Tom Odell - Black Friday (2024)

Label: UROK

1. Answer Phone (2:40)
  2. Black Friday (3:41)
  3. Loving You Will Be the Death of Me (2:11)
  4. The Orchestra Tunes Up (0:49)
  5. Spinning (2:11)
  6. The End of the Summer (2:07)
  7. The Orchestra Takes Flight (0:45)
  8. Somebody Else (3:23)
  9. Parties (2:15)
  10. The Orchestra Is Feeling Tense (0:33)
  11. Nothing Hurts Like Love (3:51)
  12. Getaway (Voice Note) (0:45)
  13. The End (3:25)
Tom odell weet een gevoel heel goed weg te zetten in zijn muziek. Een heerlijk album met gevoelige muziek, heerlijk voor een druilerige zondagochtend.

avatar van Djarune
Black Friday is een schitterende single. De rest is minder spannend, maar geeft wel voldoende sfeer.

avatar van bommel
Prachtig album, mooie liedjes, mooie stem, alles klopt

Er staan een aantal heerlijke liedjes op, waaronder Black Friday, The End, Somebody Else en Nothing Hurts Like Love. De rest van het album weet mij nog niet echt te overtuigen. Misschien komt dat nog. Kan iemand vertellen waarom Getaway (voice note) wordt afgekapt? Beetje vreemd om dat op een album te zetten.

avatar van popstranger
Ik ga eerlijk zijn en zeggen dat ik vooroordelen had over Tom Odell wegens Another Love. Dat nummer viel moeilijk te ontwijken de laatste jaren en ik was het beu gehoord. Ik zag hem ook als de zoveelste singer/songwriter die radiovriendelijke muziek maakte voor de kids waarin hij zijn ziel uitstort. Nu na het beluisteren van dit album denk ik er anders over. Het is het eerste volledige album dat ik van hem hoor en het valt me zeker niet tegen. Odell zingt vaak ingehouden waardoor hij meteen ook oprechter klinkt en ook muzikaal steken de songs goed in elkaar. Niet alles is om van weg te zwijmelen en als je de interludes weglaat hou je een kloeke ep over wat de boel nog een mooier geheel had gemaakt.
Misschien dat ik toch nog eens ga grasduinen in zijn vorige platen om te zien of dit een toevalstreffer is of niet.
Nota: morgen is het Black Friday stel ik nu vast. Toeval bestaat niet.