Choice37 - Diligence (2007)

Label: Subcontact

14. Conversate [Remix]

met Kero One en El Gambina

15. Wonder
avatar van waxs
Een album dat een typisch Japans Hip-Hop geluid heeft, dat betekend veel Jazzy producties en een stijl gelijk aan die van Kero One die ook meedoet op "Conversate". Verder een beste lijst aan gastartiesten met o.a. Aloe Blacc, Braille en Othello. Leuke plaat, maar helaas tevens weinig nieuws onder de zon, 3,5*

avatar van Osiris Apis
Conversate met Kero One is een erg relaxt nummer. Die jazzy gitaar sample komt me trouwens bekend voor van Kero One's album.
De rest van het album vind ik ook goed. Tomorrow met Othello en Piece met Blue zijn verder mijn favorieten.
Choice37 kan ook aardig rappen. Tenminste ik denk dat hij ook rapt, bijvoorbeeld op Balance. De instrumentale nummers en interludes zijn ook dope.

Maar er staan een paar nummers op die ik minder vind. Zoals Take Your Time met Aloe Blacc en Back to Cuba.

Mb.
Voor de duidelijkheid, Choice37 is de producer van de 'Longevity Crew', die nu als 'Captions' door het leven gaan. Op deze plaat zorgt hij voornamelijk voor de producties, maar hij rapt ook een deel zoals op "Conversate", "Balance" en "Hope". Choice heeft dan ook een fijn stemgeluid en is vrij makkelijk te herkennen als rapper.

Desondanks voegen de vele gast-artiesten die hun beurt opwachten op 'Dilligence daadwerkelijk iets toe tot de veelal aardige producties van Choice37. Zo zorgt Kero One op het eerder genoemde "Conversate" zoals gewoonlijk weer voor een relaxt sfeertje en brengt Othello zijn kenmerkende smoothness mee op "Tomorrow".

Als rapper kan Choice37 goed meekomen, maar het zijn de producties die het plaatje compleet maken. Zo zijn de interludes en instrumentale nummers eerder een genot dan een irritante storing. Hiermee kan ik alleen maar concluderen dat 'Dilligence een solide plaat is geworden en ik ben benieuwd naar het verdere werk van Choice37.

avatar van -marco-
Naar mijn weten komt dit gewoon van het label subcontact! In dit rijtje komen ook the smile rays, freddie joachim, restoring poetry in music en good music vandaan.

Mb.
"Back to Cuba", "Hope" en "Part of Me" blijf ik echt geweldige nummers vinden.