The Smiths - The Very Best Of (2001)

Label: WEA

1. Panic (2:21)
  2. The Boy with a Thorn in His Side (3:14)
  3. Heaven Knows I'm Miserale Now (3:34)
  4. Ask (3:12)
  5. Bigmouth Strikes Again (3:14)
  6. How Soon Is Now? (6:42)
  7. This Charming Man (2:42)
  8. What Difference Does It Make? (3:51)
  9. William, It Was Really Nothing (2:11)
  10. Some Girls Are Bigger Than Others (3:07)
  11. Girlfriend in a Coma (2:02)
  12. Hand in Glove (3:25)
  13. There Is a Light That Never Goes Out (4:03)
  14. Please, Please, Please, Let Me Get What I Want (1:51)
  15. That Joke Isn't Funny Anymore (4:53)
  16. I Know It's Over (5:50)
  17. Sheila Take a Bow (2:42)
  18. I Started Something I Couldn't Finish (3:48)
  19. Still Ill (3:20)
  20. Shakespeare's Sister (2:09)
  21. Shoplifters of the World Unite (3:00)
  22. Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me (3:11)
  23. Stop Me If You Think You've Heard This One Before (3:32)
avatar van starbright boy
Weinig bands hebben zo'n kromme discografie als the smiths. 4 reguliere albums, 7 compilatiealbums en 1 live album.
Maar de liedjes blijven natuurlijk fantastisch.

"Stop me if you've heard this one before"

Verzamelaar nummer zoveel, maar ach we kunnen er toch geen genoeg van krijgen dus wat geeft het.

avatar van Safri
Wel de meest complete verzamelaar als je het mij vraagt

Kben nu net bezig de klassieker 'the queen is dead' aan het checken. Maar ik kan me niet voorstellen dat die titeltrack niet bij hun beste nummers hoort. (staat hier niet op!).
Is dit hun beste (compleetste)verzamelaar? Zoniet, welke eventueel wel?

avatar van Mozzer
Dit is nogal lukraak samengesteld door de platenmaatschappij. Dan prefereer ik 'Singles' waar tenmisnte gewoon alle singles van de band opstaan.

Maar je bent het beste af met de 4 studioalbums en de compilaties Hatful of Hollow en Louder than Bombs.
Dan ben je compleet.

avatar van swoon
Ik vind dit echt niet leuk. Mijn zus vindt het geweldig, maar ik vind het allemaal niet zo geweldig. Het is eens leuk voor één keer maar zeker niet voor meerdere keren te luisteren.

fastpulseboy
swoon schreef:

na meerdere keren draaien ga je veel mooier vinden, en voor je het weet ben je verslaafd.

avatar van dynamo d
Vroeger was ik best een new wave liefhebber, maar muziek van The Smiths heeft me toen en nu ook niet zo kunnen bekoren. Ik heb het pas nog weer eens geprobeerd maar het is mij te monotoon, saai en zeurderig. Enige lichtpuntje vind ik This Charming Man.
Ik begrijp niet waarom deze band altijd zo de hemel in geprezen werd en soms nog wordt want echt bijzonder vind ik het niet.

Sommige dingen kun je niet uitleggen.

cemetry gates ontbreekt wel op deze "best of" cd.. vind ik.

Er ontbreken er wel een stuk of honderd.
Maar ja, het gaat dan ook over The Smiths.

Re-issue ! Re-package ! Re-package !

avatar van Mozzer
rayman schreef:
Er ontbreken er wel een stuk of honderd.
Maar ja, het gaat dan ook over The Smiths.

Eh... 50 om precies te zijn.
The Smiths = 73 songs.

Qua verzamelaar lijkt me trouwens nog altijd 'Louder Than Bombs' het meest waar voor zijn geld.

avatar van avdj
Waarom zijn er eigenlijk zeven verzamelaars en welke te nemen?

fredpit
avdj schreef:
Waarom zijn er eigenlijk zeven verzamelaars en welke te nemen?

er zijn zeven verzamelaars omdat daar schijnbaar een markt voor is.
je kunt beter de originele albums nemen,geen enkele verzamelaar is compleet en/of geeft een juist beeld van het werk van de smiths.......m.a.w. Je mist zoveel

avatar van illuvatar
Wie is eigenlijk die foute opa op die hoes?

