The Rolling Stones - Sticky Fingers (1971)

Rock / Blues
Label: Rolling Stones

1. Brown Sugar (3:49)
  2. Sway (3:52)
  3. Wild Horses (5:44)
  4. Can't You Hear Me Knocking (7:15)
  5. You Gotta Move (2:33)
  6. Bitch (3:37)
  7. I Got the Blues (3:55)
  8. Sister Morphine (5:34)
  9. Dead Flowers (4:05)
  10. Moonlight Mile (5:57)
  11. Brown Sugar * (4:07)

met Eric Clapton

12. Wild Horses [Acoustic Version] * (5:47)
  13. Can't You Hear Me Knocking [Alternate Version] * (3:24)
  14. Bitch [Extended Version] * (5:52)
  15. Dead Flowers [Alternate Version] * (4:17)
  16. Live with Me [Live at the Roundhouse, 1971] * (4:22)
  17. Stray Cat Blues [Live at the Roundhouse, 1971] * (3:48)
  18. Love in Vain [Live at the Roundhouse, 1971] * (6:42)
  19. Midnight Rambler [Live at the Roundhouse, 1971] * (11:26)
  20. Honky Tonk Women [Live at the Roundhouse, 1971] * (4:14)
  21. Jumpin' Jack Flash [Live at University of Leeds, 1971] * (3:59)
  22. Live with Me [Live at University of Leeds, 1971] * (4:21)
  23. Dead Flowers [Live at University of Leeds, 1971] * (4:02)
  24. Stray Cat Blues [Live at University of Leeds, 1971] * (4:14)
  25. Love in Vain [Live at University of Leeds, 1971] * (6:28)
  26. Midnight Rambler [Live at University of Leeds, 1971] * (13:09)
  27. Bitch [Live at University of Leeds, 1971] * (5:24)
  28. Honky Tonk Women [Live at University of Leeds, 1971] * (3:20)
  29. (I Can't Get No) Satisfaction [Live at University of Leeds, 1971] * (5:31)
  30. Little Queenie [Live at University of Leeds, 1971] * (4:26)
  31. Brown Sugar [Live at University of Leeds, 1971] * (4:44)
  32. Street Fighting Man [Live at University of Leeds, 1971] * (4:52)
  33. Let It Rock [Live at University of Leeds, 1971] * (3:13)
avatar van Paalhaas
avdj schreef:
Voor degene die niks van ze heeft is het gewoon de ideale inkomer. Slechts 10 nummers, dus geen overbodige fillers of andere rotzooi.

Tja wat een onzin, ik ken albums met 3 nummers die niemand ooit zou moeten horen!

Paalhaas schreef:

Misschien moet avdj het woordje 'DUS' weghalen.

avatar van avdj
10 nummers waarvan eentje boven de 6 minuten, met een totaaltijd van 45 minuten. Tegenwoordig is dat rond de 55/60 minuten. Ik bedoelde alleen maar te zeggen dat als iemand niks van de Stones heb, geen verzamelaar moet aanschaffen, maar deze plaat. Acht euro op dit moment.

avatar van Music4ever
Heb deze inmiddels in mijn top-10 en hij blijft toch echt fantastisch! De geniale riffs op dit album mis je echt op Excile......... Riffs als Brown Sugar, Sway, Can't You Hear Me Knocking en Dead Flowers op 1 album! Petja af hoor.
(of moet ie nou op, Keith? )

I Got the Blues vind ik zo mooi, er zit echt veel gevoel in dat nummer.
De gitaar op dit album is inderdaad uitstekend.
Can't You Hear Me Knocking bewijst dat wel.

avatar van avdj
Ik hoorde vandaag Don't Cry van Guns N' Roses en die doet me denken aan I Got The Blues. Inderdaad erg goed nummer.

Na Let it Bleed de beste plaat van Keith Richards voor mij.

'Let it Bleed' beluister ik nu best vaak. Geweldig album.
Maar ik vind 'Sticky Fingers' beter, en niet alleen door het gitaarwerk.
Ik vind dat er op dit album meer pakkende nummers staan.

avatar van avdj
Voor niet-fans inderdaad aanstekelijker. Maar zelf kan ik ook nauwelijks kiezen hoor. Ligt ook aan je stemming. Een nummer à la Midnight Rambler staat niet op Sticky Fingers maar wel één van favoriete ballads: Wild Horses.

