De Toekomst Laat Me Koud (2023)

Alternatieve titel: De Nieuwe Nederlandse Golf 1980-1985

Label: RE:

1. Sammie America's MAM - Wat Is Dit?
  2. De Div - Insekticide
  22. Dier - Mensen Praten
  23. Final Unit - De Stilte en Ik
  24. Rob Glotzbach - De Engel van het Vuur
avatar van Premonition
Leuke verzamelaar van new wave bands uit ons kikkerlandje. Veel voor mij onbekende bands/nummers en natuurlijk wat van de bekende namen. Verrassend goed is het nummer van Noodweer, dat ik eigenlijk alleen ken van het melige In de Disco.

avatar van Chameleon Day
Interessant album. Namen zeggen me zo goed als niets (op wat dingen na). Maar goed, ik was in die tijd hoogstens in Toontje Lager, Goede Doel en zo geïnteresseerd. Ik ga luisteren.

avatar van spoiler
Premonition schreef:

Noodweer heeft twee LP's gemaakt. 'Rotterdam bijvoorbeeld' en 'Het water stijgt'.
Beide ondergewaardeerde platen en een aanrader om eens te luisteren.

avatar van Premonition

Fijne recensie, heel herkenbaar als jong volwassene begin jaren tachtig.
Ik verhoog naar 4*. Wat opvalt bij veel nummers is dat de basgitaar centraal staat en er veel wordt gedeclameerd ipv gezongen en da’s weer hip tegenwoordig in de UK

avatar van Chameleon Day
Premonition schreef:
…heel herkenbaar als jong volwassene begin jaren tachtig.

Jij wel. Ik lag al om 21u in bed die tijd….

avatar van music4life
Fantastische plaat, al was het maar voor de verrassingen en ontdekkingen. Ik was hiervoor onbekend met de Nederlandse ‘underground’ new wave scene.. met een glimlach beluisterd dus ook. Wat mij opvalt, mede oorzaak van die glimlach, is dat het eigenlijk best wel klinkt als de Nederlandse underground scene van de jaren 60, zelfde soort dictie, ‘simpele’ productie, sfeer en teksten. Alsof de tijd stil heeft gestaan. Kan ook aan mij liggen hoor..