Hydeout Productions: 2nd Collection (2007)

Japan

10. Emancipator - With Rainy Eyes
  11. Shing02 - Luv[sic.) (Modal Soul Remix]
  12. Uyama Hiroto - Windspeaks
  13. DSK - Winter Lane [Nujabes Remix]
  14. Nujabes - After Hanabi (Listen to My Beat)
Waaaat!! allemaal onbekende tracks voor mij... Ik ga dit album is checken.

avatar van Osiris Apis
Old Light van Pase Rock kende ik wel al. De rest van het album klinkt ook goed.

avatar van Sjaakspeare
Nujabes-nummers die ik niet ken? Krijg nou wat!

p.s. Dit wordt toch niet weer alleen in Japan uitgebracht?

avatar van Osiris Apis
Sjaakspeare schreef:
p.s. Dit wordt toch niet weer alleen in Japan uitgebracht?

Alleen in Japan volgens mij.

avatar van Sjaakspeare
...
Daarom heb ik 'm nu maar illegaal verkregen; via een klasgenoot
Maar het klinkt wederom allemaal weer fantastisch, wat ik al na anderhalve luisterbeurt durf te zeggen. Die nieuwe remixes van The Old Light en Luv Sic zijn ook heel erg lekker. Ik vind dat nummer met C.L. Smooth overigens wel opmerkelijk. In het begin lijkt het namelijk net een Pete Rock-beat. Echt precies met blazers zoals Pete Rock dat begin jaren 90 ook deed. Maar even later propt Nujabes die beat vol met vanalles en nog wat aan prachtige geluiden. Pete had dat nooit gedaan. Maar ik houd wel van volle beats (zo vind ik het nieuwste Afu-Ra album af en toe nog wel erg goed, omdat die beats zo druk zijn). Ik moet dus concluderen dat Nujabes Pete Rock gewoon heel direct overtroffen heeft

En dan te bedenken dat er nog een uitzonderlijk talent op dit album meedoet; Uyama Hiroto

Dat meisje dat zingt op Imaginary Folklore is trouwens een 'zuchtmeisje' pur sang. Het past wel het best bij het nummer, dus ik vind het niet ergerlijk of zo. Maar wel opmerkelijk

avatar van MJ_DA_MAN
Sky Is Falling is echt een prachtig nummer .

SinX
Prachtig album! Sky is falling is inderdaad een heerlijk nummer ook. Ik vond deze plaat met toeval ergens op het world wide web, en ik draai hem heel vaak. Heerlijk om op te relaxen. Jammer dat het zo onbekend is.

avatar van MJ_DA_MAN
Hikari is ook al zo'n mooi nummer.

dion_odinot
Hele aardige verzamelaar!

maar, kan iemand mij dit uitleggen:
Clammbon By Nujabes

Social_Mask
Werkelijk prachtig!

Sky Is Falling, Imaginary Folklore, Hikari, Counting Stars, With Rainy Eyes en Luv Sic. remix zijn stuk voor stuk hemels.

Ik heb sommige mensen in mijn omgeving een nummer van Nujabes laten horen, en velen zeggen dat het te herhalend is. Daar kan ik inkomen, maar Nujabes weet zo'n mystieke sfeer te creeëren dat als je er uit bent je er maar al te graag naar terug wilt. Onbeschrijfelijk eigenlijk.

Voor nu dikke 4*.

avatar van Brains
Sky is falling
Heerlijke jazzy Hip-hop, dit is helemaal mijn ding

dion_odinot schreef:
maar, kan iemand mij dit uitleggen:
Was een foutje, heb al correctie gestuurd.

avatar van MJ_DA_MAN
Wat een prachtige plaat, zelfs beter dan de albums van Nujabes (die al top zijn). Heerlijke ontspannende nummers met af en toe een nummer met raps wat fijn voor de afwisseling is. Nujabes produceert bij vlagen briljant, maar Uyama Hiroto kan er ook wat van en Emancipator kende ik al van zijn album; ook hij is erg goed. Amper minpunten, daarom een verdiende 4,5* voor dit kleine meesterwerk.

avatar van Rhythm & Poetry
Met dank aan MJ. Alhoewel ik deze vroeg of laat toch wel beluisterd had denk ik. Hier staan zeker een aantal van de fijnste Nujabes nummers op, maar ook de overige artiesten op deze plaat doen het voortreffelijk. Een zeer vredig geheel, zoals je kunt verwachten van Hydeout, met de meest fraaie melodiën. En ik co-sign de opmerking over het kleine meesterwerk.

avatar van josbosvos
Hoort CL's stemgeluid zo overdreven zacht te zijn op track 1?

avatar van MJ_DA_MAN
Gewoon een luide productie dus C.L. komt idd meer op de achtergrond terecht hierdoor.