Jimi Tenor & Freestyle Man - Sinus Amoris (2025)

Alternatieve titel: Songs from the Bay of Love

Finland
Electronic / Dance
Label: Studio Barnhus

1. Sinus Amoris (6:18)
  2. Stockholm (4:42)
  3. Who's Gonna Blink (4:43)
  4. Domus (5:35)
  5. Dreams of Nowhere (3:48)
  6. Schrödinger's Love (5:55)
  7. Little Flutist (5:23)
  8. Party People (5:05)
  9. Dactylic Theme (5:34)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
geplaatst:
Ik ken dit duo van hun bezwerende single Forgotten Planet Awakens, en deze plaat gaat precies in die stijl verder: warme, organisch klinkende jazzy house met veel blazers (met name dwarsfluit?) en koortjes, in sommige tracks over subtiele new age achtige percussie, en in andere weer over klassieke funky housebeats. Ik vraag me wel af of ik het nog veel vaker ga luisteren, want mijn eerste indruk is nou niet echt dat de muziek veel 'staying power' heeft, maar die indruk had ik bij Forgotten Planet Awakens eerst ook, en die heb ik uiteindelijk nog heel lang in mijn vaste rotatie gehad.