Abor & Tynna - Bittersüß (2025)

Oostenrijk
Label: Jive

1. Parallele Linien (3:33)
  2. Psst (2:03)
  3. Engel in Jeans (2:55)
  4. Coco Taxi (2:20)
  5. Seifenblasen (2:29)
  6. Mama (2:21)
  7. Babylon (3:02)
  8. Guess What I Like (2:36)
  9. Katana (2:32)
  15. Karussell (2:51)
  16. Sonhs Gehasst (3:22)
avatar van 123poetertjes
geplaatst:
Oh boy dit kan nog wel eens huge gaan worden in navolging van Eurovision, mits Baller daar de performance krijgt die het verdient (waar ik gezien de voorrondes wel een beetje huiverig om ben btw). Ik volg de Duitstalige hyperpoprevolutie inmiddels al een poosje en niet alleen zijn A&T een supertoffe representatie ervan, ze leveren ook nog eens het volbloed album af waar ik bij artiesten als Baby B3ns, Domiziana en de NEUNUNDNEUNZIGsquad al zo lang naar snak.

En wat een worp it is! Perfect voor in de lente, afgewisseld van lieve liedjes tot clubbangers en vanalles ertussen, soms zelfs binnen een enkel nummer. Daarnaast met een bizar hoge replayvalue waarin zelfs relatieve cheapshots als Katana en Babylon op zijn plek vallen. Psst, Engel in Jeans, Tan Lines en Coco Taxi zijn favoriet hier.

Vraag me wel af waar de fok Abor z'n cello heeft gelaten.

avatar van Djarune
geplaatst:
Ieder jaar is er een inzending bij het ESC waarbij er een sterk album achter schuilt. Vorig jaar had ik Ladaniva op repeat. Nu deze. Eigenlijk doet Duitsland mee aan het ESC met een filler van een sterke debuutplaat van een broer en zus uit Oostenrijk. Baller zit namelijk niet bij de hoogtepunten van dit album. Ik heb precies dezelfde favorieten als 123poetertjes al wil ik Winnetou bij het lijstje voegen want die doet mij terug verlangen naar de Duitse ravepop a la Dune.

geplaatst:
Broer en zus uit Oostenrijk die meedoen voor Duitsland aan het Songfestival 2025.
In de voorronde zag Conchita dat het goed was.

Het doet me een beetje denken aan onze Froukje of zo. Maar deze 50 plusser zal het vast allemaal niet zo helder meer hebben. In elk geval een leuk, hip, plaatje, maar wel eentje waarvan ik denk: dit doet me niet enorm veel. Gewoon leuk. Froukje leuk (maar dan nu wat elektronischer).

Maar bijzonder? Neuh. Dat laat ik dan maar over aan de jonge broeders boven me. Deze gen x-er (die generatie dingetjes zijn een ding toch?!) zet Nena wel op. Of Peter Schilling, of weet ik het wat uit de 80's. En deze zet ik ook op: omdat het best leuk is.