Simple Minds - Live in the City of Diamonds (2025)

geen stemmen

Rock / Pop
Label: BMG

1. Waterfront (5:19)
  2. Love Song (4:50)
  3. Sons and Fascination (4:18)
  4. Sweat in Bullet (4:00)
  5. This Fear of Gods (5:23)
  6. Let There Be Love (4:19)
  7. She's a River (3:34)
  8. Once Upon a Time (5:17)
  9. Glittering Prize (4:11)
  10. New Gold Dream (81-82-83-84) (7:47)
  11. Promised You a Miracle (4:32)
  12. Belfast Child (10:38)
  13. Someone Somewhere (In Summertime) (5:00)
  14. See the Lights (5:41)
  15. Book of Brilliant Things (6:28)
  16. Don't You (Forget About Me) (7:34)
  17. Alive and Kicking (6:15)
  18. Sanctify Yourself (5:26)
  19. Vision Thing *
  20. The American *
  21. Solstice Kiss *
  22. Premonition *
  23. Hunter and the Hunted *
  24. Colours Fly and Catherine Wheel *
  • vanaf vrijdag 25 april te koop
avatar van Chameleon Day
Wat is dit? Mijn oog viel in eerste instantie op ‘Sons and Fascination’, ‘Sweat in Bullet” en ‘This Fear of Gods’. In diezelfde fractie van een moment ging er een lichte siddering door me heen. Eindelijk? Livewerk uit de vroege periode? Toen mijn ogen verder naar beneden zakten, werd de siddering vervangen door een wat langer durende kilte…toch ook weer het lalalala-nummer.

avatar van Premonition
Chameleon Day schreef:
Toen mijn ogen verder naar beneden zakten, werd de siddering vervangen door een wat langer durende kilte…..

Terecht

avatar van Mjuman
Brandende vraag:heeft deze release al the sign of approval van onze Gouden gebruiker gekregen?

avatar van goldendream
Ontgoochelend dat er nog steeds niet geput wordt uit de eerste jaren. Net als het vorige livealbum zal ik deze niet aanschaffen. Zo koop ik ook al lang de live-albums van Steve Hackett niet meer, omdat de setlist steeds herhalend is.
Brandende opmerking voor onze omhooggevallen narcist: lalalalalala. En veel blablabla, om bij de inhoud van zijn berichten te blijven.

goldendream schreef:

Dank voor deze uiterst informatieve en nuttige bijdrage. Dit soort bijdragen bepaalt voor een groot deel de waarde van deze site voor de muziekliefhebber!

avatar van gaucho
't Is maar net wat je de eerste jaren noemt. Dat de nummers 2 t/m 5 erop staan vind ik al heel wat. Maar ik begrijp ook waarom de balans doorslaat naar het 'latere' werk. Dat omvat immers veel meer, aangenomen dat je het latere werk definieert vanaf 1982...

Ik zie dat ze hun wereldtoernee beginnen in Chili. Hopelijk is het licht daar tegen die tijd weer aan...

Mjuman schreef:

Graag gedaan! En zoals ik zei: ik pas me inhoudelijk aan aan degene die een vraag stelt.

goldendream schreef:

Olijke snaak die je er rondloopt, zou er niet aan moeten denken dat je je uiterlijk aanpast aan degene die een vraag stelt

Ik dacht dat Antwerpen de city of diamonds was, en niet Amsterdam, terwijl de concerten in het ziggo dome in Amsterdam afspelen. Voor de rest niet een al te verassende playlist.

avatar van Chameleon Day
Maar waarom nou niet eindelijk eens een keer een mooie box met live-opnames (bij voorkeur gehele concerten) uit de periode 79-82? Boxsetje met 4 cd’s. Of een mooie vinyl-box. En met veel (band)info uit die tijd. Op YT afgaande ligt er echt wel wat op de plank. Ik luister zelf de laatste tijd met enige regelmaat naar (delen van) de SaF en NGD-tour (wat ik daar dan van verzameld heb - is niet veel).

