Burial - Untrue (2007)

2. Archangel (3:59)
  3. Near Dark (3:53)
  4. Ghost Hardware (4:54)
  5. Endorphin (2:57)
  6. Etched Headplate (6:00)
  7. In Mcdonalds (2:09)
  13. Raver (4:58)
  14. Shutta * (5:02)
  15. Exit Woundz * (5:49)
tuktak
osiris kan misschien wel dubstep verantwoorder klinken, dat is geen reden om het beter te moeten vinden. het is behoorlijk inwisselbaar
burial weet zijn muziek een bepaalde emotionele lading mee te geven, en dat is waarom het aanslaat naar mijn idee. als je muziek gaat analyseren in welk hokje het past en welke verzonnen regels bij dit hokje horen, dan mis je de essentie.
kom laten we vanavond met een biertje muziek gaan bekritiseren of het wel dubstepverantwoord klinkt, gezellig zeg...

avatar van Kos
Kos
tuktak schreef:
Tuurlijk hoef je dat niet beter te vinden maar het is wel echt dubstep. Dit is gewoon standaard electronic zoals allerlei andere electronic genres.
dat bedoelde ik met niet speciaal. En nee, emotionele lading zit er juist absoluut niet in wat mij betreft. Het luistert aardig weg maar is niet dynamisch en te suf.

avatar van John Doe
Emotionele lading zit er zeker wel in Kos in mijn ogen, en wat mij betreft is het ook best aparte electronic qua combinatie van geluiden. Ontzettend speciaal is het ook weer niet, omdat veel andere mensen tot zoiets als dit potentieel wel in staat zijn (echter doet nog steeds niemand iets met die potentie). Emotioneel en qua sfeer raakt het mij net niet in de roos, maar bij velen doet dat het wel denk ik?

is dit te vergelijken met 'Last Resort' van Trentemoller?

avatar van Kos
Kos
Ik vind van niet. Heel ander soort electronic.

avatar van T.O.
Zeker niet. Die videoclip geeft wel een goede indruk.

avatar van -spaceman-
johan d schreef:
is dit te vergelijken met 'Last Resort' van Trentemoller?

liever niet, dat is toch echt andere koek!

Ik ben echt aan het smullen van dit album

Burial - Burial

was goed

Burial - Untrue

is beter!

Ga untrue nu ook beluisteren, maar kennen jullie albums die te vergelijken zijn met Last resort van Trentmoller

avatar van KampF
Genoeg! Maar volgensmij moet dat op het forum behandeld worden.

avatar van T.A.
Kos schreef:
Sterker nog, ik vind het niet eens dubstep, eerder een soort ambient.

I don't care what it is. Ik vind het origineel klinken, en de moeite van het luisteren zeker waard. 'T is wel aparte shit, dat wel.

avatar van Dridge
Net ff nieuwe oordopjes gehaald en zit nu voor het eerst naar dit album te luisteren.................aaaaaahhhh wat een lekkere muziek!!!

avatar van luc011190
Het is duidelijk dat dit album knap in elkaar zit. maar mij wil het niet echt pakken. Het probleem ligt voor mij vooral bij de beat (en vaak in combinatie met stemsamples). De sfeer is vaak ontzettend mooi, maar ik vind de dubstepbeats er gewoon niet fijn bij klinken. Het zal wel niet mn ding zijn dan, ik vind het ook een beetje gedateerd klinken. Afijn, beatloos leek het me mooier. Daarom is voor mij ook Endorphin het absolute hoogtepunt

tuktak
ik wilde dit album kado doen, wat blijkt, overal uitverkocht! dit album overtreft alle verkoopverwachtingen blijkbaar.

avatar van Dridge
Ik kan er niets anders van maken dat dit een dijk van een album is.
De kwaliteit zakt nergens op het album in.
Moeilijk een absolute favoriet te benoemen maar de beste nummers vindt ik op het moment "Near dark" , "Etched headplate" en "Untrue".
Weer een fantastisch album ontdekt via MuMe.
Iemand noch tips met vergelijkbaar materiaal?
Voorlopig 4 ****

Ik vind persoonlijk zelf moeilijk om hier iets mee te vergelijken, maar als je van diepe bassen houdt kan ik je http://www.musicmeter.nl/album/79870 aanraden.

Door deze recensie toch maar deze plaat geprobeerd. Het debuut had een paar sterke nummers, maar over het algemeen spraken de sfeer en beats me niet echt aan.

Dit album vind ik veel beter: het doet allemaal wat minder geforceerd aan en het klinkt ook veel persoonlijker, op de een of andere manier.

