She's not there zie ik nergens in de tracklist, wel Blues for Salvador, wat ik herken als een ouder nummer van hem. Als ik de vooruitgesnelde berichten mag geloven is dit album samengesteld uit redelijk recente samenwerkingen die in veel gevallen al eens eerder zijn uitgebracht, plus drie nummers die echt voor het eerst hetg daglicht zien. Maar kennelijk zijn ze zó bewerkt en met elkaar verweven dat er een soort van nieuw album ontstaat.
I'll be waiting is wel degelijk de originele opname (met Greg Walker als zanger), net als Blues for Salvador, maar een nummer als Please don't take your love - origineel van Smokey Robinson, op een album van hem uit 2009, waaraan Santana toen al zijn medewerking verleende, is dan weer behoorlijk 're-imagined', dus bewerkt en voorzien van een nieuwe solo.
Het lijkt me een allegaartje te worden, met ook nog eens een live-opname: zijn instrumentale versie van Michael Jackson's Stranger in Moscow, opgenomen in 2007 met de toenmalige band van Narada Michael Walden. Whatever Happens lijkt dan weer de originele opname, afkomstig van Michael Jacksons laatste studio-album Invincible, waar ook die solo van Santana al op staat.
Al met al klinkt het op basis van de beschrijving niet als een coherent geheel, maar misschien valt het mee...
Review: Carlos Santana 'Sentient' - rockandbluesmuse.com