Sticks - En Door (2023)

9. In het Licht (3:43)
  10. Groeispurt (3:52)
  11. Dit Is Leven! (3:36)
avatar van Zwammer
Lijkt bij eerste beluistering niet het niveau van 'Alles Over Hoop' aan te tikken. Voelt een beetje als b-sides, zeker ook gezien de snelle release na de voorgaande plaat. Positieve uitschieters zitten wat mij betreft aan het slot: Dichtbij en Groeispurt. Maargoed, ik dien het nog een paar keer te luisteren voor een definitief oordeel.

avatar van -SprayIt-
Hmm, niet echt sterk. De track Beetje is duidelijk een Kendrick Lamar probeersel, of ripoff. Niets nieuws dit album, voelt wat gemakkelijk. Producties zijn oké, teksten leuk, maar niet wat ik van Sticks gewend ben. Start op een kleine voldoende.

avatar van overmars89
Ik ben het wel eens met de heren hierboven dat dit als een iets meer "tussendoortje" aanvoelt. Wat ik er fijn aan vind is dat er geen plek is voor zoete refreintjes van Paul de Munnik en dergelijke. Het voelt wel als hiphop met een kick, beat en een snare zeg maar. Toch kan ik niet ontkennen dat het lijkt alsof hier niet heel veel tijd aan is besteed. Al luistert het album wel echt lekker weg.

avatar van Demon.
Sticks is qua teksten en flow altijd op niveau gebleven. De refreintjes zijn smaakgevoelig en bij mij vallen ze verkeerd. Het valt mee op dit album, qua volume dan. Het grotere probleem zijn de producties die nergens echt bijzonder zijn. Dat is al heel lang zo. Misschien daarom dat Hercules en Zegeningen me zo opvielen, in positieve zin.

En -SprayIt-, grappig dat je die track noemt met betrekking tot Kendrick. Op een andere track praat Sticks over hoe hij een vrouwtje op straat tegenkomt die hem vraagt om aandacht voor de kerk (of god's werk, net hoe u wil) en dat deed me gigantisch denken aan What a Dollar Costs, vooral ook qua delivery.

avatar van Nr.4
Ik kan hier vooralsnog weinig mee. Producties zijn inwisselbaar en de wijsdoenerij staat me hierop ook tegen. Ben groot fan van de beste man, absolute beste in NL, maar dit zet helaas te veel de door hem ingeslagen weg in. Qua producties klinkt het voor mij echt alsof ie elke poging tot een beat accepteert tegenwoordig. Op Alles Over Hoop klonk het allemaal wat beter in balans en uitgewerkt, aan een nieuw album van Sticks was ik ook eigenlijk nog helemaal niet toe. Nee, deze ga ik niet veel draaien.

avatar van djwutru072
Nr.4 schreef: