Cuby+Blizzards - Live '68 (1968)

Alternatieve titel: Recorded in Concert at the Rheinhalle Düsseldorf

Blues / Rock
Label: Philips

1. Sugar Mama (6:29)
  2. Sweet Little Angel (9:37)
  3. No Way Out (5:41)
  4. Don't Love You Twice (6:28)
  5. Five Long Years (7:24)
  6. Dust My Blues (5:11)
avatar van ricardo
Als dit nog ergens te verkrijgen is op cd dan zal dit waarschijnlijk wel eens de ultieme live plaat kunnen zijn van Cuby En The Blizzards. Ik heb deze nog nooit zien liggen in een cd shop, maar misschien is dit ook nooit op cd uitgekomen en alleen op vinyl leverbaar.

ricardo schreef:

Bij bol.com zag ik deze CD nog staan, maar op veel sites wordt deze Live uitgave voor veel als vinyl aangeboden. Samen met Afscheidsconcert uit 1974 is dit echt mooi nostalgisch Cuby live-werk.

avatar van frankholst182
Hoe vet wil je 'sugar mama' hebben? Deze plaat staat hoog in mijn rijtje beste live-platen allertijden. Misschien gevoed door een 'onze-jongens'-gevoel. De band (inclusief herman brood) op zijn best. Beter dan afscheidsorkest, hoewel die ook echt goed is (albumhoes van die plaat doet anders vermoeden).

Goede liveshow waarop je eigenlijk wel kan horen dat Cuby live niet zo veel onderdeed voor enkele internationale vergelijkbare acts. Juist vanwege een Muskee in topvorm is het jammer dat er maar twee eigen nummers op staan. Misschien was dit om in te spelen op de internationale markt?

avatar van Brutus
Ik vind drie nummers van dit livealbum er met kop en schouders boven uisteken.
Sugar Mama
Dust my Blues
Don't love you Twice

Dieptepunt No way out

Vandaag voor 5 euro op de kop getikt en zeer, zeer tevreden over deze plaat!

avatar van viking1
Sterke live cd van cuby & the blizzards!
Gister voor weinig in groningen(jongens van hemes)gekocht!
Samen met blue cheer.2 koopie's.

Dit een heerlijk live optreden,harry goed bij stem en elco soleerd er geweldig op los.
Goede geluids kwaliteit.
Heb ook wat studio cd's van cuby maar dit live heerlijk rauw,dit is pure blues om van te smullen!
Zo als vaak zijn de live cd's puurderen rauwer,zo ook hier een groot verschil tussen cubby live en studio(ook prima)maar dit is een groot luister genot!
Absolute aanrader deze ligt bij veel cd zaken voor 5a6 euro!
Daar kan en mag je dit monument van de nederlandse blues niet om laten liggen!

avatar van Jan 1970
viking1 schreef:
Sterke live cd van cuby & the blizzards!
Gister voor weinig in groningen(jongens van hemes)gekocht!
Samen met blue cheer.2 koopie's.

Goede geluids kwaliteit.
Absolute aanrader deze ligt bij veel cd zaken voor 5a6 euro!
Daar kan en mag je dit monument van de nederlandse blues niet om laten liggen!

Schijnt dat deze samen met Praise the Blues heruitgebracht gaat worden, begin mei. Op het Mecrury-label, die al eerder drie Cuby-platen opnieuw uitbracht op cd. Ben vooral erg benieuwd naar Praise the Blues (met Eddy Boyd), moet erg goed zijn...

avatar van nlkink
Deze CD ligt in mijn woonplaats Assen voor een luttele € 5,99. Binnenkort haal ik 'm op. De CD afdeling van Warenhuis Vanderveen rules.

avatar van Jan 1970
Uitstekende cd-afdeling inderdaad en zoals het een Drentse cd-winkel betaamd hebben ze altijd Cuby in huis. (En Living Blues. En Daniel Lohues. En Stones. En Nog Veel Meer)

Ik hoop dat de mannen van Vanderveen nog lang tegen de stroom in kunnen varen met hun cd-afdeling

Jan 1970 schreef:

Uitstekende cd shop met zeer vriendelijke medewerkers inderdaad. En wat nergens meer te vinden is, heb je best kans dat ze het daar gewoon hebben liggen. Ben daar al een aantal keren verrassend geslaagd met albums waar niet meer aan te komen is, ook via internet niet.

Dit album mag je als blues liefhebber natuurlijk niet missen, misschien wel mijn favoriet van cuby + blizzards, al vind ik grollo bijna net zo goed. Desolation vind ik te kaal en te onvolwassen klinken, maar sommigen vinden dat juist weer een pluspunt ��

avatar van nlkink
Als ik iets op het internet zie wat me interesseert dan check ik of ik het ook bij hun kan krijgen voor ongeveer hetzelfde bedrag. Ik vind het zelfs niet erg om er iets meer voor te betalen. De gunfactor heb ik het wel eens genoemd. Ik loop er minstens een keer per week even naar binnen en heb altijd het gevoel dat dit gewaardeerd wordt.

avatar van nlkink
Heb de CD onlangs opgehaald. Moet er wel even bij melden dat ie een euro duurder was dan dat ik op 31 maart jl. beweerde, maar € 6,99 is nog altijd een heel zacht prijsje.
Een echt 'no frills' live album. Het klinkt voor die tijd allemaal heel redelijk. Het klinkt aangenamer dan de live albums die The Rolling Stones en The Kinks rond die tijd uitbrachten. Gelling speelt de sterren van de hemel. De hele band is goed op dreef.

avatar van heartofsoul
Dit album viel me niet mee. Het begint verrassend goed met een fraaie Sugar Mama van John Lee Hooker en Cuby speelt hier, en ook elders op het album, een fraaie partij op de mondharmonica, maar al snel slaat bij mij de verveling toe. Ik moet, misschien voor alle duidelijkheid, opmerken dat ik niet heel erg houd van de zang van Muskee, en van de solo's van Eelco Gelling ben ik ook niet erg onder de indruk. Ik houd meer van compact en de kern rakend. Kwestie van smaak wellicht. Dieptepunt vind ik No Way Out met die schorre stem van Alexis Korner.

avatar van ricardo
Wat een heerlijk live album is dit toch. Gelijk in het begin wanneer hij begint Sugar Mama te zingen moet ik gelijk even glimlachen, en dan gelijk de muziek erachteraan wat een heerlijke bluesfeel heeft. Op lekker rustig tempo doorspelend. Deze vind ik samen met het studio album Apleknockers Flophouse het beste werk van Cuby. 7 albums heb ik org in bezit op cd van Cuby, en in deze volgorde waardeer ik ze.

1. Appleknockers Flophouse (4.5*)
2. Live in Dusseldorf (4.5*)
3. Too Blind Too See (4.0*)
4. The Best Off 1969 (4.0**)
5. Cats Lost (3.5*)
6. Desolation (3.5*)
7. Groeten Uit Groloo (3.0*)

avatar van rider on the storm
Een baggervet bluesalbum van een ontzettende goeie band van eigen bodem. Dit is de blues zoals ik de blues graag hoor en zoals de blues gespeeld hoort te worden. Met mijn held Herman Brood...

Maar gotver ook de rest van de band is gewoon geweldig ....o.a Eelcoooooo...

Ik geloof op dit album gewoon alles wat Harry zingt..

Topalbum!