broke schreef:
Dit is een van mijn favoriete platen van deze eigenzinnige en grille Schot. En een van mijn favoriete platen van mijn hele behoorlijk uitgebreide collectie. Hij verveelt me nooit. De deluxe versie is aangevuld met alternatieve versies en fraaie solo live-opnames uit die tijd.
Briljant!
broke, ik kocht vandaag in Breda in de Velvet ook deze deluxe versie. We reden nog van Breda naar Vlassingen en maakten er een mooi uitstpapje van. Deze cd deed dienst als muziek in de auto, màn wat kwamen er hemelse klanken uit mijn boxen. Martyn weet hier zijn ingetogen muziek met een flinke scheut jazz of is het fusion, te kruiden, die muziek is zo ontzettend gelaagd, ik denk dat ik er keer na keer nog méér ga in horen.
Solid Air had ik ook nog niet zo lang geleden ontdekt, en ik wou echt méér van deze singer-songwriter.
Jammer dat hij eerder dit jaar overleed, en ik moet tot mijn scha en schande bekennen dat ik voor dit jaar nog nooit ofte nimmer van hem gehoord habd, shame on me!
Music Meter heeft toch een enorme functie; we doen hier toch allemaal op onze manier aan kruisbestuiving, soms is iets niet je pakkie an, maar soms is het er "zo boek op" zoals wij Vlamingen dat zeggen, nou dit album, deze artiest eigenlijk, dat is er voor mij echt boek op.
Ik kan en wil niets minder geven dan ***** voor een plaat die in mijn oren gewoon perfect klinkt - en toch geheel anders dan Solid Air, het is zeker géén doorslagje of zo - ik heb ze nu al 3 keer na mekaar gedraaid, dit is ronduit schitterende muziek die zich moeilijk in precies één vakje laat stoppen. En de stem van Martyn ligt me enorm.