Kruder & Dorfmeister - The K&D Sessions™ (1998)

Oostenrijk
Electronic
Label: !K7

1. Roni Size & Reprazent - Heroes [Kruder's Long Loose Bossa] (6:30)
  2. Alex Reece - Jazz Master [K&D Session™] (8:20)
  3. Count Basic - Speechless [Drum 'n' Bass] (6:37)
  4. Rockers Hi-Fi - Going Under [Main Version - K&D Session™] (8:37)
  5. Bomb the Bass - Bug Powder Dust [K&D Session™] (7:20)

met Justin Warfield

6. Aphrodelics - Rollin' on Chrome [Wild Motherfucker Dub] (5:39)
  7. Depeche Mode - Useless [K&D Session™] (6:13)
  8. Count Basic - Gotta Jazz [Richard Dorfmeister Remix] (5:32)
  9. Rainer Trüby Trio - Donaueschingen [Peter Kruder's Donaudampfschifffahrtsgesellschaftskapitänskajütenremix] (6:55)
  10. Lamb - Trans Fatty Acid [K&D Session™] (8:31)
  11. David Holmes - Gone [K&D Session™] (8:30)
  12. Sofa Surfers - Sofa Rockers [Richard Dorfmeister Remix] (4:31)
  13. Mama Oliver - Eastwest [Stoned Together] (5:10)
  14. Bomb the Bass - Bug Powder Dust [Kruder & Dorfmeister Dub] (6:20)

met Justin Warfield

15. Kruder & Dorfmeister - Boogie Woogie (3:20)
  16. Sin - Where Shall I Turn [K&D Session™ Vol.2] (5:53)
  17. Bone Thugs-N-Harmony - 1st of tha Month [K&D Session™] (5:49)
  18. Kruder & Dorfmeister - Lexicon (1:04)
  19. Knowtoryus - Bomberclaad Joint [K+D Session™] (3:47)
  20. Rockers Hi-Fi - Going Under [Evil Love and Insanity Dub] (4:33)
  21. Strange Cargo - Million Town [K&D Session™] (7:31)
avatar van LeRoi
...wellicht ten overvloede maar ik kan hier niets meer aan toevoegen.....hier past slechts een eerbiedig

E-J
zweeft lekker weg, echt iets voor op de achtergrond, tijdens het eten bijvoorbeeld. ik vind beide CD's even lekker weg te luisteren, geen noemenswaardig kwaliteitsverschil tussen de 1e en de 2e CD.

avatar van beruk
T ís een soort lift muziek. Ik zou willen dat ik de hele dag in die lift zat.....

avatar van LeRoi
...da's het mooie aan deze plaat: voor de 1 voor op de achtergrond maar voor de ander niet: voor mij staat ie strak in mijn top 10 dance!
N.b. 1.In de tijd dat deze plaat uitkwam werd idd deze term voor diverse platen die toen uitkwamen gebruikt. Gelukkig (voor mij) heeft de lounge zich ontwikkelt tot een volwaardig substroom binnen de dance.
N.b. 2. Zijn wereldwijd toch veel muziekliefhebbers die niet alleen in de lift van deze muziek kunnen / willen genieten: rond 2003/2004 las ik in een artikel van een muziekblad dat van deze plaat toen al meer dan 10 miljoen exemplaren over de toonbank waren gegaan...

avatar van Carolaah
Dit is simpelweg briljant.
Heerlijke lounge.. ook erg fijn tijdens het studeren,
of gewoon op een rustige zondag, wat zeg ik?
Gewoon goed voor elk moment dat je gewoon even
kunt genieten van het mooie dat K&D te bieden hebben.

Maarten||
Erg, erg goed album Tijden geleden kon ik dit gewoon niet afluisteren, maar eindelijk hier het begrip voor het erg goede album, cijfer en misschien een stuk volgt.

Prachtige studeermuziek... Goh waren het al maar examens; of nee, dat heb ik niet gezegd .

avatar van VanDeGriend

Al jaren in de kast en net voordat ik deze wilde toevoegen aan cdvriend, toch nog maar even luisteren.

Veel en veel lekkerder dan ik me kon herinneren, ondanks dat er af en toe iemand door de muziek heen praat. Twee volle sterren erbij en terug in de kast.

avatar van patvandod
geniaal! dit is echt perfecte achtergrond muziek, maakt niet uit wat je aan het doen bent;) het is 'gewoon' briljant

avatar van LeRoi
Superlatieven genoeg over deze plaat (staat in mijn top 10 op 2 na 'Abbey Road'.....zegt genoeg denk ik)...maar mensen luister vooral eens goed HARD naar 'Rollin' da Chrome' (nr. 6 vd eerste CD): wat een HEERLIJK nummer. Typisch, zoals bijv. ook een 'Lust For Life', waarvan ik zeg: PERFECT, vooral niets meer aan doen, een 10 (en die geef ik echt nie veul.. ....)!!

avatar van dix
dix
In de kapperszaak waar ik kom staat dit volgens mij al sinds de opening in 2002 nagenoeg non-stop aan. Geen wonder, dit is nou typisch muziek 'to please everyone'. Persoonlijk ben ik er wel klaar mee, 't is toch iets te risicoloos allemaal.

dix schreef:

