Neil Young - Coastal: The Soundtrack (2025)

Canada
Folk / Rock
Label: Reprise

1. I'm the Ocean (7:19)
  2. Comes a Time (3:15)
  3. Love Earth (2:38)
  4. Prime of Life (3:40)
  5. Throw Your Hatred Down (4:39)
  6. Vampire Blues (2:44)
  7. When I Hold You in My Arms (6:20)
  8. Expecting to Fly (3:51)
  9. Song X (2:42)
  10. I Am a Child (3:01)
  11. Don't Forget Love (0:53)
avatar van pmac
Huh? Wat is dit? Een soundtrack?? Van een liveoptreden?harm1985 weet jij meer?

avatar van Poles Apart
pmac schreef:
Huh? Wat is dit? Een soundtrack?? Van een liveoptreden?harm1985 weet jij meer?

Zie Neil Young - musicmeter.nl

avatar van harm1985
Coastal: The Soundtrack is a live recording and companion piece to the Daryl Hannah-directed tour documentary recorded during Young's 2023 Coastal solo tour. The solo album features 11-songs selected from Young's 60-year career, recorded live on his 2023 tour, ranging from "I Am a Child" to "Vampire Blues," and featuring Young on guitars, piano and harmonica. It is as intimate a live album as Neil Young has ever recorded, created at a time when the world was coming out of hibernation from the Covid pandemic. Recorded in several cities, it is an album for the ages as the singer-songwriter finds new emotional power in 11 of his songs.

Via: Coastal CD | Neil Young US Official Store

avatar van harm1985
Hij ligt inmiddels in de winkels maar denk twee keer na voor je hem koopt, er zitten namelijk productie fouten in (niet voor het eerst in een recente Neil Young release), waardoor het album nog niet op streaming sites staat.

avatar van Twinpeaks
Te snel gekocht dus. Het is dat ik de collectie compleet wil hebben want anders had ik deze aan mij voorbij laten gaan. Er is toch wel wat interessanters gespeeld tijdens die tour destijds? Love Earth and Don’t Forget Love kunnen bij voorbaat al bij het grof vuil. De distortion op Vampire Blues is ronduit waardeloos met een foeilelijke break erin. I’m The Ocean hadden we al in een soortgelijke versie op Before+ After. En Song X is ook geen blijvertje. Wat overblijft zijn de drie klassiekers Comes A Time, Expecting To Fly en I Am A Child die gewoon futloos klinken. En dan de twee “ verassingen” When I Hold You In My Arms en Prime Of Life die enigszins acceptabel zijn. 2 sterren en dan ben ik nog mild voor Nelis.

avatar van harm1985
Waarom zou je de collectie compleet willen houden als het gros wat hij heeft uitgebracht de laatste 10 jaar niet meer de moeite waard is?

Ik ben er allang mee gestopt. Van zijn studio albums sinds Storytone heb ik alleen Barn gekocht, van de live albums alleen Noise and Flowers en verder alleen relevante Archives releases. Dus geen Over the Rainbow, Chrome Dreams, Oceanside Countryside en Early Daze waar maar één of twee andere versies op staan. Het heilige moeten hebben is er wel vanaf, doe liever wat leukers van het geld, er is zoveel moois van andere artiesten dat ik liever koop.

Als je dan ook nog eens kijkt hoeveel fouten er in de releases zitten...

avatar van Twinpeaks
Das gewoon een tic van mij. En je bent niet de enige die mij voor knots verklaart, hoor. Daarin ben je in goed gezelschap met mijn partner. Maar iedere gek heeft zijn gebrek , zullen we maar zeggen

avatar van pmac
Ook het een en ander beluisterd en je kan nu wel zeggen dat Neil echt wat minder kritisch op zijn eigen uitgaven is gaan worden. In wezen doet dit afbreuk aan zijn carrière. En waarom? En waarom al die releases met nummers die we al hebben?
Afgelopen week kregen we op het youtubekanaal van Neil twee fantastische opnames te zien van zijn tour uit 82 (cinnamon girl en Old man) met Bruce Palmer op bas, Nils Lofgren op gitaar, Joe Lala op percussie, Ralph Molina drum en Ben Keith op pedalsteel. Laat hem in godsnaam die tour eens uitbrengen. Die drie nummers met de vocoder inclusief. Dat hoor ik liever dan deze matige uitvoeringen.

avatar van vanwijk
Ik herken Twinpeaks als hij het heeft over het compleet houden van de collectie, heb dat ook wel (heb ooit geroepen, “al zingt hij het telefoonboek, ik schaf het aan”) maar heb de laatste paar jaren ook niet echt ‘alles’ meer aangeschaft.
Hier ook geen Over The Rainbow, geen Oceanside Countryside, geen World Record. Wel Chrome Dream en de nieuwe uitgave van Ragged Glory en natuurlijk de Archives.
Ik laat deze ook liggen, heb Before + After al.
Ik heb deze op Apple Music gehad, een dag, daarna verdwenen.

avatar van EttaJamesBrown
Mijn streven is om niets compleet te hebben en dat lukt vrij aardig

avatar van harm1985
Gecorrigeerde versie staat op streaming sites. Nog niet op NYA.

Song X, I Am a Child en Expecting to Fly zijn nu de instrumentale soundcheck versies die ook in de film te zien zijn. In eerste instantie waren dit versies met 'scratch vocals'.

Wanneer de geüpdate versie fysiek uitkomt is hier bekend. Wel weer een hoop overbodig plastic in het milieu.