Groot nieuws!
Hiding In Plain Sight is het eerste Manics nummer sinds 2009 dat ik kan verdragen!
Misschien speelt wel mee dat mijn verwachtingen inmiddels bij het nulpunt waren gearriveerd, maar wellicht is het ook omdat Nicky de zang doet, met zijn droge, breekbare stem.
Op een of andere manier klinkt de band dan opeens... eerlijker?
James heeft in principe een geweldige stem, maar sinds hij ergens eind jaren 90 zanglessen nam is al het scherpe er beetje bij beetje vanaf gegaan. En ik kan hem eigenlijk niet meer uitstaan tegenwoordig.
Zo gek kan het lopen.
Maar goed, over dit album... ik moet het totaalgeheel nog luisteren, maar de overige singles waren door
milesdavisjr al treffend als klef en mierzoet aangeduid. Alles superglad geproduceerd, op een manier die ik als onprettig ervaar.
(Jij,
milesdavisjr, bent mijn spiegelbeeld, mijn negatief: ik ben groot fan van de eerste 3 albums, en kan ook de daaropvolgende paar albums goed hebben t/m Lifeblood. Daarna zijn ze voor mij niet meer herkenbaar geweest... op Journal For Plague Lovers na, waarin zij het laatste opgespaarde materiaal van Richey verbruikten.)
Ik ga Critical Thinking een volledige luisterbeurt geven. En ik zal proberen door de productie heen te luisteren. Wie weet vallen er buiten Hiding In Plain Sight nog wat druppeltjes uit te persen..?
Tsja, hier ga ik dus alweer de fout in... mijn verwachtingspatroon bijstellen van 0 naar 1.
Nou ja, ze verdienen het. In de jaren 90 hebben de Manic Street Preachers me alles gegeven. Het minste wat ik kan doen is even op visite gaan in het bejaardentehuis.