The National - First Two Pages of Frankenstein (2023)

Label: 4AD

1. Once Upon a Poolside (3:36)

met Sufjan Stevens

2. Eucalyptus (4:24)
  3. New Order T-Shirt (4:56)
  4. This Isn't Helping (4:04)

met Phoebe Bridgers

5. Tropic Morning News (5:09)
  6. Alien (4:07)
  7. The Alcott (4:27)

met Taylor Swift

8. Grease in Your Hair (3:57)
  9. Ice Machines (4:16)
  10. Your Mind Is Not Your Friend (4:24)

met Phoebe Bridgers

11. Send for Me (4:14)
avatar van YouWillNeverWorkInTelevision
Maakt me weer erg nieuwsgierig, Klinkt me toch weer als een kleine vernieuwing in de oren.

Hier kijk ik onwijs naar uit. Hele fijne eerste single. Tropic Morning News

avatar van Gretz
Ik WIST HET dat coldwarkids me te snel af ging zijn

vr 29 sep. 2023
Ziggo Dome, Amsterdam
The National

avatar van coldwarkids
En toch vind ik het een beetje jammer dat Weird Goodbyes er niet op staat. Sowieso een samenwerking met Bon Iver had mooi geweest. Al is Phoebe Bridgers een goede alternatief als samenwerking.

avatar van remcodurez
Op een track met Bon Iver zat ik niet te wachten. Die combinatie brengt voor mij eerder het slechtste van beide werelden naar boven.

Ben vooral benieuwd naar de samenwerking met Sufjan Stevens en of The National na de voor mij mindere solo zij-uitstapjes als team me opnieuw kunnen bekoren.

avatar van MRDammann
Een nieuwe boygenius album en een nieuw The National album met al mijn singer-songwriter helden van dit moment? Memorabele dag

avatar van Gretz
MRDammann schreef:

Beste releasedag van het jaar! En dat gaat waarschijnlijk niet meer overtroffen worden

Ben nog steeds in de wolken dat zowel Phoebe, Sufjan als Taylor meedoen op deze plaat

avatar van ArthurDZ
Wat een gekke hoes en albumtitel, eigenlijk. Maar wel een fijne eerst single!

Geen tourdatum in België is ook heel gek, maar waarschijnlijk komen de festivalaankondigingen nog.

avatar van remcodurez
Zojuist voor het eerst de kans gehad de eerste single te luisteren en mijn verwachtingen liggen alvast een stuk lager dan initieel het geval was.

The National in combinatie met een drumcomputer, zie ook reeds Weird Goodbye's, is voor mij geen goeie combinatie. Drumcomputers gebruikt door rock/pop artiesten werken gewoon zelden goed voor mij. Ze worden te banaal gebruikt en vooral slecht afgemixt. Hoe plat is dit gemastered!

Daarbij zit er ook wat 80's vibe of moet ik zeggen 80's hype in het nummer. En ben ik toevallig ook niet zo fan van die hype.

Maar laat ik me alvast niet al te negatief opstellen. Het vorige album IAETF, door velen als minder bestempeld, viel bij mij uiteindelijk wel in goede aarde. En elk vorig album heeft wel zijn wat banalere popnummers die het bij mij minder doen.

tbc?

avatar van Mausie
De leadsingle klinkt fris op het eerste gehoor. En heeeel erg benieuwd naar de samenwerking met Sufjan Stevens

avatar van VladTheImpaler
Ik hoop dat het nummer op het album beter tot zijn recht komt. Ik vind het tot nu toe naar The National maatstaven een beetje slapjes. Verkeerd klinkt het zeker niet, maar je hoopt en verwacht bij The National toch iets meer. Wie weet trekt mijn mening nog bij na het wat vaker gehoord te hebben.

