Genesis - Live over Europe 2007 (2007)

Label: Virgin

1. Duke's Intro (Behind the Lines / Duke's End) (3:48)
  2. Turn It on Again (4:26)
  3. No Son of Mine (6:57)
  4. Land of Confusion (5:11)
  5. In the Cage / Cinema Show / Duke's Travel's (13:30)
  6. Afterglow (4:27)
  7. Hold on My Heart (5:58)
  8. Home by the Sea (Second Home by the Sea) (11:58)
  9. Follow You, Follow Me (4:19)
  10. Firth of Fifth (Excerpt) (4:39)
  11. I Know What I Like (In Your Wardrobe) (6:46)
  12. Mama (6:57)
  13. Ripples (7:57)
  14. Throwing It All Away (6:01)
  15. Domino (11:34)
  16. Conversations with 2 Stools (Drum Duet) (6:48)
  17. Los Endos (6:24)
  18. Tonight Tonight Tonight (Excerpt) (3:49)
  19. Invisible Touch (5:35)
  20. I Can't Dance (6:11)
  21. Carpet Crawlers (8:32)
Ja je hebt natuurlijk gelijk maar we hebben het over hetzelfde
Guide Vocal volgt echter na Duchess en zit inderdaad ook op een schitterende manier verwerkt in Duke's Travels

Ja je hebt natuurlijk gelijk maar we hebben het over hetzelfde

Nou ja, dat bedoel ik dus. Zijn de geruchten over een nieuw studioalbum eigenlijk gegrond? De heren Genesis hebben gezegd dat deze tour niet voor het geld was, ze hebben zelfs gratis concerten gedaan, maar meer een try out om te zien of het publiek er nog warm voor liep. Nou dat viel dus alleszins mee. Laten we hopen dat deze revival inderdaad een nieuw album op zal leveren.

Gratis ? Voor zover ik weet alleen rome (live dvd opnames).
50.000 * 60 euri = minimaal 3 miljoen per concert.... Daar houden de heren toch echt wel 1 miljoen van over per concert ... Dan zullen de de sacd en dvd heruitgaven wereldwijd toch ook nog wel voor leuke inkomsten zorgen ...

Bluebird schreef:

Die gratis concerten is niet waar en echt onzin, geen idee waar je dat vandaan hebt. Er zijn enkel production rehearsels gedaan in Brussel en Toronto voor ongeveer 100 man maar dat waren enkel repetities en enkele contest winnaars mochten daarbij zijn. Alleen het concert in Rome was gratis als laatste concert van de tour in Europa.

Niemand buiten Genesis weet echt wat er na de nog komende releases (De live DVD en de Box 1971-1975) nog gaat gebeuren. Het komende jaar in ieder geval niets. Gabriel lijkt ook definitief de stekker uit de reunie met hem te hebben getrokken.

Ik heb Collins vóór het laatste concert van de tournee in Los Angeles van redelijk nabij meegemaakt tijdens de soundcheck en hij maakte een volledig uitgebluste indruk en leek enorm naar zijn kinderen en naar huis te verlangen. De speech die hij die avond gaf voor het allerlaatste nummer Carpet Crawlers was ook vrij emotioneel. Voorlopig horen we helemaal niets denk ik en dat lijkt ook wel de indruk bij de meesten te zijn.

Running On Empty schreef:

Nou, hier vandaan eigenlijk...

hmm running mijn complimenten voor je top 10 overigens. Dat wil nog niet zeggen dat er niet een album in zou zitten ... je weet het nooit.. Hoewel Gabriel natuurlijk te tegendraads en misschien wel te egocentrisch is, voor dat soort dingen en tja wat voor muziek zou er gemaakt moeten worden ? Nee ik zie de 3 heren nog wel eens een album maken. Waarom niet ? Gezellig een 3 of 4 keeer enige dagen bij elkaar komen (met alle communicatie middelen vandaag de dag kan het zelfs zonder bij elkaar te zijn)
Laten we nou eerst maar eens gaan wachten op de uitgaven van de parels van de sympho rock: Selling, The Lamb en zeker ook Foxtrot (die laatste is qua geluid nog zoveel aan te verbeteren).
Ik neem aan dat Gabriel dan ook wat meer op de voorgrond zal treden en die zal zeker niet vies zijn van wat commerciel succes rondom deze albums (het zij hem gegund) en dus mogelijk in engeland een 3 tal reunie concerten ? Zo ergens in het voorjaar volgend jaar ? Nou vooruit Hackett er dan ook bij, want diens muzikale inbreng wordt nogal eens onderschat ...

Geweldigenoten
Deze zojuist via Amazone besteld en ik ben zeer benieuwd. Een superfan ben ik niet, maar heb wel alle albums van hun (behalve de Archives).

Seconds Out is absoluut nog steeds mijn favoriet, maar vind ook zeker 'The Longs' erg goed, in tegenstelling tot wat Running on Empty als gedrocht bestempeld.

De setlist van deze dubbelaar is erruggg!!! interessant, omdat ripples er ook op staat (nummer van mijn favoriete album 'Trick of a Tail'). Helaas het concert niet mee mogen maken, vanwege de absurde kaartprijzen en ik hoop met dit album toch een beetje te snuiven aan het sfeertje.

Ja geweldig genoten: soms is shoppen de moeite waard ! Al dat black market schorrie morrie blijft soms nogal eens zitten met kaarten: zo konden wij (geheel onverwacht) ten tijde van een weekendje praag voor 25 euro per kaartje het concert aldaar bij wonen (wel het eerste nummer gemist) op ongeveer 30 meter van het podium.

Geweldigenoten schreef:

Als muziek is het geen supergedrocht, de wijze van samenstellen en volledig verminken van een live show vond ik echter wel vreselijk. Met Live Over Europe krijg je een volledige setlist in originele volgorde en zo hoort het.

Absurde kaartprijzen? Niet in vergelijking met de Stones, Police en Eagles. 55 of 60 Euro voor een veldkaart in een stadion is tegenwoordig zelfs goedkoop maar vergeleken met 15 jaar geleden natuurlijk wel aan de prijs. In Europa waren de kaartjes voor Genesis zeer redelijk, in de USA werd de afgelopen tournee door de promotors volledig uitgemolken en je wilt niet weten wat ik heb betaald voor mijn kaartjes voor de concerten in de Hollywood Bowl.

marcello schreef:

Dank je. Nummer 1 zijn we het over eens.

Heel veel wishful thinking natuurlijk bij jou. Zoek het Gabriel interview op Youtube even op, hij doet niet meer mee. Tja en dan is voor Hackett ook niets meer te doen. Ik denk dat je voorlopig niets moet verwachten.

Bluebird schreef:

Nou, hier vandaan eigenlijk...

OK, Rome dus als free show. Die rehearsels waren niet om te zien of men er warm voor liep maar om de enorme stageshow te testen.

Running On Empty schreef:

Dank je. Nummer 1 zijn we het over eens.

Dat zou dan natuurlijk nog wel de historische Seconds Out line-up kunnen opleveren.....

Running On Empty schreef:

Toch lijkt dit op een try-out na al die jaren van afwezigheid volgens Ome Phil: "We just do what we do. We don't have a new album and I feel remarkably clean, actually, wrinkled but clean, because there's no other reason to do this other than the fact that we actually want to do it. We want to play together and do these shows and go out there and see if anybody wants to listen."

Ok, maar een nieuw album wordt ook niet uitgesloten. En zo uitgeblust was Collins volgens dit verhaal ook niet.

Geweldigenoten
marcello schreef:

Sja, ik denk dat ik dan ten tijde van het concert duidelijk naast de pot heb gepiiieeeppt.
Ik had geen zin om die zaterdag in een enorme rij te gaan staan en ben volgens mij op het verkeerde been gezet door de prijzen die ik hoorde (vanaf 125 euro...).

Inderdaad Running...: ik weet dat ik nog naar Dire Straits en Pink floyd (de laatste 3x achter elkaar in de Kuip) ging voor ca 45 gulden. Tegenwoordig moet ik niet vreemd opkijken bij kaartjes van 50 euro. Waar zouden we zijn zonder Mojo...

avatar van Running On Empty
Via de presale van de Internet fanclub waren de kaarten doodsimpel te bestellen en ik had ook nog eens 2 veldkaarten over die ik de dag voor het concert pas kon verkopen. Het was echt niet zo moeilijk om aan kaarten te komen o.a. op marktplaats tegen de normale prijs.

Dat Mojo slecht bezig is moge duidelijk zijn. Ik heb dit jaar erg veel geld aan Genesis uitgegeven maar ben mijn interesse in concerten volledig verloren. Het hele marketing gebeuren er omheen, presales die Live Nation nu organiseert (maar waar je straks voor moet gaan betalen let maar op), de prijzen van drankjes en parkeren bij stadions etc. noem maar op. Het is één grote uitmelkerij en het wordt alleen maar erger.

Bluebird schreef:
Home By The Sea is hier in 2 tracks verdeeld zie ik.

Op de plaat Genesis uit 1983 zijn dit toch ook 2 nummers.

avatar van Bluebird
Klopt, maar dat was hier al besproken. Op de tracklist hier helemaal bovenaan ontbrak een nummer omdat Home By The Sea hier in 2 aparte tracks was verdeeld terwijl die als 1 nummer op de cd staat. Het ontbrekende nummer was Firth Of Fifth maar dat is inmiddels alweer hersteld

avatar van Thuurke
Wat is deze plaat dan: Genesis The Musical, produced by Phil Collins?. Phil Collins neem je toch niet meer serieus na al die slijmliedjes en na Tarzan. 16 jaar na de laatste plaat van het trio.

Bluebird schreef:

Een try out of production rehearsel is een laatste test voor de tour en niet om te kijken of het publiek je nog lust. Het opzetten van die productie heeft miljoenen gekost. Voordat men aan een tournee dacht is eerst marktonderzoek gedaan. Hieruit bleek overigens dat heel veel mensen een reunie met Collins zagen zitten en alleen de die-hard fans (en dat zijn er veel minder in vergelijking tot de eerste groep) een reunie met Gabriel.

