Sticks & Delic - Fakkelteit (2007)

Label: Top Notch

met Jawat!

13. Ga (3:37)

met Typhoon en Rico

14. Brak (2:40)
  15. Gisteren / Vandaag (3:24)
  16. Goeiedag Verder (4:33)

X-man
Rhythm & Poetry schreef:
Brak ooit beluisterd tijdens een kater? Dan vind ik het nummer dus wel de moeite waard, maar nu drink ik al tijden niet meer dus zal ik het niet meer zo'n leuk nummer vinden. Overigens blijft Tussen Licht en Lucht voor mij het beste Nederhop album maar zal deze binnenkort weer een draai geven.

Geheelonthouder geworden?

avatar van muismat
Spaanse Vlieg is in elk geval geniaal

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Toch maar in mn top 10, al ben ik gewoonlijk totaal niet van Nederhop... Naar mijn mening het beste Nederlandse album ooit, in ieder geval van wat ik heb gehoord, Delic is zelfs voor internationale begrippen briljant.

avatar van 'State Of Mind'
Typhoon klinkt trouwens echt PERFECT op Delic's beats dat zie je overduidelijk op dit album. Hoe geweldig zou een Typhoon & Delic album zijn :O

avatar van MAS
MAS
Dat zou inderdaad echt vet zijn! Heel mischien gebeurt het nog wel nu Delic de muziek weer gaat oppakken.

avatar van jacknina
Gewoon een dik album

en alle nummer met sticks en typhoon zijn goed ,

ze moeten gewoon is samen een cd maken!

jacknina schreef:
Gewoon een dik album

en alle nummer met sticks en typhoon zijn goed ,

ze moeten gewoon is samen een cd maken!

uhum..."Fakkelbrigade" is al een tijdje uit hoor

Niek schreef:
een constante plaat die verrassend duurzaam is.

zeker

"Goeiedagverder" is wat mij betreft de beste plaat van de cd, man man wat kan ik dat nummer grijs draaiien!

P-DawG

avatar van miintzish?
Vooral Vrij en Goeiedag Verder vind ik te gaaf voor woorden. En Slangeleer en Tot Zo... en Ga en Brak. Eigenlijk alles wel Inderdaad een verrassend duurzame en vooral consistente plaat.

avatar van Rhythm & Poetry
En weer een halfje omhoog, producties zijn helemaal te gruwelijk voor woorden. Ik snap nu ook waarom mensen graag fantaseren over de samenwerking tussen DOOM en Delic. Hij zou perfect met de speelse beats om kunnen gaan.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Daar had ik nog nooit over gefantaseerd maar nu krijg ik idd wel de neiging me even terug te trekken op het toilet...

avatar van Rhythm & Poetry
Mijn dag is gemaakt.

avatar van jacknina
Klopt

bedoel album met alleen sticks en typhoon

avatar van VforVictor
Wat blijft dit toch een onderhoudend album! In het begin vond ik deze cd te depressief maar draai em nu al 3 jaar non stop, deze gaat voor mij door als een klassieker, bijna elke track blijft vet, op brak en snelle jongens na dan..

GCITY050
Sws hardste album van Sticks.
Echt elk nummer is zo'n beetje vet.
Welke beetje tegenvallen zijn: Snelle jongens & Goeiedag verder.
Voor de rest echt superalbum!

avatar van WeztSide
Ga en Brak zijn de besten hier, Brak heeft een heerlijke beat met Sticks die precies brakheid beschrijft en Ga is zo heerlijk energiek, echt zieke shit

avatar van KILLERBEE99
Best wel leuk album, vooral de tracks me Typhoon

Deze blijft gewoon heerlijk, Goeie dag verder

GCITY050 schreef:
Sws hardste album van Sticks.
Echt elk nummer is zo'n beetje vet.
Welke beetje tegenvallen zijn: Snelle jongens & Goeiedag verder.
Voor de rest echt superalbum!

Man, Goeiedag Verder is de beste track van de cd joh!!!!! (vind ik althans)

avatar van MAS
MAS
Ik weet niet waarom deze op 4 stond maar hier moet zeker een halfje bij. Er zijn weinig albums die ik zo vaak geluisterd heb als Fakkelteit.

avatar van Junkie XXL
Heerlijk album. Ik gebruik sinds gisteren mijn iPod Docking Station weer en dit album is geweldig met het volume heel hoog. De beats zijn heel hard en Sticks blijft gewoon 1 van de beste MC's van Nederland. Misschien ooit nog een 5 maar eerst wat vaker beluisteren.

Wat een koning is die Delic ook,. het is puur kwaliteit die hij hier levert!
Sticks mist Rico toch wel als je dit product afzet tegen Eigen Wereld, waar eigenlijk wel een heel groot verschil tussen zit.
De afsluiter is min of meer de afsluiting van het '' Opgezwolle tijdperk '', een heerlijke track wat dan ook mijn favoriet is van dit album.

avatar van misorabi
BIj Broodje Aap dat stukje vanaf 4:50 is echt zo enorm mooi

GCITY050
Ik kom terug op dat goeiedag verder niks is, het is zeker een sterke track.

Wat jammer is, is dat deze plaat zo ondergewaardeerd werd na Eigen wereld.
Deze is echt minstens zo goed!

avatar van Nr.4
Een erg fijn album in de vibe van Eigen Wereld. Delic + Sticks (en/of Rico) is het beste wat NL hiphop ooit heeft gehad. Dit album was ook afsluiting van die Opgezwolle periode helaas, want daarna is het allemaal wat minder geworden. ART levert op deze (Spaanse Vlieg) een toffe productie, jammer dat ie dat niveau niet haalt op de Fakkelbrigade/Sticks& ART albums.
Track met Jawat vind ik ook erg nice op deze, zeker hoe Sticks erin knalt op die track.

avatar van franklinthegreat
Keiharde 5*, van begin tot eind een topproduct.
Luister de teksten met de mooie beats van Delic erbij en dan weet je dat ik niet verder hoef toe te lichten.

avatar van GijsV
Voor mij is dit toch wel het beste Nederlandstalige album ooit. Net iets beter dan Tussen Licht en Lucht van Ty.

sxesven
Ik weet het nog niet helemaal met deze plaat - i.t.t. Opgezwolle-materiaal en andere Rico/Sticks-platen komt 'ie nog niet helemaal aan. Kwestie van tijd? Vind vreemd genoeg Delic hier helemaal niet zo bijzonder - A.R.T. heeft hier w.m.b. duidelijk de beste productie. Hmm. Ik draai 'm nog wel een tijdje; ben benieuwd of, net als bij anderen, het kwartje nog wel gaat vallen. Voorlopig echter een lichte teleurstelling, en voor Delic imo een stap terug t.o.v. Eigen Wereld; met wat uitzonderingen hier en daar vrij straightforward beats zonder de inventiviteit of rijpheid van producties op EW, en de sfeer van eerdere platen wordt al helemaal niet gehaald. Is 'ie er daarom mee gestopt misschien?