Basht. - Bitter and Twisted (2025)

geen stemmen

Ierland
Label: LAB

1. Vain (2:36)
  2. Stockholm (3:48)
  3. Bitter and Twisted (3:19)
  4. Sacred Heart (2:53)
  5. Burn (3:57)
  6. Sirens (3:35)
  • vanaf vrijdag 9 mei te koop
avatar van blur8
geplaatst:
In ierland regent het meer dan hier en zeker als het gaat om opwindende gitaarbands. Mijn laatste ontdekking is een vijftal uit Dublin en ze noemen zich Basht. (met moeilijkdoenerij punt). Vervormde gitaren, beukende drums, een grommende baslijn en anthemische zang.
Vond op Youtube een integraal concert waar ook de songs van deze 2de EP al live te horen waren. En dan valt op dat de studio vertaling extreem goed geslaagd is. Iets dat niet elke beginnende band voor elkaar krijgt. Nee, de opnames zijn zelfs beter dan de podium versies, door een voortreffelijke productie, helder en rauw tegelijk. Als support deelde ze al podia met Wunderhorse, DEADLETTER & bdrmm, maar heb de indruk dat ze live nog wat extra vlieguren nodig hebben. M’n gevoel zegt dat ook dat goed gaat komen.
Heb ze hier in iedergeval al op de radar staan.