Zucchero Sugar Fornaciari - Blue's (1987)

Italië
Pop / Blues
Label: Polydor

1. Blue's Introduction (0:16)
  2. Con le Mani (4:44)
  3. Pippo (4:46)
  4. Dune Mosse (5:34)
  5. Bambino Io, Bambino Tu (Legenda) (5:06)
  6. Non Ti Sopporto Più (4:42)
  7. Senza Una Donna (4:28)
  8. Into the Groove (0:26)
  9. Hey Man (4:33)
  10. Solo Una Sana E Consapevole Libidine Salva Il Giovane Dallo Stress E Dall'azione Cattolica (4:54)
  11. Hai Scelto Me (2:29)
  12. Dune Mosse [Instrumental] *
van Zucchero word ik nog dromeriger dan normaal gesproken al het geval is.

avatar van musicfriek
Dit album heb ik eens bij iemand gehoord en er zat 1 nummer tussen wat ik echt helemaal geweldig vond, maar weet alleen niet meer welke, het was vrij bombastisch. Toch maar eens achter deze aan gaan.

Hendrik68
Toppers zijn Senza Una Donna, Sole Una Sana... en Hey Man . Ik vond hem voor zijn echte doorbraak altijd al geweldig. Zijn opvolger vond ik nog net iets beter. Hij daalde echter een aantal punten in mijn waardering na zijn geflirt met andere artiesten. Elke keer bij de begintune van Senza Una Donna hoop je op het origineel, om vervolgens die vreselijke bewerking met Paul Young te horen. Maar dat het een topartiest is staat als een paal boven water.

Hendrik68
De laatste dagen maar weer eens uit de kast gehaald. Ik was al weer een beetje kwijt hoe het ook allemaal weer ging. Het luistert na al die jaren nog steeds heerlijk weg. Ik bespeur trouwens met terugwerkende kracht een beetje een Steve Winwoodactige beat er doorheen uit de tijd van Back in the Highlife. Het is bij vlagen bijna meer een soul plaat dan een rock plaat. Hoogtepunt van de CD is zonder meer Hey Man. Prachtige ballad. Het overbekende Senza Una Donna doet me helemaal niks meer terwijl ik de CD toch vooral hierom kocht. Mijn 3,5 sterren blijven staan.