Young Gun Silver Fox - Pleasure (2025)

geen stemmen

Label: Legere

1. Stevie & Sly (4:02)
  2. Born to Dream (4:01)
  3. Late Night Last Train (3:59)
  4. Burning Daylight (4:23)
  5. Holding Back the Fire (3:53)
  6. Just for Pleasure (3:26)
  7. Put Up Your Dukes (3:28)
  8. The Greatest Loser (3:41)
  9. Stealing Time (3:40)
  10. One Horse Race (3:36)
  • vanaf vrijdag 2 mei te koop
avatar van Dirruk
geplaatst:
Eindelijk kiest Young Gun Silver Fox weer voor een lente release. Dat is toch wel de periode waar deze muziek het best tot zijn recht komt. De 2 albums hiervoor zijn in oktober uitgegeven, ik blijf dat toch bijzonder vinden.

Deze band weet zichzelf (op Canyons na) telkens weer te overtreffen. Dit genre, wat mensen wellicht yacht-rock noemen is van zichzelf niet ingewikkeld. Catchy klinkt het vaak wel. Maar op Ticket To Sangri-La wisten Platts en Lee zowel catchy als vernuftige tracks op het album te zetten. Ik hoop van harte dat ze deze lijn voort kunnen zetten.

De eerste single Stevie & Sly heeft weer een niveau waar we op kunnen rekenen bij deze band. Omvergeblazen ben ik niet, maar het is goed genoeg om uit te mogen kijken naar dit project.

avatar van Kevin91
Wat een heerlijke track Stevie & Sly. Vernieuwend of verrassend? Nee. Maar wel precies zoals ik Young Gun graag hoor. Spot on. Heerlijk om het voorjaar mee in te luiden. Retro vibes, melodieus en gewoon lekker. Heel nieuwsgierig naar de rest van het album.

avatar van gaucho
Ja, dat is wel weer een heerlijk retronummer, inclusief falsetvocalen in de refreinen. Lekker swingend, met vooral die ouderwetse keyboardgeluidjes die zo gangbaar waren in dit soort gelikte jaren 70-producties. Ze hebben er werkelijk alles aan gedaan om het de feel van vroeger mee te geven. Zelfs de hoes zou zomaar door Hipgnosis ontworpen kunnen zijn. Ben eigenlijk een beetje afgehaakt na de eerste twee albums, maar dit maakt toch weer nieuwsgierig...

avatar van Dirruk
De nieuwe single Late Night Last Train is ondertussen ook uitgebracht. Dit klinkt weer een beetje als het yacht-rock werk wat we natuurlijk al gewend zijn van Young Gun Silver Fox. Nu dus een swinger en een laid-back nummer als voorproefje. Voorlopig lijkt het erop dat deze band zijn zaakjes weer prima op orde heeft.