Doves - Constellations for the Lonely (2025)

Label: EMI

1. Renegade (5:11)
  2. Cold Dreaming (5:02)
  3. In the Butterfly House (4:10)
  4. Strange Weather (4:41)
  5. A Drop in the Ocean (4:26)
  6. Last Year's Man (4:26)
  7. Stupid Schemes (4:46)
  8. Saint Teresa (4:56)
  9. Orlando (3:26)
  10. Southern Bell (3:46)
  11. Cally * (2:26)
  12. Lean Into the Wind * (3:50)
  13. Saint Teresa [Drautwerk Version] * (6:05)
avatar van sj0n88
Renegade: hoe vintage Doves wil je het hebben? Werkelijk waar prachtig nummer weer. En wat een dijk van een stem heeft Jimi Goodwin toch. Het comebackalbum was vier jaar geleden echt een hele fijne verrassing: ijzersterke plaat was dat. De verwachtingen voor dit album zijn dan ook hooggespannen bij mij.

De band is momenteel weer aan het touren door het VK. In eerste instantie zonder zanger Goodwin vanwege mental health issues. Laten we hopen dat het snel beter met hem gaat. Allereerst natuurlijk vooral voor hemzelf, maar natuurlijk ook voor de fans. Nog nooit live gezien, dus als ze richting NL komen, koop ik blind een kaartje.

avatar van Poles Apart
Goede nieuwe single inderdaad, en dankzij Prince weten we hoe het klinkt wanneer deze jongens huilen.

avatar van sj0n88
Tweede single zonder de stem van Goodwin.. Niks mis met het nummer, maar kan moeilijk aan een andere stem wennen.

Cold Dreaming is toch ook best wel erg Doves. Klinkt goed !

avatar van Sven Vermant
Klinkt goed maar komt niet zo binnen als de 2 voorgaande albums.

Cold Dreaming is wel echt een meesterwerk

avatar van Outlaw104
Saint Teresa heeft een Lost Souls vibe, mooie zang ook van Goodwin. Wat een fantastisch nummer, blauw sterretje verdiend.

Tjonge, Cold Dreaming is toch inderdaad echt geweldig!!! Rest van het album trouwens ook zeer goed te pruimen. Hier op non-stop repeat.

avatar van Michiel Cohen
geplaatst:
Het word er niet beter op. Jammer. Heb in het verleden van elk nieuw album altijd wel een track gedraaid in een van mijn uitzendingen.

avatar van Juveniles
Michiel Cohen schreef:

Jongen toch, hoe spijtig dat je niet die melancholische gloed voelt die als een warme deken over dit album ligt. De afwisseling in zang geeft het extra cachet. Ik blijf het album verplicht wekelijks draaien.

avatar van Juveniles
geplaatst:
Die variatie in zang lijkt noodgedwongen te zijn door mentale issues van zangert Jim Goodwin (hier al eerder gememoreerd door sj0n88). Dat geeft het album dan nog eens een extra lading mee.

avatar van sj0n88
Single Lean Into The Wind, welke niet op dit album staat, is wel ontzettend sterk zeg. Wat betreft dit album moet ik helaas tot de conclusie komen dat dit voor Dovesbegrippen een vrij mager album is. Er staan wel weer wat parels op (m.n. de drie eerste tracks), maar daarna veer ik eigenlijk nog zelden op.