Roger Daltrey - Daltrey (1973)

Label: MCA

1. One Man Band (3:54)
  2. Way of the World (3:19)
  3. You Are Yourself (4:10)
  4. Thinking (4:27)
  5. You and Me (2:34)
  6. It's a Hard Life (3:35)
  7. Giving It All Away (3:31)
  8. The Story So Far (4:09)
  9. When the Music Stops (3:13)
  10. Reasons (3:54)
  11. One Man Band [Reprise] (1:23)
Daltrey is beter bij The Who. Dat hij maar gewoon Pete Townshend zijn nummers zingt... 2,5*

Father McKenzie
Daltrey is solo op zijn minst even sterk; Deze plaat is van begin tot eind ontzettend de moeite en is hier flink ondergewaardeerd;
Een dijk van een stem, prima composities met sterke arrangementen, dit is zo'n pure plaat dat je er stil van wordt...

bikkel
Ik ken deze plaat niet.Eigenlijk alleen Giving It All Away.En dat is wonderschoon.
Evenals Townsend solo zijn het meestal liedjes die behoorlijk afwijken van wat The Who deed(doet)

avatar van master-rens
Eerste keer dat ik dit album luister, en wauw zeg, prachtig!

avatar van bommel
Een zeeer ondergewaardeerd album.
40 jaar geleden helemaal grijsgedraaid.
En ik geniet er nog steeds af en toe van. (Ja op vinyl van 40 jaar oud)

avatar van Brutus
Dit vind ik nog geen verkeerd album. Er staan een aantal bijzonder goede songs op.

avatar van vigil
Dit viel me ook helemaal niet tegen. Natuurlijk is Townshend het brein van The Who en Daltrey eigenlijk gewoon de ideale rockzanger die dat perfect kon (kan?) invullen maar solo is het ook best de moeite waard. Geen gierende gitaren maar prima liedjes met kop en start met die karakteristieke in de hoofdrol.

Dit was de 1,50 die ik betaalde voor deze LP meer dan waard.