Wie o wie van de Minds hier heeft connecties met de heren in Glasgow om dit nu eens geregeld te krijgen? Kunnen we de heren desnoods niet op een Trumpiaanse wijze afpersen of zo…

avatar van Premonition
Ik verwacht van deze drie oud-leden nog wel iets in 2025….

avatar van spoiler
Simple Minds grossiert wel in uberlelijk kitscherig artwork de laatste jaren zeg.

avatar van borland
geplaatst:
Volgens Simple Minds / Live in the City of Diamonds – SuperDeluxeEdition is dit album veel langer met 24 nummers.

avatar van gaucho
geplaatst:
Klopt, de CD-versie heeft zes extra nummers (ik heb ze even toegevoegd). Nou ja, extra... ik zou 24 tracks, verdeeld over twee CD's, niet bepaald een 'super deluxe' editie willen noemen. Al is het wel een hardcover emdiabook, dat vind ik dan wel weer mooi.
Ik 'doe' zowel LP als CD, maar als je in dit geval zowel de prijs als de content in aanmerking neemt, is de keuze hier niet moeilijk. Tenzij je je gek laat maken door de marketing blurb van 'glitter infused vinyl' natuurlijk. Een techniek die volgens mij de geluidskwaliteit ook niet ten goede komt. Geef mij maar zwart vinyl...

De marketing waarbij de CD of CD-set méér tracks heeft dan de vinylvariant zie ik de laatste tijd overigens steeds vaker opduiken, met name bij live-albums en boxsets. Enerzijds begrijpelijk, want voor de inhoud van twee CD's praat je al gauw over vier plakken vinyl, wat natuurlijk extra kostbaar wordt. Zo lijkt het erop dat we weer teruggaan naar de begindagen van de CD. Want destijds hadden CD's vaak één of meer bonustracks om de aankoop van dat nieuwe - en toen nog peperdure - medium aantrekkelijk te maken... Het enige verschil: nu betaal je méér voor minder content.

Het hoeveelste live-album van de Simple Minds is dit trouwens? Volgens mij de vijfde in twaalf jaar tijd ofzo...

avatar van vielip
geplaatst:
Wat een fantastische setlist! Ik heb de band al jaren niet meer live gezien maar als ik zou gaan en ze schotelen me zo'n set voor dan ga ik heel blij weer naar huis.

geplaatst:
de setlist had van mij wel iets vernieuwender mogen zijn. Waarom staan er bijna geen nummers op van de laatste 20 jaar. Toch weer genoeg goed songmateriaal uitstekend voor live-albums. Hier bedoel ik de periode "Black and White 050505" mee, t/m "Walk between worlds" mee. "Direction of the heart"zullen we maar vergeten. Zo krijg je een gevarieerdere setlist i.p.v live-albums of verzamelalbums met elke keer dezelfde nummers er op.

avatar van maartens
vielip schreef:

Inderdaad ik ging heel blij weer naar huis. Wat was de show goed op 6 april vorig jaar. Staat in mijn Top 10 van concerten ever (vele artiesten). Jim Kerr was in topvorm. Zo ook Charlie, stond niet ver bij hem vandaan. En dan die drumster, Cherisse Osei, super. Sarah Brown spande de kroon bij Book.... Hoogtepunten: opener Waterfront (slim, gelijk publiek aan hun zijde) Love Song, Sweat In Bullet, Once Upon A Time, Belfast Child, Someone.. en Book... Ik ga deze dus zeker aanschaffen.

geplaatst:
Ik vind het fijn vast te stellen dat sommigen enthousiast zijn over deze release.

Zelf ben ik het minder omdat er te veel live-albums zijn die alleen de recentste jaren bevatten. De setlist is dan inderdaad voorspelbaar. Altijd maar weer Waterfront/Love Song/Promised You a Miracle/Someone Somewhere In Summertime/Don't You/ Alive & Kicking/ Sanctify Yourself. In dat terugkerende lijstje staan een aantal topnummers, maar ze hoeven niet telkens gespeeld te worden, want ze verliezen op de duur hun magie daardoor.

Die Sarah irriteert me ook. Goed voor één album en één tournee, zoals Lisa Germano en de dame van Once Upon a Time (naam ontsnapt me), maar niet als blijver.

Simple Minds blijven tekortschieten op vlak van releases van oude concerten op zowel cd als dvd. Oké, er bestaan een aantal goede bootlegs, maar die missen dan een mooi artwork of hebben toch een iets mindere opnamekwaliteit.

geplaatst:
Robin Clark was de naam van de iconische dame, Goldendream.

Geweldige zangeres; de Once Upon a Time nummers zijn daarna nooit meer zo goed live gespeeld, simpelweg ook omdat alle zangeressen dat niveau niet haalden.

Ook de tour in 1986 met haar was fenomenaal. Live in Rotterdam Ahoy is op video vastgelegd.

Kijken en genieten.

geplaatst:
Live in Rotterdam Ahoy is inderdaad op video vastgelegd, maar beperkt zich tot 8 nummers. Bestaan er beelden van de ontbrekende nummers?

Volgens mij niet idd.