Matt Elliott - Failing Songs (2006)

Folk
Label: Ici d'Ailleurs

1. Our Weight in Oil (3:37)
  2. Chains (5:09)
  3. The Seance (4:26)
  4. The Failing Song (4:13)
  5. Broken Bones (4:47)
  6. Desamparade (5:14)
  7. Lone Gunmen Required (3:41)
  8. Good Pawn (1:53)
  9. Compassion Fatigue (2:08)
  10. The Ghost of Maria Callas (4:11)
  11. Gone (3:27)
  12. Planting Seeds (6:38)
avatar van Yeahz
Mooie, pijnlijke muziek. Hier krijg je echt een 'krakerig-houten-cafe-whiskey-drink-gevoel' van. We'll drink till we drop.

avatar van muziekobsessie
Dit is toch wel zijn beste!! heel veel melancholie, laat je meesleuren in een oneindig gat

avatar van zaaf
muziekobsessie schreef:

en dan slechts 4 sterren??

dit los van dat naar mijn smaak matt voor ieder album de volle vijf verdient

avatar van muziekobsessie
ach ja, 't heeft jaren geduurd eer ik dit kon waarderen maar nu vooral door "the broken man" ben ik nu echt helemaal fan van Matt Elliott. En kan ik me voor me kop slaan dat ik paar jaartjes terug niet naar Paradiso ben geweest. Hij is zo iemand die tegen de stroom inzwemt en daardoor een eigen genre aan 't creeeren is, iets dat in deze tijd niet meer voorkomt of 't verzand in avantgardisch geneuzel.

overigens correctie: the broken man vind ik nu echt zijn beste album!!

Aquila
Was geweldig destijds in Paradiso (tenminste ik was er in 2003 - was Matt Elliot samen met Manyfingers) Als je die laatste nog niet kent en je houdt van Matt Elliott ook zeker de moeite om te checken!

avatar van muziekobsessie
vraag me af hoe hij dat live doet? Vind juist die zangkoren erg mooi. Maar dat is niet te doen live...

Manyfingers ken ik niet en ga ik gelijk even checken

Aquila
Manyfingers was het voorprogramma en er zat iemand in een blauw voetbalshirt (ik denk Everton) naast me op de eerste rij. Tenminste in mijn herinnering waren er stoelen - logischerwijze stonden we (t was in de zolderzaal). Dat bleek Matt Elliott te zijn die gin later staan pielen. Eindeloos paar noten en geklop op de gitaar en daar steetds loopjes van maken, idem met zijn stem tot we een heel koor hadden, percussie, gitaren etc. Ongelofelijk dat één man dat allemaal voor elkaar kreeg. Was echt heel leuk om eens mee te maken.

avatar van muziekobsessie
ja da's wel een manier. had ik graag willen zien. zag wel dat hij nu in frankrijk en duitsland aan 't toeren is. wie weet wederom Paradiso!

avatar van willymeuf
Wat een fenomenaal prachtig album! Via Luisterpaal kwam ik bij het nieuwe album terecht, waarna ik snel deze heb aangeschaft! Vooral dit album is een pareltje! Voorlopig 4*, maar kan zeker nog groeien!