Ik heb Let It Bleed ook nog niet zo vaak gehoord als Sticky Fingers dus misschien gaat die plaat bij mij nog groeien.
Sticky Fingers interreseerde mij alleen eerder dan Let It Bleed.
Maar 'Gimme Shelter ' is tot nu toe het beste nummer dat ik van deze mannen ken. En die staat op Let It Bleed

Rokol schreef:
Ik heb Let It Bleed ook nog niet zo vaak gehoord als Sticky Fingers, dus misschien gaat die plaat bij mij nog groeien.
Sticky Fingers interreseerde mij alleen eerder dan Let It Bleed.

Mee eens. Fantastisch duet ook. De aflsluiter vind ik ook geweldig. Maar bij mij moest Let it Bleed ook groeien. De sound blijft wel compleet anders dus dat moet wennen.

Fantastisch duet ook.

Zeker. Prachtig gezongen.
Mick Jagger is een zeer sterke zanger, jammer dat ik dat niet eerder onder ogen zag.

tondeman
SWAY!!

avatar van HiLL
Can't You Hear Me Knocking

tididididi!! Erg lekker nummer!

HiLL schreef:
Can't You Hear Me Knocking

tididididi!! Erg lekker nummer!

Idd een heerlijk nummer, ik moest er ff aan wennen maar vind hem inmiddels super!

Over dit album kan ik heel kort zijn: voor mij de beste Stones plaat!
Alleen al nummers als Sister Morphine, I Got the Blues en Wild Horses maken dit album tot wat het is: een topper.

avatar van avdj
Wild Horses is één van mijn favoriete ballads ooit. Aan Sister Morphine heb ik lang moeten wennen maar inmiddels vind ik het een juweeltje. Het enige nummer wat ik iets minder vind is "You Gotta Move" maar die is niet door de Stones zelf geschreven.

You Gotta Move vind ik wel geinig. Het breekt misschien een beetje de voortgang van het album.
Wie heeft nummers trouwens wel geschreven?

Davis/McDowell

Ik heb er ook helemaal geen hekel aan of zo hoor, maar de andere negen vindt ik simpelweg beter.

Davis/McDowell

Das waar, dat vind ik namelijk ook.

avatar van avdj
Dit is trouwens het eerste Stones album waar de legendarisch geworden tong (het bandlogo) op staat.

"Moonlight Mile" is ook de perfecte afsluiter. Ik vind dat die schitterende akoestische intro een beetje oosters klinkt. Ergens gelezen dat de Stones dit nummer gewoon zonder enige medewerking van Keith Richards hebben opgenomen. "Dead Flowers" vind ik ook wel heel leuk.

klopt als een bus
Voor mij persoonlijk zo ongeveer dé afluiter. Bij dat terugkomen van de melodie krijg ik gewoon kippenvel. Geniaal. Zonder Richards

Jay2Zee
Beste album van de Stones.

Voor een deel opgenomen in de inmiddels gesloten Muscle Shoals Studios in Sheffield, Alabama in 1969. Onder andere Brown Sugar komt daar vandaan. Veel indrukken van hun Amerikaanse toernee zijn verwerkt in diverse nummers op dit album.
Ook de tekst van Moonlight Mile spreekt wat dat betreft boekdelen: "The sound of strangers sending nothing to my mind, just another mad mad day on the road".

Een prominente plek in de Rolling Stone (het blad, wel te verstaan) top 500 is dan ook niet meer dan terecht...

avatar van avdj
Inderdaad. Echt heerlijk album dit. Ook dé CD bij uitstek om kennis te maken met de band. Dit is trouwens het eerste album onder hun eigen label en de beroemde tong wordt hier ook voor het eerst gebruikt.

avatar van mathias

avdj schreef:

Met één keer begrijpen we het ook wel hoor. Die zin was echt niet zoooooo moeilijk

Haha, helemaal vergeten.

Ik heb trouwens een correctie verstuurd wat de hoes betreft. Want het concept met de rits is toch een briljant idee geweest destijds. Het schijnt dat er onder de rits een beschermrand loopt omdat de rits bij de 'demo' hoezen de plaat beschadigd zou hebben.

avatar van marco straaten
can't you hear me knocking en sway zijn absoluut mijn favorieten op deze plaat en verder staat er eigenlijk geen slecht nummer op.

avatar van avdj
Inderdaad zéér evenwichtig album. Heb jij trouwens de originele LP marco? Toch wel een collector's item te noemen.

avatar van marco straaten
nee, die heb ik helaas niet; ik ben gewoon te laat geboren, vrees ik.
avdj schreef:

als je echt wil, kom je 'm wel aan (heb 'm zelf ook)