Led Zeppelin - Led Zeppelin IV (1971)

Label: Atlantic

1. Black Dog (4:55)
  2. Rock and Roll (3:40)
  3. The Battle of Evermore (5:51)

met Sandy Denny

4. Stairway to Heaven (8:02)
  5. Misty Mountain Hop (4:38)
  6. Four Sticks (4:45)
  7. Going to California (3:32)
  8. When the Levee Breaks (7:08)
  9. Black Dog [Basic Track with Guitar Overdubs] * (4:34)
  10. Rock and Roll [Alternate Mix] * (3:39)
  11. The Battle of Evermore [Mandolin / Guitar Mix from Headley Grange] * (4:13)
  12. Stairway to Heaven [Sunset Sound Mix] * (8:03)
  13. Misty Mountain Hop [Alternate Mix] * (4:45)
  14. Four Sticks [Alternate Mix] * (4:33)
  15. Going to California [Mandolin / Guitar Mix] * (3:34)
  16. When the Levee Breaks [Alternate UK Mix in Progress] * (7:10)
Flipper schreef:

Nu we het toch over andere versies hebben, ik heb The Battle of Evermore ook eens gehoord in de versie van Ann & Nancy Willson (Heart). Daar werd ik ook wel even stil van. Heb jij die wel eens gehoord??
Blijkbaar schrok je van het woord 'standaard', maar dat was ongegrond.

Beste Flipper,

Ik dacht dat je met standaard, gewoon standaard bedoelde, je begrijpt me wel.
Tja en wat Heart betreft, ik vind Heart een geweldige band. Alleen jammer dat die Nancy, of is het nou Ann, zo bagger vet is geworden!
Ik heb twee dvd's van Heart in mijn bezit. Op de dvd Heart, alive in Seattle vertolkt Heart twee nummers van LZ, te weten "Battle of evermore" en "Black dog". Tja en laten die nummers nou ook net op LZ IV staan . Zo is de cirkel weer rond, als je begrijpt wat ik bedoel.
Ik heb trouwens ergens gelezen dat Heart, voordat zij echt doorbraken, zich "Little Led Zeppelin" noemden.

Flipper ik ga nu stoppen want mijn vrouw loopt te schreeuwen dat het tijd is om naar de kerk te gaan

Met vriendelijke groet, Hans

avatar van marco straaten
stairway to heaven is magnifiek en alleen al daarom 4*

avatar van the viking
Maar als je het te vaak hoort word het wat vervelend! Rock and Roll,Going to California en Misty Mountain Hop zijn ook prachtnummers !

avatar van Hans Brouwer
Misty Mountain Hop is zelfs het hoogtepunt van de plaat. En zeker niet Stairway to heaven; ook zo'n plaat die door Sky radio te pas en te onpas wordt gedraaid. Zo vaak dat zo'n prachtig nummer je zelfs een beetje gaat tegenstaan: alweer STH............... Zie mijn commentaar bij Hotel California.

Met een beetje treurige groet, Hans

Four Sticks wordt nooit genoemd.
ik vind het in ieder geval een prachtig vreemd nummer.

ettettummu schreef:
Four Sticks wordt nooit genoemd.
ik vind het in ieder geval een prachtig vreemd nummer.

Zo zie je maar ettettummu dat ieder zijn eigen voorkeur heeft. Dat houdt de discussie levendig!

Groeten, Hans (nog steeds een beetje verdrietig )

probeer je via Four Sticks op te beuren: niks

avatar van Hans Brouwer
Gaat wel weer over. Vanavond een stevige borrel. LZ IV vol uit de speakers en dan zijn we deze dag snel vergeten!

Groeten,

avatar van Kos
Kos

Pleur eens op met je groeten.