Het resultaat is uiteraard het prima klinkende Live Over Europe

Het betreffende interview was gedaan vlak voor de production rehearsel in Toronto voor zover ik kan nagaan. Collins was toen net 2 maanden thuis geweest. Geloof me, na afloop van de US tour was de man behoorlijk uitgeblust en wilde volgens mij alleen maar naar huis. Bij de meet and greet vóór het laatste concert in LA was hij er wel maar met zijn gedachten heel ergens anders.

avatar van Bluebird
Ik geloof je hoor.... Ome Phil is inderdaad erg veranderd in die 15 jaar en dat is natuurlijk ook geen wonder. Destemeer respect kun je opbrengen voor een dergelijke comeback.

Thuurke schreef:

'T was eigenlijk wel grappig om (soms) tussen dat tarzan musical publiek te zitten: Viel me echt op: een flink aantal toeschouwers om me heen kon de gabriel nummers (en zelfs trick nummers) niet echt waarderen: die zaten echt op allerlei best of nummers te wachten. ik niet ...

Hulde aan Collins die hier weer zin in had ...

marcello schreef:

Hulde aan Collins die hier weer zin in had ...

Idem dito. Tijdens de oude nummers af en toe om me heen gekeken en de meesten wisten gewoon niet wat er werd gespeeld terwijl ik volledig uit mijn dak ging. Het was met name het geval in Amsterdam en Helsinki op de plek waar ik stond.

avatar van Thuurke
Een tiental jaar geleden was Mike and The Mechanics op Parkpop in Den Haag en ze traden op na Golden Earring. Hardstikke druk natuurlijk, maar toen Mike and the Mechanics begonnen met hun set, liep alles en iedereen weg. Na een aantal verplichte nummers stond er bijna niemand meer bij het podium.

Opeens gingen ze over op een aantal bekende Genesis nummers en toen kwam iedereen weer bij het podium staan.

avatar van Bluebird
Tja, zo is het begrip *pop*muziek ontstaan en wat de boer niet kent dat vreet ie niet. Zeker niet na de Earring.

Maar weer eens even on topic want we dwalen wel heel erg af:

Live Over Europe is wat mij betreft zo'n plaat die de komende jaren een mooi live document zal blijken te zijn. Uiteraard achter Seconds Out maar de andere Genesis Live platen blijven toch wel ver achter.

Vergelijkbaar vind ik Two For The Show van Kansas. Deze band heeft ook aardig wat live platen gemaakt maar ze zijn allemaal stuk voor stuk veel minder dan Two For The Show uit 1977/1978. Elke band heeft wel zo'n tijdsdocument waarbij het livewerk een mooie weerspiegeling geeft van de afgelopen periode (Alchemy van Dire Straits is er ook een).

avatar van divart
Hij klinkt niet slecht. Het geluid is beter dan je mocht vermoeden na het concert in de Arena (en dat klonk ook niet echt slecht). De partijen van Tony Banks klinken nog steeds ielig, maar minder dan bij het concert. Dat het een mooi document zal zijn in de toekomst betwijfel ik, maar het geeft wel een goed tijdsbeeld van een topband op retour die nog één keer haar kunstje doet.
Wat wel opvalt is dat het geheel intiemer klinkt dan de concerten waren (dat die concerten niet echt intiem waren is natuurlijk niet zo heel gek). Voorlopig een 3.5*

Maar weer eens even on topic want we dwalen wel heel erg af:

Inderdaad, we dwalen wel heel erg af..............

avatar van Hans Brouwer
Ik heb het concert van Genesis, afgelopen zomer in de Amsterdam Arena, bewust gemeden omdat ik een ongeloofelijke hekel heb aan stadionconcerten . Nu ik de tracks bekijk die op dit "Live over Europe 2007 (2007)" staan krijg ik het gevoel dat ik mischien toch wel iets heb gemist . Maar goed, volgende week is het gelukkig 5 december . Ik zet "Live over Europe 2007 (2007)" toch maar op mijn verlanglijstje. Misschien dat de Goedheiligman mij wel wil verblijden met dit nieuwe live album van Genesis .

Huh Running on Empty : Genesis Live uit 1973 (mijn 1e kennismaking met Genesis in die tijd), vind ik nog steeds een geweldig live album - zoniet mijn alltime live favoriet; waarbij de scheidslijn symphorock (watcher of the skies) - rock (Hogweed , The knife) erg dun was. Meer rock dan sympho. Hier was Genesis in feite op zijn hoogtepunt. Dit album zal dit niveau denk ik nooit halen (de tijd zal het leren). Second's out is een prachtig - vrij ingetogen - live album, echter de spirit die van de 1e live afkomt , heb ik nooit meer gehoord, misschien wel veroorzaakt door het rock accent.

avatar van Running On Empty
Je hebt een wel beetje gelijk maar misschien moeten we dan een scheiding aanbrengen in de Gabriel en Collins periode. Genesis Live uit 1973 is absoluut geweldig. Ik neem aan dat je naast de reguliere ook de niet officiële versie hebt MET Supper's Ready