Romy - Mid Air (2023)

7. Twice (3:55)
  8. Did I (3:10)
  9. Mid Air (1:36)

met Beverly Glenn-Copeland

10. Enjoy Your Life (4:00)
  11. She's on My Mind (3:01)
avatar van Blitz!
Wat een spuuglelijke hoes, maar toch heel benieuwd naar deze plaat!

avatar van Cannabooze
Een mooi (vervormd) stemgeluid op dansdeuntjes.
De veertiende uit het dozijn van dertien.

Best leuk gedaan en luistert makkelijk weg.
Meer niet.

avatar van Aladdin
Ik lees her en der lovende kritieken en voel me oud. Wat misschien ook gewoon klopt. Kan hier prima naar luisteren, stoort me niet, maar godsamme NME 5*, Guardian 4*, Exclaim 8, DIY 4,5*....de hemel wordt hier toch niet bestormd of zo?

avatar van dix
dix
Cannabooze schreef:

De veertiende uit het dozijn van dertien.

Dit soort doe-het-zelf beeldspraak doet de neerlandici op het forum spontaan naar de absint grijpen.

avatar van Cannabooze
dix schreef:

Te gek!
Taal en absint zijn fluïde. De cirkel is rond!

avatar van remcodurez
Oliver Sim leverde vorig jaar een uitstekend solo album af, maar schakelde wel de hulp in van zijn muziekpartner Jamie XX voor de producties. Op een enkel nummer na doet Romy het zonder hem.

Helaas kunnen Fred Gibson (Fred Again...) en Stuart Price (Jacques Lu Cont, Twin White Duke) niet de kwaliteit leveren die Romy verdient. Dit is gewoon te middelmatig.

remcodurez schreef:

Ligt dat ook niet aan de liedjes? Heb alleen de 3 singles gehoord en Loveher en The Sea vond ik vrij matig i.t.t. Enjoy Your Life.

avatar van Mjuman
herman schreef:

Eerlijk gezegd waren ook de songs van The XX niet echt een wonder van complexiteit - in de (relatieve) eenvoud daarvan school juist hun kracht. De drie songs die je noemt vind ik niet slecht, zelfs wel pakkend te noemen, terwijl ik in Strong me juist stoor aan de oversimpele begeleiding.

Op zo'n moment vind ik het eigenlijk zonde dat zo'n karakteristiek stemgeluid (echt een kenmerk) voor zulke relatief lullige popdeuntjes wordt gebruikt - alsof er even snel gecasht moet worden. Was ik A&R manager van het label zou ik een heel andere kant uit zijn gegaan. Voor mij - al zijn een deel van de nummers prima draaibaar o.g.v. 'niets aan de hand, we doen gezellig' - komt dit echt wel in aanmerking als een misser, qua muziek en productie.

A propos die derde track, moest meteen aan deze Sea terugdenken

avatar van remcodurez
herman schreef:

Tuurlijk, de liedjes zelf zijn te middelmatig. Maar denk dat in de meeste gevallen een samenwerking tussen zanger(es) en producer een wisselwerking is met ideeën, aanvullingen, afwerking etc... In dit geval hoor ik weinig van alles.

avatar van Dim
Dim
Overwegend droog en vrij vlak popdancealbum. De samenwerkingen op track 6 en 9 vallen heel behoorlijk uit.

avatar van Johnny Marr
En ik snap de lauwe kritieken dan weer niet. Hoe heb ik zo lang op dit album liggen slapen? Geweldige plaat waar de levensvreugde vanaf spat! Dit album stemt me vrolijk Wat jij, Gretz?