Het werkwoord "Op Pleuren" of "Pleur Op" staat niet in het Van Dale woordenboek en is daarom onbegrijpelijk Nederlands wat je uitkraamt . Dus:

Kos, de groeten met handen en voeten

avatar van avdj
Op Sky Radio hoor ik Led Zeppelin nooit, toevallig? Op No Quarter van Page/Plant staan ook nummers van dit album. In een andere versie natuurlijk maar even goed (voor mij) de moeite waard.

avatar van marco straaten
stairway blijft voor mij een topnummer, ook black dog is top

avatar van nevyn
Op dit album staan veel van mijn favoriete Led Zeppelin nummers. Black Dog, The Battle of Evermore, Stairway to Heaven (uiteraard) en When the Levee Breaks. De andere 4 zijn ook te gek. Zeker mijn favoriete album van deze band.

avatar van Gajarigon
avdj schreef:

Ik hoor Led Zeppelin nooit op de radio, tenzij rond nieuwjaar met STH en in eindejaarslijstjes, waarin ze het begin en het einde verzeiken door erdoorheen te zeiken. Domme presentatoren. tsstsstss

avatar van avdj
Die lui sporen inderdaad niet. Laatst hoorde ik tijdens het outro van Ruby Tuesday de DJ er doorheen zingen. Dom dom..

Maar ontopic:
The Battle of Evermore begin ik steeds beter te vinden. Ook in de versie van Plant/Page is hij erg sterk.

miloz
Geweldige klassieker!
Samen met III de beste Led Zeppelin studio-plaat vind ik persoonlijk.

avatar van Hans Brouwer
En Miloz, wat vindt je het beste nummer van LZ IV?

avatar van Nicolage Rico
Pleur eens op met je groeten.

Liever "de vriendelijke groeten" dan "pleur op".

Doe eens normaal, man!

Nicolage Rico schreef:

Liever "de vriendelijke groeten" dan "pleur op".
Doe eens normaal, man!

Ja Nicolage, de irritatie grens ligt hier erg laag! (of is het nou hoog?? )
Wat vind je trouwens van Misty Mountain Hop?? Zo'n lekkere stevige, hoe zal ik het nou eens noemen.........
Zo'n lekkere stevige rocksong waar je zo heerlijk van uit je dak gaat.

Met vriendelijke groeten, Hans

avatar van Nicolage Rico
Hans Brouwer schreef:
Wat vind je trouwens van Misty Mountain Hop??

Omdat ik "Hop" van mijn achternaam heet?

Ik weet het nog niet. Ik moet dit album nog beluisteren. Momentel staat deel I op

Nicolage Rico schreef:

Omdat ik "Hop" van mijn achternaam heet?

Nee hoor, maar Misty Mountain Hop is de allerbeste Led Zeppelin song. Ik dat kan ik niet vaak genoeg herhalen

avatar van Marty McFly
Pleur eens op met je groeten.

Stairway to heaven vind echt super sterk..komt altijd een soort kippenvel over me heen als ik dat hoor!
Rest van deze plaat heeft ook niks tot klagen

4.0 *

avatar van wizard
3* voor de 4 goede nummers die op dit album staan (black dog, rock and roll, stairway to heaven en when the levee breaks.
in de andere nummers hoor ik niet het geniale wat anderen erin horen...op mij komt een nummer als four sticks toch vooral over als doelloos gekrijs.

wizard schreef:
......In de andere nummers hoor ik niet het geniale wat anderen erin horen....
Tja...... maar toch is "Misty Mountain Hop" echt het allerbeste Led Zeppelin nummer

Met alle respect Hans: Ik denk dat alle MuMe'ers dit nu wel weten

'Misty Mountain hop' zou over 'love-in' vlak bij London gaan, die wreed verstoord werd door de politie.

Het nummer zou ook, naast 'The battle of evermore', referenties hebben met Tolkiens 'The lord of the ring'.
Het gaat hier dan over de Misty Mountains in Wales, die het broederschap moest bedwingen.

avatar van Pinsnider
...Volgens mij zitten er wel meer referenties naar Tolkien in het werk van Zeppelin. Als ik het goed verstaan heb zit er ook een strofe over Gollum in "Ramble On" op "II", of kan iemand me uit die droom helpen

Pinsnider schreef:

Er zitten veel referenties naar Tolkien in het werk van Zep.

'Ramble on' zou over het avontuur van Frodo gaan, terwijl hij afdaald naar de donkerste diepten van Mordor, waar hij Gollum ontmoet.

Ook 'Over the hills and far away' van 'Houses of the holy' heeft referenties naar 'Lords of the Ring'.

Flipper schreef:
Met alle respect Hans: Ik denk dat alle MuMe'ers dit nu wel weten
Flipper, dank zij mijn opmerking krijgen onze gewaardeerde mede MuMe 'ers toch weer de nodige informatie van jou over dit allerbeste LZ nummer

Hans Brouwer schreef:

Zo zie je maar waar irritatie toe kan leiden