Froukje - Live in Brussel (2024)

Alternatieve titel: Noodzakelijk Verdriet: Tour 2024

Label: Frok 'n Roll

1. Intro (1:56)
  2. Naar het Licht (5:19)
  3. Kwijt (2:58)
  4. Zonder Liedjes (4:26)
  5. Uitzinnig (2:18)
  6. Tetris (3:14)
  7. Licht en Donker (3:11)
  8. Nu Ik Niet Meer Over Je Schrijf (2:49)
  9. Zeeën van Liefde (4:14)
  10. 23 Mei (3:01)
  11. Leeg Restaurant (1:48)
  12. Ik Ben Bang (2:44)
  13. Heb Ik Dat Gezegd (2:57)
  14. Als Ik God Was (3:20)
  15. Onbezonnen (2:48)
  16. Noodzakelijk Verdriet (3:41)
  17. Zonder Gezicht (3:04)
  18. Ik Wil Dansen (3:17)
  19. Nooit Meer Spijt (3:25)
  20. Drijfzand (3:58)
  21. Houden van Mij (3:38)
  22. We Hebben de Tijd (3:05)
  23. Niets Tussen (3:57)
  24. Zonder Gezicht (3:06)
  25. Nooit Meer Spijt (3:29)
avatar van vinylbeleving
Ai, dit klinkt niet zo goed. Froukje is mateloos populair (bij met name jonge meiden ) maar dit live album klinkt zoals ik al een beetje vermoedde; live weet Froukje vocaal niet te overtuigen. Ze klinkt bij het tweede nummer al meteen buiten adem. Hoewel ze duidelijk wordt gesterkt door het publiek dat alle teksten mee brult, klinkt dit album meer als een dj set waar ze overheen zingt. Alsof 80% van de muziek uit een doosje komt, weinig live dus.
Tegelijkertijd snap ik ergens ook wel dat een concert van Froukje geweldig moet zijn als 20 jarig meisje. Met zoveel mensen om je heen die ook alle teksten meezingen, kun je je enorm gesterkt voelen. Dat maakt haar ook wel sympathiek en mij niet de doelgroep, maar muzikaal vind ik dit wel echt onder maats dus.
Die live plaat van Eefje is dan meteen 10x beter.

Heb jij wel naar dezelfde plaat geluisterd als ik vinylbeleving?

Juist prima gezongen en gespeeld live lijkt mij.

avatar van vinylbeleving
west schreef:
Heb jij wel naar dezelfde plaat geluisterd als ik vinylbeleving?

Juist prima gezongen en gespeeld live lijkt mij.

Ha West, ja dat denk ik wel hoor. Grappig toch hoe smaken kunnen verschillen. In ieder geval fijn dat jij er wel van geniet!

avatar van Brunniepoo
Ik sluit me aan bij vinylbeleving. Weliswaar met de forse kanttekening dat ik het album via Spotify beluister, maar de zang klinkt inderdaad echt niet heel lekker.

Ik vraag me wel af of ze wellicht bij het opgenomen concert iets onder de leden had. Ik heb Froukje inmiddels vier keer live gezien - ook bij deze tour - en dat klonk wel gewoon prima.

avatar van tnf
tnf
In 'Naar het licht' klinkt ze idd alsof ze buiten adem was.

Maar elders blaast ze je ook niet echt omver. Ze moet het van andere aspecten hebben.

avatar van chevy93
Brunniepoo schreef:
Ik denk dat het ook met de mix te maken heeft. In deze opname hoor je haar zang veel meer geïsoleerd dan in een concertzaal. Froukje gaat op deze opname wel een beetje van zuchtmeisje naar hijgmeisje.

Ook merkwaardig dat ze gekozen hebben voor een fade-out en fade-in tussen de nummers in plaats van deze netjes aan elkaar te mixen.

avatar van Grizzly Bear
chevy93 schreef:

Het schijnt dat dit bij het vinyl wel is gedaan, dat luistert dus wel meer als 1 optreden (misschien omdat op spotify dingen toch vaak op shuffle gaan, of in andere lijstjes terechtkomen, en dan luist een luid einde van een nummer niet prettig is)