Het is niet zo dat ik drie steekwoorden gebruik om een verhaal over een album te krijgen. Ik luister nummer voor nummer (en dat vaak herhaalde malen) en noteer hoe het mij raakt en wat mij opvalt, wat ik er sterk aan vind en wat juist niet (dat laatste komt niet vaak voor want ik schrijf zoals de meesten over albums die ik zelf mooi vind). Ik probeer zoveel mogelijk de teksten te begrijpen via Genius.com. Ook dat vat ik samen. Ik ben daar voor een album een hele tijd zoet me. En als je een tekst niet goed begrijpt kan AI je daar trouwens goed bij helpen. Dat opent soms deuren. De hele rij gegevens gooi ik in een lange prompt van vaak wel een A4-tje of meer en laat AI een verhaal maken.
De output vraagt vaak om nog wat verbetering en dat voeg ik dan in.
Het is dus duidelijk dat ik zeker niet aan AI vraag om een mening te geven. Dat zou bizar zijn. Het is mijn mening, mijn emoties, mijn beleving die ik door AI in een verslag laat uitwerken.
Samengevat: ik moet dus net als
Slowgaze zelf nadenken en mijn eigen gedachten vormen. Die uitdaging heb ik dus ook. De laatste uitdaging is het om een goede prompt te maken. En inderdaad het maken van een sluitend geheel laat ik dan aan AI. Dat doe ik met veel plezier. Mijn kick is het om te zien of AI ervan maakt wat ik in gedachten heb. Ik was tenslotte IT-er, dus erg nieuwsgierig naar de AI tools. Twee vliegen in één klap. Wellicht ook interessant voor
Arrie