Goodfella schreef:
60 stemmen? Wauw. Voor iedereen die dit goed vindt, of zich juist vertwijfeld afvraagt waarom de dubstep-hype grotendeels om de middelmatigheid van Burial draait: de
nieuwe Boxcutter is een absolute must. Eens kijken hoe snel het aantal stemmen daar verdertigvoudigd is

Dat maakt Burial anders: laten we anders gewoon even geen dubstep noemen. Het is muziek die erop teruggrijpt, maar het gaat met name om het gevoel dat het teweeg brengt. Boxcutter is interessante muziek, maar het doet me niks.
Untrue is eenduidig en brengt een heel specifieke sfeer teweeg die je iedereen op het internet ziet opnoemen: het klinkt als de britse dansmuziek van de jaren '90 maar doet je toch vooral denken aan de moment tijdens of na het dansen. Er is niet zomaar een nummer dat In McDonalds heet. Je moet meteen terugdenken aan die avonden dat je in dat kille licht van de Mac een hamburger naar binnen zit te werken voordat je doorgaat naar de volgende club. De momenten dat je met je vrienden de zon op ziet komen en je helemaal kapot bent van de avond.
Dit gevoel wordt zo sterk naar buiten gebracht dat het buiten genres treedt: het spreekt aan buiten de normale fan base. The Field had ongeveer hetzelfde, ook dat was eenduidig en daardoor krachtig en wat ruimer aansprekend. Untrue kent daarnaast ook nog eens een ziel, er zit zóveel gevoel in dat je er niet omheen kunt. In de juiste setting onverslaanbaar.