Ilse DeLange - Tainted (2024)

Label: Universal

1. Tainted (3:03)
  2. Easy Come, Easy Go (3:04)
  3. Confetti Shotgun (3:10)
  4. This Isn't Really Love (3:24)
  5. Good to You (3:44)
  6. Willing (2:57)
  7. Stranger I Once Knew (3:27)
  8. Running Out of Tears (3:37)
  9. Quiet (3:21)
  10. Owe It All to You (2:49)
  11. Drown Us Out (3:18)
  12. Softly Spoken (2:57)
avatar van StefanK
Weer een fijn album van Ilse en een betere plaat dan haar vorige als je het mij vraagt. Dat er op voorhand al zoveel singles van werden uitgebracht zodat de songs 'een beter podium' zouden krijgen (zoals Ilse dat zelf aangeeft) vind ik wel een beetje lulkoek. Het album heeft daardoor toch een soort 'best of' effect gekregen. En ja, het is een trend om vooraf al zoveel van één album te droppen, maar eigenlijk zou het gewoon verboden moeten worden. Puur omdat het verrassingseffect op de dag van de release bijna weg is...

Maar als totaalproduct zeg ik: prima album! Ilse klinkt meer dan ooit als een mix tussen Sheryl Crow en Linda Rondstadt en die combinatie is fijn! Ik merk zelf ook dat ik het wel prettig vind dat er dit keer geen echte ballads met een countrysnik opstaan, want dat trucje van Ilse kennen we onderhand wel.

Beste nummer naar mijn mening: Drown Us Out, voor Ilse DeLange-begrippen fris en vernieuwend. Die 80's synthesizers binnen de productie zijn fantastisch gedaan! Ze mag van mij vaker dit soort type liedjes gaan opnemen, maar ik heb dan ook een zwak voor Ilse's uitbundige popkant binnen haar carrière.

avatar van Zwaagje
Tja....IlseDeLange.....alles aan haar voelt voor mij commercieel. Daar is opzichzelf niks mis mee, maar bij haar voelt het daardoor alsof het gemaakt is om te verkopen en niet uit het hart. Het is een afweging wat het best in de markt ligt en dan passen we het naadloos aan de Duitse of Nederlandse markt aan,net waar de kansen liggen. Gravel and Dust vind ik een fijn album. En het enige album wat oprecht over komt voor mij.
Ik gun Ilse alle succes en knap gemaakt dat zeker, maar ik voel er niets bij. Ik stem dan ook niet.

avatar van StefanK
Overigens nog een kleine opmerking: het album is verschenen bij Universal, niet bij 8Ball.

avatar van dynamo d
Redelijk goed album van Ilse DeLange met als hoogtepunten het titelnummer en Drown Us Out.