Murs & 9th Wonder - Murs 3:16 (9th Edition) (2004)

Label: Definitive Jux

1. Intro (1:44)
  2. Bad Man! (4:19)
  3. 3:16 (2:50)

met Joe Scudda

4. The Pain (4:08)

met Percy Miracles

5. Trevor An' Them (1:37)
  6. Freak These Tales (4:30)
  7. H-U-S-T-L-E (3:47)
  8. Walk Like a Man (4:42)
  9. And This Is For... (5:00)
  10. The Animal (3:06)

met Phonte en Joe Scudda

P-DawG
M&G schreef:
Is dit nu het beste Werk van deze twee geniale artiesten?
Dat mag je helemaal zelf bepalen.

avatar van Raul
Geweldig album, heeft veel te lang stof verzameld in een enigszins verlaten hoekje van mijn iTunes maar heb het de afgelopen dagen zo'n acht keer achter elkaar geluisterd en het is een fantastische plaat.
Kort maar oh zo krachtig, alle nummers zijn sterk.

4,5 sterren.
Favorieten zijn Walk Like a Man, The Pain en Bad Man (H-U-S-T-L-E is ook erg lekker).

avatar van Rhythm & Poetry
Eigenlijk het enige album van dit duo dat wel de verwachtingen weet af te lossen. Beide heren hebben zoveel talent, en dat ze dat maar op een plaat wisten om te zetten in goede muziek vind ik niet minder dan zonde.

avatar van MurryMusic
The Pain en Freak These Tails

avatar van 'rens.
Nice album, heb em gister een paar keer geluisterd.
Luistert lekker weg, goede lyrics en lekkere beats.

4.5*

avatar van kemm
Gastbijdrages van Murs en producties van 9th Wonder elders konden me nooit echt voor 100% overtuigen, maar op 3:16 valt alles in de plooi! Er is chemie tussen die twee en er zit vaart in de plaat. Muziek die je eender wanneer zou kunnen afspelen, en gezien de korte speelduur gemakkelijk tussen twee bezigheden in kunt proppen. Misschien een beetje oneerbiedig, maar wel waar! Hij vraagt niet noodzakelijk je volle aandacht, maar als je erbij bent weten de samples en de lyrics (soms grappig, soms diepgaand) wel te raken.

Na hun andere albums te luisteren, heb ik deze nog eens opgezet. Wat een album!

Alles zit goed, van de beats en de samples van 9th tot de flow en de storytelling van Murs.
En dan zwijg ik nog over de switches in Walk Like A Man. Damn.

Favoriete tracks kiezen is hier onmogelijk voor mij, zoals hierboven al gezegd, is het mogelijk dit album als chille achtergrondmuziek te gebruiken, maar als je je focust op de lyrics kom je zowel grappige als diepgaande dingen tegen.

Tja, het enige minpunt dat ik zou kunnen bedenken is de korte speelduur, maar langs de andere kant is het beter 10 sterke tracks te maken, dan 18 tracks waarvan de helft opvulling is.
4,5* voor dit pareltje, favo tracks zal ik niet kiezen.

haveman
Kos schreef:
iets te vaak gebruik van loopende voice-sampletjes en opgepitchte stemmetjes.

Laat ik daar nou net gek op zijn.

Ook de speelduur vind ik precies goed. Veel hiphop albums duren te lang.

Ik begin voorzichtig met 3 sterren, maar kan nog groeien.

haveman
Onbregrijpelijk dat And This Is For slechts 6 stemmen heeft(inclusief die van mij). Imo veruit beste nummer hier. Goede tekst.

avatar van Timo710
Ik denk dat dit inderdaad het beste album is van de 2:

Iedere track is opzichzelfstaand al een classic track. Als je het album opzet hoef je nooit een nummer te skippen en alle nummers vallen binnen de stijl van het album zonder dat er een tekort van variatie is. Het album raakt daarnaast ook nog een snaar door de diepgang die Murs in het geheel brengt.

Classic: 5,0*

avatar van kobe bryant fan
Hoe mooi kan hip-hop toch zijn, Murs flowt geniaal en 9th Edition legt zeer mooie beats af.