Tja, dat geldt m.i. voor elke plaat die je 'non-stop' 6 jaar (!!) achter elkaar opzet: verandering van spijs doet eten. Denk zelf dat ik 'The
Sessions' 2 keer per jaar opzet, maar de nrs. vallen mij toch nog steeds het meest op als ik weer eens een programma voorbij zie komen op TV (vaker dan 2 keer per jaar) met deze 'tijdloze geluidsmeesterwerkjes' (zo zie ik ze: het is Kunst met de grote 'K' om bestaande nrs. op een dergelijke briljante wijze in een ander jasje te stoppen) en je moet het m.i. dan ook niet 1 op 1 vergelijken met popbands/-artiesten zoals we die gebruikelijk gewend zijn (liedjes met tekst en muziek schrijven en uitvoeren is overigens bij mij nog steeds 'het hoogste goed', alleen verschijnt er niet meer zo veel wat m.i. de moeite waard is, mij voldoende raakt...en dat is toch wat ik zoek, al zijn het gasten die alleen maar 'achter de knoppen' zitten).

N.b. Velen, en ik ook lange tijd, zijn de mening van Dix toegedaan, en, om in de woorden van Dix te blijven, daar ben ik dan 'wel klaar mee': enjoy the moments van al het moois dat er is (veul!), hou het spannend (draai het niet te vaak) en vergelijk de diverse muziekgenres/-stijlen vooral niet (te veel) met elkaar.

avatar van Carolaah
In de pocket!

Daar zat ik op te wachten, de dag dat de prijs eens wat zou dalen. Net gehaald voor 12euries.. Bol.com had 'em voor 10, maar ach met die verzendskosten komt het op hetzelfde neer .

Voor een 2cd vind ik het een koopje en daarnaast een major aanwinst voor m'n cd-collectie! Muziek met klasse

dix schreef:
't is toch iets te risicoloos allemaal.

Dan heb je er al die jaren toch niet echt naar geluisterd.

Okee, het is perfecte achtergrondmuziek, maar zet je 'm eens op 10, dan wordt het een hele andere plaat.

Dan komt de dub-kant opeens naar voren. Knallen, dus.

avatar van dj maus
Wel gek trouwens dat ze CD 1 over 3 LPs uitsmeren en dan CD2 op een LP proppen.

Enfin, dan hebben we 3 platen om te mixen en 1 om eens lekker voor te gaan zitten. Best of both worlds.

avatar van bramenstruik
beruk schreef:

en in die lift kunnen ze wat mij betreft ook een volume knop plaatsen. Heerlijke plaat zeg!

Trans Fatty Acid !!!!

avatar van winterstorm
Ik heb dit plaatje ooit gekocht omdat ik dacht dat ik het wilde hebben. Om daarna tot vreemde vaststellingen te komen. Ik vond er niks aan. En tegelijk vond ik het geweldig. Vaker dan 1 keer per jaar draai ik 'm niet. Maar die ene keer valt mijn mond toch weer open van verbazing. Zoals een tv-programma dat je nooit bekijkt, maar als je er al zappend voorbijkomt je tóch blijft hangen. Een score toekennen ga ik dan ook maar eens niet doen. Want welke score geef je een album dat geweldig is en je tegelijk zo goed als nooit opzet? Ik denk dat dit 'kunst' genoemd mag worden. En misschien is deze kunst wat te moeilijk voor mij. Kan best.

avatar van Darkzone
Carolaah schreef:
In de pocket!

En nu voor 8 euro bij Play.com

Ga ik hem toch nog orgineel hebben.

Na meer dan 10 jaar nog steeds niet te evenaren op het gebied van chill out, lounge.......

avatar van Shelter
ik vind thievery corporation gevarieerder en dus beter...

vreemd

als variatie je enige criterium is, heb je in dit genre eigenlijk weinig te zoeken

waar slaat dat nou op?
Je hebt geen variatie wilde je zeggen in dit soort muziek?

En ik zeg toch ook niet dat het het enige criterium voor mij is, ik geef alleen het punt aan waarin ik Thievery Corporatio beter in vind waardoor deze KD op zijn minst evenaart.

Vreemd 34 en nog steeds niet kunnen lezen

avatar van dj maus
de betekenis van het woordje 'dus' hebben ze u op school nooit uitgelegd?

ben jij ook 34? wat toevallig

avatar van Shelter
zeg maar gewoon "je" hoor...

en bedankt voor je niks verduidelijkende berichtje... doeiiii

avatar van dj maus
misschien moet je deze plaat toch maar wat vaker draaien

word je wat relekster van

avatar van Gyzzz
dj maus schreef:

DIT heb ik gisteren ook gemerkt ja, geweldig . Opeens kwam het geluid van alle kanten, en inderdaad begon de dub bijna imposant te overheersen.

Verhoging in de maak, denk ik

avatar van tomalipi
Dit moet hard , zacht wordt het achtergrondmuziek

avatar van Manuel
Maakt Lamb zelf ook nummers à la nummer 10? Die is echt geweldig!

avatar van musicboy2602
Gaat weer lekker vriendschappelijk hier zie ik (dj maus vs. Shelter)

Waarom vestig je er anderhalf jaar na dato nog eens de aandacht op? Schrijf liever iets over de muziek.