The Orb - Prism (2023)

Electronic
Label: Cooking Vinyl

1. H.O.M.E (High Orbs Mini Earths) (10:34)
  2. Why Can You Be in Two Places at Once, When You Can’t Be Anywhere at All [Where's Gary Mix] (7:40)
  3. A Ghetto Love Story (6:11)
  4. Picking Tea Leaves & Chasing Butterflies (6:13)
  5. Tiger (4:32)
  6. Dragon of the Ocean [Dogon Mix] (6:10)
  7. The Beginning of the End (8:29)
  8. Living in Recycled Times (10:27)

met Rachel D'Arcy

9. Prism (9:43)
  10. Living in Recycled Times [Edit] * (4:10)

met Rachel D'Arcy

11. Why Can You Be in Two Places at Once, When You Can’t Be Anywhere at All [Edit] * (3:58)

avatar van davevr
Ik vind dit best ok, vanavond in de Roma trouwens. Stiekem hoopte ik op een volledige plaat met dubbie techno/house maar die tijden zijn voorgoed voorbij. Jaja, ik mis Weatherall en projecteerde al mijn hoop op The Orb, die nu naar de Goldie kant gaan

avatar van davevr
HALLO RADIO NOORDZEE HALLO RADIO NOORDZEE HALLO RADIO NOORDZEE

Oh, dit komt binnen. Veel beter dan verwacht, goede mix van dub, ambient en dubby house,paar mindere momenten (Tiger en Living in...) Zeker Why Can You Be in Two Places at Once, When You Can’t Be Anywhere at All maakt mijn weekend goed. Andrew Weatherallstyle keeping the torch

avatar van Proeflokaal
Ja die zeezender samples zijn tof. Deze verse worp lijkt na de eerste luisterbeurt toch goed te zijn. Beter zelfs dan wat ik had verwacht.

avatar van trebremmit
Living in Recycled Times heeft dezelfde breaks als Adam F's Circles, zal wel bewust zijn gedaan denk ik, het hele album lijkt een soort terugrijpen op oude stijlen. Zo doet bijvoorbeeld The Beginning of the End aan progressive house van halverwege de jaren 90 denken.
Leuk album wel alleen een beetje wisselvallig en nogal verschillende nummers, zo vind ik Tiger echt vreselijk glad.