de remaster van Ladyland en ik mis een bepaalde warmte. Ik ben niet echt een audiofiel ofzo (verre van) maar hou wel van een diep, zeg maar 'rond', geluid, beetje bassig enzo. En de oudere cd's klinken 'ronder'. Ieder z'n meug, uiteraard....

Datzelfde heb ik ook bij de Pink Floyd-cd's.

avatar van Oldfart
En de oudere cd's klinken 'ronder'.

om van vinyl nog maar te zwijgen ......

maar wat de familie betreft is dit http://www.musicmeter.nl/al... toch ook wel een essentieel album te noemen, zeker gezien het feit dat 'Cry of LOve' niet meer uit zal komen.

avatar van kaztor
Die heb ik dan uiteraard, samen met South Saturn Delta.
Zijn toch betere keuzes dan Cry Of Love of het nogal dubieuze Voodoo Soup.

avatar van Hendrix4live
Deze heeft mijn vader nog op plaat.

inpikken zou ik zeggen

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Weet er iemand van welk optreden de live versie is
van "little wing"???

Het is afkomstig van Hendrix in the West aldus het hoesje van deze cd.

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Mercie aERo!

Weet er iemand van welk optreden de live versie is
van "little wing"???

24 mei 1969: San Diego Sports Arena

En als Oldfart het niet weet..................

avatar van kaztor
Hoog tijd deze weer eens te beluisteren!

Deze krijg ik gewoon even van mijn oom op LP:)

avatar van lennon
aERodynamIC schreef:
Kaztor heeft denk ik geluk gehad.

Gisteren in een tas vol lp's gekregen van een vriend,. Ik heb alle Hendrix platen wel, maar dit is inderdaad een fijne relevante verzamelaar.
Ook credits voor de verschrikkelijk lelijke hoes....

Ik heb het jaren geleden nog op vinyl kunnen scoren (de cd heb ik al sinds de jaren ‘80).