Sticks & Delic - Fakkelteit (2007)

Label: Top Notch

met Jawat!

13. Ga (3:37)

met Typhoon en Rico

14. Brak (2:40)
  15. Gisteren / Vandaag (3:24)
  16. Goeiedag Verder (4:33)

mes-one
Nou ja,

Hij is te koop vanaf vandaag dus.
2 dagen voor de releaseparty.

De Limited Edition is alleen waardeloos, tenzij je heel geil bent op hoesjes. Verder geen toegevoegde waarde.

avatar van Kos
Kos
woei! .

avatar van psychonaatje
Wat is de limited edition dan? Extra (kartonnen) hoesje ofzo?

Een schrift. Vind m wel tof. Niet zoals Puur Kultuur uiteraard, maar wel geinig. Heb m net gekocht. Wat ik van vind zeg ik later. Geef helemaal geen mening, ontdek t zelf;)

toch jammer geen duvel

avatar van Chrisseh
Ik ben hier erg benieuwd naar, maar aan de andere kant vrees ik dit album zo erg. Hij móet goed zijn! Het moet!
Anders zou het gewoon erg jammer zijn. Najah, Ik hoop dat Sticks een heel album alleen kan dragen (vond Microphone Collosus goed, maar nog láng niet in de buurt van de Opgezwolle-kwaliteit komen).

Ben dus benieuwd, al vind ik 't jammer dat hij niet gewoon nog een albumpje met Rico opnam.

avatar van Seedorf
klinkt toch wel weer erg lekker hoor dit album..

vond dat hij op Microphone Collosus gewoon dope kwam. Maar hij klinkt idd weer erg lekker

avatar van nr9StefanoTorres
t klint idd weer heerlijkk dodelijke beatsss van Delic weer

avatar van Chrisseh
Seedorf schreef:
klinkt toch wel weer erg lekker hoor dit album..

Ik luister 'm nu!

Edit: Nu ik even snel een paar liedjes heb gehoord, stelt het me op het eerste gehoor iig niet teleur.

avatar van psychonaatje
Julien15 schreef:
Een schrift. Vind m wel tof.

Je bedoelt het boekje? Dat is bij de gewone versie ook. De medewerker van de cd-zaak zei dat het enige verschil was dat de limited edition een extra hoesje had (vaak heb je een kartonnen hoes er omheen, maar bij deze is het een doorzichtige 'velvet' (zo noem je dat toch?) hoes). Anyway: ik heb de gewone editie gehaald. Klinkt erg fijn allemaal.

Grappig trouwens die sample van Blahzay Blahzay - Danger op Goeiedag Verder

avatar van Osiris Apis
Het album staat ook in de Luisterpaal.

Geniaal..met die samples van ''Danger''

hoe is het volk?
krachtig als de hulk maar ik ben niet groen
ik heb ervaring op die mic, gevaarlijk als MF DOOM
met die muis, het oosten in het huis, oh mijn god
rap zit op slot zoals Rossi in de motorsport

avatar van dusso
Eerste indruk is dope. Statemagazine komt nu al met het oordeel dat deze beter is dan eigen wereld.. zelf nog geen oordeel over.

Producties zijn zeker wel gruwelijk.

Album is zeker wel beter dan microphone collosus

Heb hem nu een paar keer geluisterd. Het is even wennen, maar echt heerlijk. Je kan duidelijk merken dat Delic ook enorm gegroeid is, zeker als je het hele repertoire kent. Het geheel is wat luchtiger dan Eigen Wereld, maar persoonlijk lijkt hij langer "houdbaar" dan Microphone Colossus. Door de 5 (!) featurings van Rico is er toch een soort van Opgezwolle stempel op het geheel gedrukt.

Voorlopig 4* (Eigen Wereld is 5* bij mij) maar als ik de teksten wat beter heb laten inzinken kan het nog wat groeien.

avatar van MJ_DA_MAN
Waarom werd het nou geen Opgezwolle-album (heb het niet echt gevolgd)?

avatar van luc011190
MJ_DA_MAN schreef:
Waarom werd het nou geen Opgezwolle-album (heb het niet echt gevolgd)?

Volgens mij is dat niet echt duidelijk. Rico zal wel stiekem met wat anders bezig zijn.
Album is trouwens ontzettend vet, beats zijn zo-zo-zo-zo ontzettend geniaal Die opera-achtige zang-samples die we al hoorde in Vlieger zijn ook hier weer aanwezig, fantastisch! Sticks komt gewoon als Sticks, stoere stem, soms vette rijms, soms onzin. Gastartiesten zijn ook gewoon oké, hoewel Jawat! er van mij helemaal niet op had gehoeven.

avatar van dusso
Die lyric van Sticks in Weg Kwijt (track 2) komt me erg bekend voor. Ik weet eigenlijk wel zeker dat ik die wel is gehoord heb. ben alleen vergeten op welke track..

Shyrock komt wel hard trouwens.

avatar van levenvergeten
Ik ken al een aantal nummers van Bazar Curieux, oa. Gisteren/Vandaag en volgens mij is dat nummer met Keizer! Koning! Admiraal! Fakkelbrigadiers zijn ze allemaal ook van Fakkelteit.

Overigens zag ik tijdens dat optreden SupahDupah aan de rand van het podium staan. Frappant.

Op de luisterpaal van 3VOOR12 is 'ie te beluisteren, ga ik zodadlijk maar doen.

KSPR
Misschien 1 of 2 missertjes, maar verder weer een heel erg goed geproduceerde plaat en Sticks rapt inderdaad, soms vette rijms, soms onzin. 4 sterren om mee te beginnen.

Luister nu net het laatste nummer, vindt het een erg goed album!
Sticks komt weer met een uitstekende flow en teksten, op misschien 3 tracks na. 3.5 sterren

rico-bballer
fakkelteiT is afdeling en faculteit is een wiskundige term voor bijv 4x3x2x1 toch?

taart
Gelukkig zijn we terug, de scene heeft klassiekers nodig.

Nuf' said

avatar van Statiegeld
Broertje heeft hem gekocht in de limited edition. Je krijgt er ook een boekje bij om je rhymes in neer te zetten. Vanavond maar eens luisteren.

psychonaatje schreef:

Nee de normale hoes is gewoon een jewel.
De velvet, een suede achtig inschuifhoesje, met daarin de normale jewel.

En de limited is ook dat suede maar dan in schriftvorm.

het lijkt een beetje standaard te worden maar toch weer 4.5*

avatar van Cliznitch
Ik vind het op het eerste gehoor een goed album, samenwerking met Rico, shyrock, Jawat, James en Typhoon maken het album afwisselend. Lines als ''bij shows staat gerrit vooraan tegenwoordig'' maken het album humoristisch en bijtijds. Voor mij is het een steek naar alle Nikey-Jasjes "hiphoppers", de jongens die voor mij de hele scene verpesten. Verder een stuk hoger niveau dan 'Microphone Colossus' zoals hierboven ook al werd gezegd.
Vooralsnog 4*

avatar van MJ_DA_MAN
Er zou toch ook een track op komen met ''de 5 beste rappers van het land''?

avatar van Statiegeld
Damn, wat een flow op Sporen2