Led Zeppelin - Led Zeppelin IV (1971)

Label: Atlantic

1. Black Dog (4:55)
  2. Rock and Roll (3:40)
  3. The Battle of Evermore (5:51)

met Sandy Denny

4. Stairway to Heaven (8:02)
  5. Misty Mountain Hop (4:38)
  6. Four Sticks (4:45)
  7. Going to California (3:32)
  8. When the Levee Breaks (7:08)
  9. Black Dog [Basic Track with Guitar Overdubs] * (4:34)
  10. Rock and Roll [Alternate Mix] * (3:39)
  11. The Battle of Evermore [Mandolin / Guitar Mix from Headley Grange] * (4:13)
  12. Stairway to Heaven [Sunset Sound Mix] * (8:03)
  13. Misty Mountain Hop [Alternate Mix] * (4:45)
  14. Four Sticks [Alternate Mix] * (4:33)
  15. Going to California [Mandolin / Guitar Mix] * (3:34)
  16. When the Levee Breaks [Alternate UK Mix in Progress] * (7:10)
E
[quote]No Quarter (Houses of the Holy): nog zo'n LOTR nummer[/quot

Ik heb altijd het id gehad dat het om een kwart grammetje ging...
Dat ze niet (meer) had....

avatar van Ruudf
Diesel schreef:

Stairway to Heaven, gewoon een lekker rock nummertje of een satanistische boodschap?

...geen van deze twee!!!

Dit is de beste rock-song allertijden!!!

avatar van Music4ever
Gewoon een geweldig album.
Persoonlijk vind ik ´Going to California´ één van de
beste nummers die ik ooit heb gehoord

avatar van avdj
Inderdaad helemaal geweldig. Ik moest dit album wel een paar luisteren maar nu vind ik hem dan ook echt top. De gitaarstukken van Page...de drums van Bonham, de zang van Plant. Alles klopt:D Mijn favoriet is en blijft Stairway To Heaven maar dit album heeft veel meer te bieden dan alleen dat.

avatar van Music4ever
Moet mijn mening toch bijstellen.
Ik vind Stairway to Heaven en Going to California super goed
maar de andere nummers zijn een beetje mager.

avatar van gemaster
'When The Levee Breaks' vind je mager? Veel dikker dan dat wordt het niet hoor.

gemaster schreef:

'When The Levee Breaks' vind je mager? Veel dikker dan dat wordt het niet hoor.

Dat mag jij vinden,
ik vind het mager.

avatar van avdj
Dit is een CD die ja vaker moet luisteren, voor de eerdere albums van Led Zeppelin vind ik dat niet gelden. Gewoon nog maar een keer opzetten dus

Eerst vind je het geweldig en nou matig....

avdj schreef:

Eerst vind je het geweldig en nou matig....

Nadat ik het album vaker hoorde,hoorde ik dat het
eigenlijk helemaal niet zo geweldig vind.

avatar van avdj
Dat vond ik ook niet na 1/2 keer luisteren. Ik ben het album pas gaan waarderen na een stuk of 4/5 luisterbeurten. TIP: Probeer 'm nog eens

avatar van Gajarigon
Een album dat opent met Black Dog (geef maar allemaal toe dat jullie meeschreeuwen), vervolgens via hét rock anthem (met de bekendste eind fill-in in de drumgeschiedenis) naar een trilogie van Tolkiennummers (oh en wat blijft Stairway To Heaven toch prachtig). Four Sticks doet wat vreemd aan met de 5/4 maat, maar desalniettemin een 5-sterren nummer. Going To California is een kort maar tof liedje, en When The Levee Breaks, dat is de meeste sexy drumbeat aller tijden.

5/5, zeker en vast!

avatar van avdj
Ik kan het niet beter verwoorden, één van de beste albums ooit gemaakt. Dit album is gewoon PURE muziek zonder opvullertjes en andere onzin zoals studio chats.

avatar van gemaster
Door de top 10 van Gajarigon staat er nu een Led Zeppelin album in de top 100. Eindelijk!

avatar van avdj
hehe...werd dat even tijd!

avatar van HiLL
avdj schreef:

hehe...werd dat even tijd!

Inderdaad!

avatar van Gajarigon
Idd, ik was nogal geshockeerd het niet aan te treffen. Het is tof hoe je met 1 hoge notering een album omhoog kan krijge :-o

avatar van avdj
Zeg dat wel ja. Komt ook omdat er niet zo heel veel Top 10 lijsten zijn ingevuld.

Maar toch genoeg om OK Computer een onoverbrugbare voorsprong te geven :s

avatar van Music4ever
Heb mijn stem verhoogd naar 4 sterren.
Toch wel erg goed album na een paar keer luisteren,
wie weet zet ik mijn stem nog hoger binnenkort.

avatar van avdj
Ja, dat zou zo maar kunnen. Ik vond het de eerste keer ook niet veel. Black Dog/Rock N Roll/Stairway To Heaven slaan denk ik snel aan. Later vond ik The Battle Of Everymore en Going To California erg mooi worden. Na een paar maanden was het één van m'n favorite cd's geworden.

avatar van Gajarigon
Wooohooow dit album is nu al de top 50 binnengesprongen.
'k heb laatst nog een zieltje gered door stairway to heaven door te sturen. hij zei letterlijk 'dit zal maar beter het beste fucking liedje zijn dat ik ooit heb gehoord, na al dat gezaag van jou'.

de volgende dag zei hij dat hij het al 10 keer had beluisterd en het probeerde te leren op gitaar...

ach welke emoties goede muziek toch kan losweken.

Haha

Stairway to Heaven is ongelooflijk moeilijk na te spelen. Dat acousitsche intro bijvoorbeeld is echt klasse.

Haha

Many try, only few succede....

Haha

Ik kan op mijn gitaar anders wel lekker de eerste 4 noten van Stairway To Heaven spelen.

Ik de eerste 2

Jullie krijgen van mij allebei een ballon!!!

avatar van Yak
Yak
Catfight verwijderd, doe dat maar met PM's.

avatar van avdj
Echt een wereldband. Jammer dat de drummer dood ging en Plant z'n hoge stem kwijt raakte. Deze plaat is het beste werk van ze.

'When The Levee Breaks' blijft toch wel het meest onderschatte Led Zeppelin nummer, wat een meesterwerk.
De hele plaat is perfect, ik heb er geen enkel negatief woord over te zeggen.

avatar van avdj
Ik ook niet. Op het debuutalbum vind ik "You Shook Me" niet zoveel aan en ook III heeft een paar iets mindere nummers maar deze plaat is gewoon zó goed! Tegenwoordig iets van 10 euro en ik kan 'm iedereen aanraden. When The Levee Breaks vind ik een waardige aflsluiter. Dat terugkerende ritme en die drums...meesterlijk.