Dormant Ordeal - Tooth and Nail (2025)

Polen
Label: Willowtip

1. Wije I Mary (Pt. 1) (0:46)
  2. Halo of Bones (5:04)
  3. Horse Eater (5:36)
  4. Orphans (4:53)
  5. Solvent (7:58)
  6. Dust Crown (5:16)
  7. Against the Dying of the Light (6:39)
  8. Everything That Isn't Silence Is Trivial (7:05)
  9. Wije I Mary (Pt. 2) (3:54)
avatar van Apollo
Mooie kennismaking met dit Poolse duo. 'Tooth and Nail' is in de basis death metal doorspekt met dissonantie en tremolo riffs welke een zwarte gloed afgeven aan de nummers. De instrumentatie is technisch en divers. Zo bevat elk nummer nieuwe ideeën die door de scherpe productie krachtig vorm zijn gegeven. De uitblinker is drummer Chason Westmoreland die door de band is ingeschakeld om dit album naar een hoger niveau te drummen. Alleen al vanuit technisch oogpunt is het waanzinnig wat hij laat horen. Zijn complexe drumarrangementen zijn perfect voor de chaotische, beklemmende sfeer van de gitaren en vocalen. De gejaagdheid en verrassende elementen in zijn spel maken het geluid nog dreigender en destructiever.

Beetje een Behemoth sausje? In ieder geval een logge industrial productie muur. Drums zijn inderdaad goed, maar de hi-hat en bassdrum hoor je overal bovenuit, terwijl de snaredrum en toms een beetje begraven worden? My 2 cents.

Gitaren hadden wat gruiziger gemogen en de Nergal-achtige zang wat zachter? Zoals je hoort ben ik niet geheel tevreden over de mix haha.

Maar stap ik daaroverheen, openbaart zich een platwals van een black album. Lekker, toch wel! 3.5* met kans naar 4*