DonDijk
tja,geweldige verzameling mooie liedjes natuurlijk.verveelt geen seconde.4.0

avatar van Thibault14
Vicar in a Tutu en Cemetary gates ontbreken hier, voor de rest, zeer aangename verzamelcd.

avatar van azra
Heerlijk album:) Niet te vaak naar luisteren is mijn advies want het is soms allemaal een beetje the same. Maar als je er in een bui voor bent is het echt geweldig 4 ****

johannesA
Deze cd is zeker de eerste helft erg goed. Daarna zakt hij wat weg.
How Soon Is Now? is werkelijk het topnummer. 6.48 minuten lang zonder een seconde te vervelen, Dit nummer staat in mijn top 10. Ook Girlfriend is al jaren een favo van mij.

Father McKenzie
Nooit een grote Smiths fan geweest, dus kocht ik deze maar. This will do the job.
Het is maar dat ik niet héél lang naar Morrissey's stem kan luisteren, tja, ik heb het altijd een ontzettend monotone stem gevonden...
Maar ik wou wat van de band in huis halen, dus werd het deze verzamelaar, en hun beste liedjes staan er toch zeker allemaal op?
Girlfriend in a Coma vind ik hun mooiste song.

avatar van dix
dix
Safri schreef:
Wel de meest complete verzamelaar als je het mij vraagt

Ware het niet dat "Last Night I dreamt Somebody loved me" er hier ingekort opstaat. Het hele magistrale piano-intro van twee minuten is foetsie, best een teleurstelling. De hier vermelde tijd van 5:06 klopt dan ook niet .

dix schreef:

Meen je dat nou? Dat intro maakt het juist zo tranentrekkend briljant.

avatar van dix
dix
rayman schreef:
Meen je dat nou? Dat intro maakt het juist zo tranentrekkend briljant.

Inderdaad, jammer. Maar voor 6 euro toch geen slechte koop.

avatar van swoon
fastpulseboy schreef:

Hilarisch hoe waar dit is gebleken

Schnee
fastpulseboy had altijd gelijk

De wet van fastbulseboy gold ook voor mij.

In het begin trok ik de stem van Morrissey niet echt, nu vind ik hem alweer een jaar of 15 een van de beste zangers in mijn platenkast en ver daarbuiten.

avatar van rolandobabel
beste verzamelaar zo te zien, aangezien nummers als i know its over, please let me get what i want en stop me if you heard this before er op staan. Deze staan bijvoorbeeld niet op the sound of the Smiths.
Voor al de medemumers die zeggen dat dit de zoveelste verzamelaar is, soms zijn meerdere verzamelaars nodig om tot de ultieme te komen, het is nooit verkeerd om een verzamelaar te hebben die beter is dan de andere......

avatar van Tony
rolandobabel schreef:
...soms zijn meerdere verzamelaars nodig om tot de ultieme te komen, het is nooit verkeerd om een verzamelaar te hebben die beter is dan de andere......

Meen je dit nou serieus? Of beter, wat zeg je hier nou eigenlijk?

Ik heb 'n hekel aan verzamelaars, die niks toevoegen, zoals deze. Juist The Smiths hebben 2 verzamelaars die de titel met glans mogen dragen, omdat er essentieel werk op staat dat je niet op de reguliere albums vindt. Je weet wel; Hatful of Hollow en Louder Than Bombs. Dus om dit nou de beste verzamelaar te noemen? Ik niet in ieder geval.

avatar van rolandobabel
Tony schreef:

Meen je dit nou serieus? Of beter, wat zeg je hier nou eigenlijk?

Meen jij dat serieus, meen je dat werkelijk? Ik bedoel I know its over, op welke andere verzamelaar staat dit nummer. Mensen op musicmeter doen niets liever dan verzamelaars overbodig of geldklopperij te noemen maar dit is daar absoluut geen voorbeeld van. In mijn ogen de beste verzamelaar van the Smiths.

avatar van Tony
rolandobabel schreef:
Ik bedoel I know its over, op welke andere verzamelaar staat dit nummer.

Boeien, is toch totaal niet interessant, want het nummer staat gewoon op The Queen is Dead.... Dus waar je nou steeds zo opgewonden over bent ontgaat mij volkomen.