Ad Vanderveen - Heart of Every Town (2023)

Folk / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. Heart of Every Town [Church Version] (5:00)
  2. Poor Soul [Church Version] (4:05)
  3. Die While Living [Church Version] (3:59)
  4. Homesweet [Church Version] (3:53)
  5. Horizon Line [Church Version] (4:23)
  6. Not a Song [Church Version] (6:21)
  7. Mirage [Church Version] (4:30)
  8. Child Again [Church Version] (4:11)
  9. Never Growing Old [Church Version] (5:24)
  10. Unremembered Dream [Church Version] (0:31)
  11. Unremembered Dream [Pub Version] (3:15)
  12. Heart of Every Town [Pub Version] (5:18)
  13. Poor Soul [Pub Version] (4:25)
  14. Die While Living [Pub Version] (8:23)
  15. Homesweet [Pub Version] (5:10)
  16. Horizon Line [Pub Version] (4:44)
  17. Not a Song [Pub Version] (8:46)
  18. Mirage [Pub Version] (5:22)
  19. Child Again [Pub Version] (9:04)
  20. Never Growing Old [Pub Version] (5:43)
avatar van nlkink
Deze stond vandaag aan in de lokale platen- en CD-zaak waar ik af en toe een paar uurtjes help en luisterde heerlijk weg. Ad Vanderveen staat al jaren garant voor hoogstaande Americana. Hier in Drenthe wel eens meegemaakt in Cultureel Café de Amer in het plaatsje Amen. Helaas nog altijd relatief onbekend en het gebeurde regelmatig vandaag dat mensen zeer verrast waren als we vertelden dat wat ze hoorden door een Nederlandse artiest werd gezongen die al zo'n 30 jaren actief is.
Een soort dubbelalbum deze keer. Van elk liedje heb je twee versies, zoals hierboven omschreven. Afhankelijk van je stemming kun je kiezen tussen een versie die in een kerk of in de kroeg is opgenomen. En dat is geen straf. Favorieten aanwijzen is bijkans onmogelijk; ik probeer het ook nog eens 50/50 te verdelen. Voorlopig waardeer ik 'm op 4, maar er is ruimte voor meer.