Brother Ali - Satisfied Soul (2025)

Label: Mello

1. Satisfied Soul (4:18)
  2. Deep Cuts (3:07)
  3. Higher Learning at the Skyway (2:57)
  4. D.R.U.M. (3:42)
  5. The Counts (3:52)
  6. Cast Aside (4:10)
  7. Oceans of Rage (3:31)
  8. Under the Stars (2:00)
  9. Personal (2:24)
  10. Two Dudes (3:53)
  11. Better but Us (3:39)
  12. Name of the One (2:03)
  13. Immortalized (1:35)
  14. Head Heart Hands (3:44)
  15. Mysterious Things (3:54)
  16. Handwriting (3:59)
  17. Sing Myself Whole (4:16)
De Satisfied Soul EP met vijf nummers die ook op dit album staan vind ik toch wel erg fijn. Veel warmer dan Love & Service met unJUST. Mooi dat Brother Ali eindelijk weer een album met Ant uitbrengt.

avatar van thgryda
Eens… na L&S sprong de EP met Ant op die dit album zal inleiden en dat klonk een stuk scherper, voller en warmer. Dat doet toch vermoeden dat de combo tussen beide heren nog steeds goed werkt.

avatar van thomzi50
Dit klinkt inderdaad fijn en, tja, warm op het eerste gehoor.

avatar van Yestsida
Prima.

Brother Ali doet wederom heerlijk zijn ding op warme en sfeervolle producties van Ant. Niets nieuws onder de zon, de heren hebben eerder al veel bewezen een uitstekend rapper-producer duo te zijn. De rapper hoor ik het liefst een verhaal vertellen, zoals Two Dudes, hij is een zeer begenadigd verhalenverteller. De overige nummers luisteren ook prima weg.

Heel veel keer ik niet terug naar Satisfied Soul, maar dat is normaal bij Brother Ali. Eenmaal ik besluit zijn muziek op te zetten geniet ik er van... heel veel grijp ik er gewoon niet naar.

Gek wel dat het na zoveel jaren weer geproduceerd is door Ant en dan toch niet uitgebracht is via Rhymesayers Entertainment.

avatar van Silky & Smooth
Yestsida schreef:

Ik denk dat ik mij hier wel in kan vinden. Brother Ali is de laatste jaren toch wel een weg ingeslagen die mij grotendeels koud laat. Geloof en levensovertuiging stonden altijd centraal bij hem, maar voorheen trok hij het breder waardoor er voor mij ook herkenbare elementen inzaten. Positieve (en opvallende) ontwikkeling van zijn spirituele tocht is dat hij juist veel relaxter is. Veel minder dominee dan in het begin. Dus ondanks dat de connectie wat weg is, is het als vanouds prettig om naar hem te luisteren en ben ik vooral blij voor hem dat hij zo enthousiast is. Ant produceert trouwens ook verassend lekker. Even los van Atmosphere werken doet hem blijkbaar goed.

avatar van Shelter
Ik vind dit vooral een matig album, de producties zijn wel ok maar wat eentonig en typisch Ant,Brother Ali is ok maar nergens heel vet, niks blijft hangen maar ook niks is heel slecht. De teksten zijn een stuk minder dan het oude werk maar ook niet dramatisch. Doordat alles zo in he midden blijft is de conclusie toch wel "saai".

avatar van Nr.4
geplaatst:
Was wel zeer te spreken over Ali's album vorig jaar met unjust. Deze met Ant klinkt ook weer dope. Komende weken eens lekker in duiken. Toch wel een van de meest consistente MC's voor mij.

avatar van Flipm0de
Brother Ali altijd tof gevonden en goed om hem weer op Ant beats te horen, geeft het gelijk een warmere sound. Dik album dit en gok dat het deze lente/zomer veel spins gaat krijgen.