Tricky with DJ Muggs and Grease - Juxtapose (1999)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Label: Island

1. For Real (3:30)
  2. Bom Bom Diggy (4:06)
  3. Contradictive (3:04)
  4. She Said (3:30)
  5. I Like the Girls (2:57)
  6. Hot Like A Sauna (4:19)
  7. Call Me (3:36)
  8. Wash My Soul (3:51)
  9. Hot Like a Sauna [Metal Mix] (3:36)
  10. Scrappy Love (3:16)
  11. Who * (3:31)
  12. Bombing Bastards * (5:14)
Dr.Greenthump
Tricky en Muggs, cool! Relatief veel stemmen, maar wel een laag gemiddelde ... wie kan mij hier iets over vertellen? Op papier erg aangenaam

avatar van Raspoetin
For Real is eigenlijk t enige nummer dat te pruimen is...

Meneer Bungel
Jammer dat je hier op Music Meter kan zoeken naar Tricky - Juxtapose en toch geen resultaat krijgt, ook niet als je op naam van Tricky zoekt... Natuurlijk staan DJ Muggs en Grease net zo groot als Tricky op de voorzijde van de hoes vermeld, maar toch... Dit is gewoon een Tricky-plaat.

Verder een hele goeie plaat van Tricky, veel meer 'rap' dan een gemiddelde Tricky maar ook veel melodie en het ligt qua sound in het verlengde van 'Angels...'. In tegenstelling tot Raspoetin(zie boven) vind ik alle nummers zeer goed te pruimen!
De extra vermelde tracks 'Who' en 'Bombing bastards'staan helaas niet op mijn versie...

Ja, eigenlijk zou ie ook gewoon in het discografie-overzicht van Tricky meoten staan.

Zit me nu af te vragen of ik dit album nu indertijd gehoord heb of niet. For Real was in ieder geval een aardige single.

avatar van dj maus
Wash My Soul is ook prachtig, mensen!!!

Meneer Bungel
herman schreef:

Ik zie dat het Nearly God-project ook gewoon in de Tricky lijst staat, daar hoort deze ook gewoon te staan. Zie ook: Albums by Tricky - Rate Your Music - rateyourmusic.com Hoe kan ik deze wijziging pogen door te geven? Iemand?

Enkel "She said" en "Call me" zijn mindere nummers. De rest is mijn inziens een tikkeltje anders wat ik gewoon ben van Tricky maar wel heel goed. Heerlijke raps!

avatar van RogerV
Erg lekker project dit. Had er nooit aandacht aan besteed en het is ook nogal in de vergetelheid geraakt. Maar dit heeft energieke tracks met een heerlijk grimmige en spannende sfeer. Anders dan we van Tricky gewend zijn, maar een mooie extra dimensie aan zijn muzikale universum.

Niet alle nummers zijn even sterk. Maar For Real, Contradictive, I Like the Girls en Hot Like A Sauna zijn de toppers van deze plaat.