Knappe plaat, dit ga ik nog veel draaien de komende tijd.

avatar van Dridge
"Vreemd genoeg is het zwakste moment van Untrue het titelnummer wanneer Burial op meest conventionele wijze two-step maakt"

Aldus de recensie (link ) van Herman, ben ik het dus niet mee ééns,
ik vindt de titeltrack "untrue" één van de sterkste nummers.
"Etched Headplate" is een topper en "Archangel" is ook om van te smullen.

T.O. schreef:

Het doet me bij tijd en wijlen ook denken aan het 4 Hero/Metalheadz-geluid van de jaren '90; ik weet bijna wel zeker dat dhr. Burial een groot fan van die sound is.

Ik kwam dit tegen in een interview:

B: At school I just loved jungle/drum & bass, I fell totally in love with it, just at the time when people other people didn’t. I realised my brothers had all these old d&b records, so I was going back into the older stuff and loving it. When I started making tunes it was an attempt to get that vibe like Foul Play and Omni Trio. Photek drumz … listening on headphones on the way to school. This must have been 1997, when the metal Metalheadz boxset came out.

tuktak
untrue doet me zo denken aan de oude friese staartklok bij mijn ouders...doenk tak doenk tak, de hele dag door....

avatar van T.A.
tuktak schreef:

Ok, die beschrijving van die Friese staartklok doet mij dan weer denken aan jouw naam

Nummer twee in de rotatielijsten: wauw.

avatar van T.O.
herman schreef:

Ik kwam dit tegen in een interview:

Grappig ja. En die subjectivisten hebben het ook al over Goldie's "Timeless", dus ik ben blijkbaar niet de enige.

avatar van Yamato
Is dit een album dat je echt in z'n geheel moet luisteren of kan ik gewoon wat losse mp3'tjes beluisteren om te kijken of ik het wat vind?

Het clipje hier is vrij representatief voor wat je verder op dit album aantreft, maar mij greep het album pas echt toen ik ongeveer op de helft was met luisteren. Het is een sfeer waar je in moet komen. Althans, da's mijn ervaring.

avatar van Yamato
Hmm, dit clipje spreekt met wel aan, ik wil het zeker een kans geven als geheel, denk dat ik dit wel kan waarderen.

Toen ik Untrue voor het eerst hoorde was ik helemaal verkocht!

Wat een prachtige cd is dit!

De eerste cd van Burial vond ik veel te duister, maar dit is echt geweldig!

Koop 'm als je m kunt vinden!

mij kan voorlopig enkel Archangel echt bekoren , subliem nummer . Er staan wel mmoie nummers op maar Ik ben er voorlopig nog niet uit of de cd rustig verder kabbelt na het begin of de nummers in elkaar overvloeien zodat er een sfeer wordt gecreerd die de cd laat samenvloeien tot een prachtig geheel

avatar van Leonard91
Heb nog niet de tijd gehad om hem te beluisteren, maar de kleine stukjes die ik ervan gehoord heb zijn alvast super. Ik voel een plaat aankomen voor mijn top-10 van 2007.

avatar van Goodfella
60 stemmen? Wauw. Voor iedereen die dit goed vindt, of zich juist vertwijfeld afvraagt waarom de dubstep-hype grotendeels om de middelmatigheid van Burial draait: de nieuwe Boxcutter is een absolute must. Eens kijken hoe snel het aantal stemmen daar verdertigvoudigd is

Beitel
Goodfella schreef:

Dat maakt Burial anders: laten we anders gewoon even geen dubstep noemen. Het is muziek die erop teruggrijpt, maar het gaat met name om het gevoel dat het teweeg brengt. Boxcutter is interessante muziek, maar het doet me niks.

Untrue is eenduidig en brengt een heel specifieke sfeer teweeg die je iedereen op het internet ziet opnoemen: het klinkt als de britse dansmuziek van de jaren '90 maar doet je toch vooral denken aan de moment tijdens of na het dansen. Er is niet zomaar een nummer dat In McDonalds heet. Je moet meteen terugdenken aan die avonden dat je in dat kille licht van de Mac een hamburger naar binnen zit te werken voordat je doorgaat naar de volgende club. De momenten dat je met je vrienden de zon op ziet komen en je helemaal kapot bent van de avond.

Dit gevoel wordt zo sterk naar buiten gebracht dat het buiten genres treedt: het spreekt aan buiten de normale fan base. The Field had ongeveer hetzelfde, ook dat was eenduidig en daardoor krachtig en wat ruimer aansprekend. Untrue kent daarnaast ook nog eens een ziel, er zit zóveel gevoel in dat je er niet omheen kunt. In de juiste setting onverslaanbaar.