Bassie & Adriaan - Op Reis Met Bassie & Adriaan door Europa (1992)

Label: CNR

1. Hallo Vriendjes (0:22)
  2. Duitse Les (3:32)
  3. De Fairies (5:05)
  4. Franse Les (2:33)
  5. Zo Vrij Als een Vogel (3:29)
  6. Spaanse Les (3:33)
  7. Erik de Viking (3:02)
  8. Engelse Les (3:12)
  9. De Spaanse Zon (3:46)
  10. Dag Vriendjes (0:22)
neo
''Erik de Viking'' is het lelijke eendje tussen de overweldigende andere nummers. _o_ Vergeef mij maar dit krijgt 5 sterren

avatar van Lukas
Ik vond vroeger al die taallessen geweldig, vooral als Bassie in de Engelse les 'the king, zo noemen ze de koning' zong. Toch vind ik Bert & Ernie leuker, daarom principieel niet hoger dan 4*, ook omdat Tubular Bells op dit album ontbreekt.

Het album heb ik helaas niet. Ik mag mezelf echter wel de uiterst gelukkige eigenaar noemen van de volledige video-collectie. Alle nummers zijn mij dus bekend (tot in den treure) Vanwege het plezier wat deze dudes hebben gegeven aan de kids de welverdiende vier sterren.

avatar van Lukas
Dan komt het dus met jouw Tubular Bells wel goed

Nou en of. brrrrrrrr

avatar van HiLL
Hallo vriendjes...best een leuk nummer.

avatar van the viking
rayman schreef:

Ha rayman op de alternatieve tour getuige je Bassie en Adriaan adoratie ?

met vriendelijke groet the viking

Jaja, je moet van alle markten thuis zijn wil je op muzikaal gebied een woordje mee kunnen spreken viking.

avatar van the viking
Als het bij de bank niet meer zo wil vlotten kun je altijd nog als Manusje van alles aan de slag !

met vriendelijke groet the viking

Dat moet ik eerst eens aan de binnenkant van mijn oogjes bekijken.

teutoon
Jullie kennen toch wel de variant Arie en Bastiaan op mastermovies.nl?
Puberale humor maar erg lachen!

teutoon schreef:
Jullie kennen toch wel de variant Arie en Bastiaan op mastermovies.nl?
Puberale humor maar erg lachen!

Maar lang niet zo grappig en vermakelijk als de echte Bassie en Adriaan.

avatar van MJ_DA_MAN
Mastermovies is zó dom en kinderachtig en vooral slecht.

avatar van Tribal Gathering
Volgens mij had ik deze vroeger ook. Het nummer spaanse les komt me erg bekend voor. Had dat niet de zin "En een hoed die noemen ze Sombrero", om af te sluiten met "Viva Espagna Ole".

Maar dan zou het jaartal 1992 toch niet moeten kloppen (anders is het wel erg treurig met me gesteld.)

Tribal Gathering schreef:

Klopt idd niet het nummer wat jij bedoelt (Spaanse Zon) stamt alweer uit 1978, bij de Sleutel. Dit is die ene (Spaanse Les) die ze zingen bij de geheimzinnige opdracht.

by_the_way schreef:

Gelukkig, heb ik toch geen zonnesteek.

avatar van stuntman_jasper
Zo vrij als een vogel, wat een mooie balad

Inderdaad, stuntman_jasper. "Zo Vrij Als Een Vogel" is een mooi nummer. Dit was de eerste serie van Bassie & Adriaan die ik als kind bewust meemaakte (Kindernet). Bassie & Adriaan lieten mij voor het eerst bewust kennis maken met het verschijnsel taal (door al die taallessen die ze gaven in de landen die ze bezochten). Volgens mij ben ik mij door B&A gaan interesseren voor talen (en ik studeer nu Duits). In 1995 en 1996 heb ik verschillende voorstellingen van B&A bezocht.

Ik geef dit album 4**** vanwege de leuke nummers, en, uiteraard, jeugdsentiment.

Sgt. Revolver schreef:

uiteraard

avatar van JohnWilliams
0,5
neo schreef:

Pardon...5 sterren?
En dan geef je:"Harry Potter and the Chamber of Secrets" maar 2,5*!!!

avatar van Bart Tönjann
Inderdaad een beetje een rare manier van stemmen. Deze krijgt 5 sterren, het beste van het beste dus, een dikke tien, terwijl scores als Harry Potter bij jou niet hoger komen dan 2.5 Deze soundtrack van bijv. Harry Potter zit kwalitatief toch stukken beter in elkaar lijkt me. Ik bespeur hier dan ook een vleugje sarcasme in je stemmings statistieken, Neo.

avatar van JohnWilliams
0,5
Nou? Ik verwacht een reactie.

avatar van Bruce Almighty
Vroeger vond ik de Muziek erg Leuk maar nu vind ik het niet meer zo'n spetter ...

avatar van Omsk
Erik de Viking was echt mijn nummer vroeger. In mijn herinnering had het nummer ook minstens 39 coupletten.

avatar van Bartjeking
Geweldig! Bas en Aad hebben mijn jeugd verrijkt en me afgeleverd als een zeer verknipte volwassene . Ik kan gewoon niet naar het buitenland op vakantie zonder mijn vriendin gek te maken met een plaatselijke variant van ..Spaanse...Engelse..Duitse..etc.....Les.

Een wonder hoe Aad de meest kromme zinnen in een liedje kan laten lopen; In Portugal wordt anders gesproken dan bij ons in Nederland lalala

Ik ben weer in mijn element. merk ik...3.5* voor deze veels te korte plaat van Neerlands allergrootste jeugdhelden.

avatar van T.O.
Wat een stel eurofielen eigenlijk, bah!

avatar van Srananbloke
Wat is 'Zo vrij als een vogel' toch een ongelofelijk prachtnummer