Adrian Quesada - Look at My Soul (2021)

Alternatieve titel: The Latin Shade of Texas Soul

1 stem

Soul
Label: Nacional

1. Ain't No Big Thing (3:56)

met Johnny Hernandez

2. One Woman Man (4:10)

met Aaron Frazer en David Hidalgo

3. Love Reverberation (3:41)

met Jonny Benavidez

4. Boogaloo en Monterrey (2:50)

met Ruben Ramos en Charlie Sexton

5. Joey (4:02)

met Paul & The Tall Trees

6. Funky Chick (3:34)

met Brownout en Tomar Williams

7. Look at My Soul (3:28)

met Black Pumas en Kam Franklin

8. I Wanna Be Free (2:57)

met Tomar Williams en Steve Berlin

9. I've Got Soul (3:29)

met David Marez

10. Just Me and You (3:05)

met Amalia Mondragon

11. Cumbia Luna Negra (2:40)

met Tomar Williams

12. Devil in Disguise (4:18)

met Johnny Benavidez

avatar van Minneapolis
Ook de helft van Black Pumas is de moeite waard! Ik heb geen idee waarom deze plaat niet gevonden wordt.
Het album komt vanaf track 3 echt goed op gang en is een gevarieerde blend van retro stijlen.
Van Boogaloo tot Funky Chick wat klinkt als JB met Fred Wesley, Love Reverberation en Joey zouden zomaar 50 jaar oude zoete soul classics kunnen zijn. Look at My Soul is herkenbaar Black Pumas. Als de fijne stem variatie nog niet genoeg is trakteert I Wanna Be Free ook nog op een sax (had langer gemogen) en I've Got Soul op (Adrian's?) gitaar spel. Just Me and You zou ook in een Tarantino film kunnen worden gebruikt. Er volgt nog een dampende latin party met Cumbia Luna Negra.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat anderen hier van vinden.

avatar van Venceremos
Deze ken ik niet maar de Boleros Psicodelicos heb ik veel gedraaid. Zie door bovenstaand berichtje trouwens ook dat er een 2e deel zit aan te komen. Dank!

avatar van Minneapolis
Venceremos schreef:

Leuk, je geeft mij ook luistervoer. Die Quesada is nog een bedrijviger baasje dan ik dacht.