Apocalyptica - Plays Metallica Vol. 2 (2024)

Finland
Label: Throwdown

1. Ride the Lightning (6:47)
  2. St. Anger (4:18)
  3. The Unforgiven II (4:05)
  4. Blackened (5:58)

met Dave Lombardo

5. The Call of Ktulu (7:26)
  6. The Four Horsemen (4:46)

met Robert Trujillo

7. Holier Than Thou (3:42)
  8. To Live Is to Die (3:00)
  9. One (9:34)

met James Hetfield

avatar van james_cameron
Na 28 jaar krijgt het eerste deel een vervolg, al is het ditmaal niet zo kaal en puur als destijds. Alle tracks zijn voorzien van drums (op Blackened doet zelfs Dave Lombardo mee) en er zijn veel andere instrumenten en effecten aan de tracks toegevoegd. Begrijpelijk, aangezien de verrassing er natuurlijk snel af is met alleen maar cello's. Bepaalde tracks zijn flink ingekort, iets dat zorgt voor een hoog tempo, maar het gaat wel ten koste van de beleving. Echt spetterend wordt het namelijk nergens, ondanks de medewerking van Metallica-bassist Robert Trujillo (op The Four Horsemen) en een pratende James Hetfield (op One). St. Anger klinkt hier wel best oké, al is dat natuurlijk makkelijk scoren. Slechter klinken dan in de oorspronkelijke versie van Metallica kan natuurlijk niet.