Greenleaf - The Head & the Habit (2024)

Zweden
Label: Magnetic Eye

1. Breathe, Breathe Out (5:33)
  2. Avalanche (5:07)
  3. Different Horses (4:31)
  4. A Wolf in My Mind (4:58)
  5. That Obsidian Grin (1:50)
  6. The Sirens Sound (4:32)
  7. Oh Dandelion (5:46)
  8. The Tricking Tree (8:15)
  9. An Alabastrine Smile (2:22)
Mssr Renard
De eerste drie songs zijn al vrijgegeven (in elk geval bij Tidal) en van nummer 1 en 3 is er zelfs een heuse muziekvideo opgenomen (ik heb ze hierboven bijgevoegd). Normaal luister ik geen losse nummers, ik ben echt een ouderwetse album-luisteraar, maar ik vind deze band zo gaaf, dat ik me heb gewaagd aan het luisteren van de losse songs.

Oordeel: een wederom knappe mix van logge en heavy rock met catchy melodiëen en groovy drums en riffs. Het swingt behoorlijk en de nummers blijven lekker hangen. Stonerrock met meezingrefreinen, het moet niet gekker worden. Het blijft een knappe band die elke keer weer verrast met knappe songs. Het duurt niet lang meer voor het gehele album uit is, en ik ben nu al enthousiast.

Heerlijk album, kan niet wachten tot de spec.ed cd op mijn deurmat ploft. Ook heb ik ineens zin in een nieuw Mastodon album. Geen idee waarom

Mssr Renard
Greenleaf lijkt wel de vaandeldrager van de goede, oude stonerrock. Veel bands lijken gestopt of inactief. De laatste High on Fire viel me wat tegen en verder weet ik even niet wie er nog bezig zijn. Mastodon heb ik door alle heisa en hype nooit echt een kans gegeven. Al heb ik wel wat van ze beluisterd, ik ben nooit enthousiast geworden. Misschien maar toch eens proberen.

avatar van RuudC
Mastodon is ook geen stoner.

Ik heb net een paar nummers van deze plaat opgezet en dat smaakt naar meer. Vroeger heb ik wel eens wat Greenleaf gedraaid, maar toen overtuigde het me niet. Met hun optreden op Helldorado in Eindhoven was wel ok, maar met dit album hoor ik voor het eerst de potentie van deze band. Binnenkort eens wat meer draaien.

avatar van legian
Deze ben ik recent tegengekomen en bevalt erg goed. Wat chiller dan Sasquatch, maar heerlijk levendig. Binnenkort de rest van hun werk ook maar eens gaan uitzoeken.

avatar van Alicia
Greenleaf is weer zo'n gave stonerrockband met leuke liedjes. Ga dit horen!

Prachtige hoes ook.

The Head & The Habit | Greenleaf - greenleaf-sweden.bandcamp.com