Tyn
Deze maar eens gekocht.. opzoek naar goede 'oude' hiphop.
9th wonder schijnt een goede producer te zijn. Ik hoorde dope beats op een remix album van Nas.
Murs heb ik weleens goed horen rappen.. en Def Jux is een goed label. Dus op papier zou het een goed album moeten zijn.. en.. dat is het gelukkig ook!
9th wonder levert inderdaad behoorlijk dope beats af. Ik vind de drums soms wel wat op elkaar lijken en ook de soul invloeden doen soms een beetje hetzelfde aan, maar het klinkt lekker.
Murs heeft goede teksten, die vaak wat reflecterend over komen. Naar mijn smaak heeft hij het iets te vaak over liefde en relaties. Toch vindi k zijn teksten over het algemeen van hoog niveau.
De guest MC's op het laatste nummer vallen positief op! Ik moet dit album vaker horen. Aangename kennismaking met Murs en 9th Wonder!

avatar van Snoeperd
Lekkere plaat, fijne beats en goede raps. 35 minuten lang, zo zouden meer hiphopplaten moeten zijn. Geen fillers, alleen maar hoog niveau nummers.

Edit: En wat heeft H.U.S.T.L.E. een harde beat

avatar van Nr.4
9th Wonder was hier nog in topvorm en het album kent eigenlijk geen slechte tracks. Murs heeft wat te melden, al waren hun hierop volgende platen stukken minder.

avatar van Boy
Boy
Oproep aan mensen die méér van (Underground) Hip-Hop weten dan ik. Welke albums zijn ongeveer zoals dit album? En daarmee doel ik voornamelijk op de teksten, die in mijn ogen niet zeer diepgaand gaan, maar wel begrijpelijk, vermakelijk en vertellend zijn. Heb ooit wel eens geluisterd naar bijv. MF Doom en Atmosphere, maar die vond ik veelal te kryptisch (Doom) of te dromerig (Slug). Aanraders?

avatar van MJ_DA_MAN
Masta Ace is de eerste die bij (in?) me opkomt.

avatar van Boy
Boy
Ken alleen H.O.O.D. van hem, hele album maar eens luisteren, bedankt

avatar van WeztSide
MJ_DA_MAN schreef:
Masta Ace is de eerste die bij (in?) me opkomt.
Bij de eerste luisterbeurt dacht ik ook gelijk aan Ace.

Vind alleen dat Masta Ace z'n stem vrij snel eentonig en vervelend wordt. Heb ik bij Murs minder.

Nummer walk like a man is master, drie vervolg verhalen met drie verschillende beats

avatar van niels94
Een gruwelijk strak album dat heerlijk wegluistert en nergens hapert. 9th Wonder levert hier een flink aantal erg sterke beats die een vrij eenduidige sfeer neerzetten, waardoor het album echt een eigen gevoel heeft. Murs is simpelweg een geweldige rapper die me met zijn rustige en heldere delivery wat aan Common doet denken, ook qua stemgeluid, en makkelijk te volgen maar ontzettend gevatte en scherpzinnige teksten heeft. Nergens dieptepunten, wel hoogtepunten (Walk Like a Man ).

En toch geen écht hoog cijfer van mijn kant. Dat komt doordat de teksten, hoe goed geschreven ook, me niet zo aanspreken. Het gaat geregeld over de ladies, overigens niet op de cliché hiphopmanier maar juist erg volwassen: zijn teksten zitten ook vol onzekerheden. Desondanks vind ik zijn probleempjes en meevallertjes met de dames gewoon niet erg interessant. Ik luister dit graag, maar zo geboeid als had gekund wordt ik er tot dusverre niet door. Daarom 'slechts' een zeven op dit moment, want een erg goed album is het zeker.

avatar van waxs
Blijft een tof album, ik zet het album nog geregeld op. Zeer toegankelijke lyrics waarmee het ook voor de leek prettig weg luistert. Klassieke storytelling waarbij Murs niet schuwt zijn kwetsbaarheden te tonen, weliswaar met een boel humor en sarcasme. 9th is hier volledig in zijn element, de producties sluiten goed aan bij de flow van Murs als wel de teksten. Kleine klassieker, vooral erg vermakelijk en luistert heerlijk weg!

avatar van Nr.4
Heerlijke soulvolle plaat toch dit. Vette originals ook die 9th gebruikt heeft, erg nice.

avatar van Silky & Smooth
Vandaag binnen gekregen op wit vinyl. Blijft een fantastisch album. Sfeervolle beats en Murs op z'n best. Geweldig duo!