Peter Gabriel - Plays Live (1983)

Label: Charisma

1. The Rhythm of the Heat (6:26)
  2. I Have the Touch (4:49)
  3. Not One of Us (5:44)
  4. Family Snapshot (4:47)
  5. D.I.Y. (4:06)
  6. The Family and the Fishing Net (7:34)
  7. Intruder (4:47)
  8. I Go Swimming (5:00)
  9. San Jacinto (8:25)
  10. Solsbury Hill (4:39)
  11. No Self Control (5:01)
  12. I Don't Remember (4:12)
  13. Shock the Monkey (7:08)
  14. Humdrum (4:23)
  15. On the Air (5:21)
  16. Biko (6:51)
avatar van meesterdch
Dankzij meneer zit ik nu te luisteren naar de volledige versie van Plays Live. As it was meant to be.... Wat een genot blijft deze plaat. Ik kom deze avond wel door.

avatar van aerobag
Och Peter, hij zou complete onzin kunnen zingen en ik zou het nog steeds fantastisch vinden. Ik heb wel een speciaal plekje in mijn hart voor Gabriel en ook voor live platen, dus dit zou wel genieten geblazen geworden. En dat werd het ook. Ondanks de complexe materie van de recentelijke solo releases, komen de nummers live zeer goed uit de verf. Nu moet ik wel zeggen: De live versies verschillen niet veel van de studioversies en daardoor vind ik ook niet dat dit album een extra dimensie toevoegt. Ik weet niet of het vloeken in de kerk is, maar ik prefereer eigenlijk ook de studioversies, als ik niet de visuele prikkels van een Gabriel bij een live-opname krijg. De muziek op dit album is natuurlijk sterk, dat staat buiten kijf, maar een iets gematigde score vanwege bovenstaande.

avatar van Running On Empty
Congresgebouw Den Haag....was er bij !!

Yep ik ook, de show om 19 uur én de show om 22 uur, ongekende avond.

avatar van daniel1974nl
Wat een remaster. Gelijk vanaf het begin The Rhythm of the Heat. Lekker diepe drums. Wat een geluid. Wat een vooruitgang. Al die jaren was alleen de Highlights geremastered uitgebracht met de rest in 2002 welke ik niet heb aangeschaft. Ik moest maar 19 jaar wachten op het hele album.

Dat was het dan ook wel waard.
Prachtig. De muziek ademt zoveel meer. Zoveel meer warmte.

Een klassiek album nog beter.

avatar van Clownvis
Eindelijk de 2cd versie in mijn bezit, hij lag in de 2e hands bak voor maar 5 euro. Had al jaren de 1cd versie maar nu dus het gehele concert. Ik ben benieuwd maar volgens iedereen hier is dit de ultieme versie dus het zal wel goed komen.

Congresgebouw Den Haag....was er bij !!

Ik ook midden jaren '80? Hing aan de rekstok en zong toen "Shock the Monkey"

avatar van Hans Brouwer
Ik ben op vakantie in Zuid Duitsland en ik ga hier elke dag zwemmen in een prachtig 50 meter wedstrijdbad. Met weemoed beluister ik "I Go Swimming" van "Peter Gabriel plays Live". En weet U waarom? In mijn woonplaats hadden wij vroeger ook een prachtig zwembad. Plaatselijke politici vonden in al hun wijsheid dat het zwembad gesloopt moest worden. Niet rendabel genoeg, verliesgevend zelfs. "I Go Swimming?", Vergeet het maar! Niet meer waar ik woon in Het Groene Hart van Nederland.

avatar van ruubson
Mijn eerste echte kennismaking met de muziek van Peter Gabriel, deze 'Plays Live'. Ik kende voordien alleen de singles 'Sledgehammer', 'Big Time' en 'Don't Give Up' van de radio.

Deze live dubbelaar kocht ik begin jaren '90 tijdens de uitverkoop van mijn lokale platenboer. 'Solsbury Hill' zei me vaag iets (vergeef me, ik was toen amper 14 jaar), de rest van de tracklist was me volslagen onbekend.

De rest is geschiedenis. Dit is en blijft voor mij dé ultieme live-plaat aller tijden. Er staat letterlijk geen enkel slecht liedje op. Favorieten zijn 'Solsbury Hill' (uiteraard), 'I Don't Remember', 'Shock The Monkey', 'Biko' en het heerlijk zinderende 'On The Air'.

avatar van pmac
Congresgebouw Den Haag....was er bij !!

Ik ook. Heb zelfs wat foto's gemaakt. Echt fantastisch optreden.

avatar van Running On Empty
pmac schreef:
Ik ook. Heb zelfs wat foto's gemaakt. Echt fantastisch optreden.
Zeg maar gewoon een legendarische avond.

Hierna werd Gabriel ook in commercieel opzicht zeer succesvol en werd het dus ook Ahoy. Kleinere zalen kon je daarna vergeten. Plays Live is een prachtig document van die periode.

avatar van Chameleon Day
vondeling schreef:
…. en Peter was in die tijd zijn collega´s qua orginaliteit en creativiteit ver vooruit. Aparte podium design en gebruik van minder bekende instrumenten. Altijd op zoek naar iets nieuws!!!

Getuige het optreden afgelopen maandag in de Ziggo Dome is hij dat nog steeds. Zijn collega’s/generatiegenoten (en vele andere “broekies” die wat met muziek doen) halen hem ook niet meer in …

avatar van Twinpeaks
Wow! Gezien mijn leeftijd(lees ouwe lul) , ben ik niet snel meer te imponeren, maar dit album doet dat bewerkstelligen. Ik had hem al jaren als zwaar verwaarloosde LP in de kast staan. Een aangevreten hoes , en ergens wat onverklaarbare waterschade. En ook de herkomst in mijn collectie was mij onbekend. Toen ik hem gisteren uit de hoes haalde , had ik er weinig vertrouwen in dat hij nog knap afspeelbaar was. Daar ik hem ook op dubbel cd heb staan , heb ik besloten om de plaat eens grondig met Dasty te reinigen. Ondertussen de cd versie draaiend en mezelf verbazen wat ik me die jaren had ontzegd. Na de lp versie zorgvuldig te hebben gereinigd , en hem na afloop van de cd sessie op te hebben gelegd ben ik volledig om. Ik vond de lp versie wel beter klinken en directer en ben blij dat ik de gok met Dasty heb genomen. Wat een heerlijk fijn muzikaal album en wat een onontdekte parel in mij kast. Nu zittend met een Cointreau terwijl de regen uit de Helderse hemel stort verwarmt Gabriel mijn koude botten en hoor ik opeens de genialiteit in zijn muziek. Men is natuurlijk nooit te oud om te leren , maar het doet mijzelf hoogst verbazen dat ik dit prachtige album , ondanks dat ik het dubbel in huis had , heb doen negeren voor zoveel jaren. Meestal overweeg ik langer intern overleg aangaande toebedeling van sterren. Bij deze was ik er snel uit . 5 sterren. Geen discussie.