Andrea Bocelli - Vivere (2007)

Alternatieve titel: The Best Of

Italië
Label: Universal

1. La Voce del Silenzio (4:55)
  2. Sogno (4:02)
  3. Il Mare Calmo Della Sera (4:40)
  4. Dare to Live (Vivere) (4:18)

met Laura Pausini

5. Canto Della Terra (3:59)
  6. A Te (4:10)

met Kenny G

7. Besame Mucho (4:01)
  8. Mille Lune Mille Onde (4:00)
  9. Time to Say Goodbye (Con Te Partirò) (4:04)

met Sarah Brightman

10. Io Ci Saro (4:52)

met Lang Lang

11. Romanza (3:41)
  12. Vivo Per Lei (4:23)

met Giorgia

13. Melodramma (4:07)

met London Session Orchestra

14. Bellissime Stelle (4:17)
  15. The Prayer (4:27)

met Celine Dion

16. Because We Believe * (4:41)

met Marco Borsato

avatar van DikkeDarm
Mooie compilatie van zijn werk, alleen had hijj voor mij Celine,Laura & Marco thuis kunnen laten daar deze figuren nog niet in de schaduw kunnen staan van zijn kunnen.

avatar van blur8
Commercieel bijelkaar geraapte verzamelaar.
De meeste dueten zijn verschikkelijk.
Enkele lichtpuntjes: 2 goede nieuwe songs (nr 1 & 14).
Voor de ultieme verzamelaar mis ik te veel goeds van vorige CD's:

avatar van musicfriek
Ipv Con Te Partiro zetten ze die draak met Sarah Brightman erop

De laatste 2 nummers zijn echt

Miserere met Zucchero had ook niet misstaan hier. Of Per Amore.

avatar van Hans Brouwer
Rond de afgelopen Kerstdagen is er door de TROS op televisie een muziekspecial uitgezonden wat in het teken stond van dit album "Vivere: The Best of Andrea Bocelli (2007)". Mijn vrouw en ik hebben er toen samen, bij kaarslicht en onder genot van een glas rode wijn, naar zitten kijken en wij vonden het eigenlijk best wel mooi. Hedenmorgen heb ik de desbetreffende cd geleend uit de Woerdense Bibliotheek en inderdaad: een erg mooi, sfeervol album. Wat een mooie stem heeft die Andrea Bocelli. Ik ga Italiaanstalige muziek zowiezo steeds meer waarderen . 4****

avatar van chansadres
Jammer genoeg missen we hier de Nederlandse hitsingle Per Amore. Puur omdat in de rest van de landen dit verschrikkelijk mooie nummer niet aansloeg. Ik zou verwachten dat ze dan het nummer wel op de NL editie zetten maar dat hebben ze niet gedaan. Jammer.

avatar van Nimm
Per Amore is inderdaad een schitterend nummer, evenals Sogno die er gelukkig wel op staat! Verder is Romanza ook wel een aardig nummer.

De overige nummers zijn of heel slecht (m.n. de duetten) of ik ken de nummers niet. Vandaar ook geen stem. Voor wat ik ken 3*

avatar van mnrk
Van deze cd vooral het "vivo per lei"....kippenvel nummer

mnrk schreef:
Van deze cd vooral het "vivo per lei"....kippenvel nummer

Dat is inderdaad het mooiste nummer. Ik heb trouwens ook the best of Giorgia, een hele goede Italiaanse cd.

avatar van Harderwiek
Vind dit toch wel een leuke verzamelaar, met een paar prachtwerken van deze toch wel 'legende'!

Zoals aangegeven zullen enkele nummers van zijn eerste albums niet misstaan op deze "Best Of". Daarbij komt de versie van Vivere niet in de buurt van het origineel.

Ook van Cieli Di Toscana mist veel goeds en voor het gemak is er helemaal niets opgenomen van Andrea.

Dat er wel plek is voor Marco en Celine, maakt dit alles meer dan teleurstellend. Als je heel eerlijk bent, is dit gewoon ontluisterend.

Enige coulance door de aanwezigheid van enkele toppers als Il Mare Calmo Della Sera en Vivo Per Lei.