Als fan sinds Boxer is de eerste single toch een beetje wennen. Veel te plat voor mij, is mis de scherpe randjes, het karaktervolle gitaarspel, de eigenwijze drumpartijen. Eigenlijk precies dat wat deze band eigen maakt. Klinkt allemaal veel te 13 in een dozijn. Weet ook niet of die samenwerkingen gaan helpen. Klinkt leuk maar het allemaal ook een beetje op elkaar lijken heb ik het idee qua karakter en productie. Maargoed, heel benieuwd naar het geheel!

avatar van legian
Bij het horen van die drumcomputer krijg ik Gorillaz vibes. Voor mijn gevoel mixt het ook niet echt lekker qua stijl. Verder geen vervelend nummer, maar eens afwachten wat ze van het totaal hebben gemaakt.

avatar van VDB79
Nieuwe The National altijd iets om naar uit te kijken. In het bijzonder icm deze gastartiesten.
Matt Berninger en Phoebe Bridgers is echt een match made in heaven. Walking on a string is miss wel een van de mooiste duetten die ik ken.

avatar van Rvdz
Ik hoop dat dit niet I Am Easy To Find deel twee gaat worden, maar die eerste single en alle features wekken op dat gebied niet veel vertrouwen.

Ik ben heel benieuwd naar deze plaat.

coldwarkids schreef:

Aaron Dessner: And for those of you asking, Weird Goodbyes is also part of something very special, we've made a mountain of music that we love.

Op Reddit beweren ze dat er in de herfst nog een release zal zijn…

Rvdz schreef:

Dat is een prachtplaat. Bizar hoeveel mensen daar kritiek op hebben. Don't get it. Why?

avatar van coldwarkids
gerre schreef:

Na Boxer en Alligator toch zeker hun sterkste en mooiste plaat. Ik snap wdb Rvdz ook niet!

avatar van Grizzly Bear
YouWillNeverWorkInTelevision schreef:

Op Reddit beweren ze dat er in de herfst nog een release zal zijn…

Hier doelen ze misschien op, dit komt van de officiele pagina:

Cherry Tree members who pre-order First Two Pages of Frankenstein via the member store will also receive a Flexidisc single of “Weird Goodbyes (feat. Bon Iver).” Previously released digitally, this will be an initial physical release of the song ahead of its future home.

avatar van Rvdz
gerre schreef:

Smaken verschillen natuurlijk, maar ik vind 'm enorm gezapig. De albumversie van Rylan verbleekt bij eerdere live-versies, maar in het algemeen vond ik sowieso dat er nul dynamiek zat in de nummers. Nagenoeg geen climaxen en gastzangeressen die de vaart uit bijna ieder nummer halen. Ik verwacht natuurlijk geen non-stop hoog tempo van The National maar een handvol nummers in de trant van Squalor Victoria, I Still Destroy You, Day I Die of Sea Of Love stel ik toch wel op prijs en die kon ik op de vorige plaat in ieder geval niet ontdekken. Ik moet zeggen dat de nieuwe single me wat luisterbeurten verder al wel wat beter ligt, dus hopelijk is dat een goed teken.

Veel sierlijke strijkers en man/vrouw harmonieën, dat is natuurlijk wel men ding. En idd een heel rustige plaat. Totaal geen rock-plaat. Het is maar wat je verkiest natuurlijk. Gezapig is de nieuwe single evenzeer.

avatar van Roxy6
Ik vermoed dat dit weer een prachtig album is geworden.

De eerste track die is gereleased smaakt absoluut naar meer.
In between IAETF en dit nieuwe album heb ik de soloplaat van Matt Berninger grijsgedraaid.

Nu even drie maanden wachten.....

Tropic Morning News klinkt even enerverend als de titel zelf. Het mist alles wat ik goed vind aan The National. Na de zwakke broeder, I Am Easy To Find, heb ik hier ook een hard hoofd in. The National die ik het liefste heb zit vol opgekropte woede, frustratie en melancholie. Niet met een natte scheet.

En begrijp me niet verkeerd: alligator, boxer, high violet en sleep well beast vallen onder mijn meest beluisterde en favoriete albums ooit gemaakt.

avatar van fish
Ik heb The National hoog zitten, maar zodra Taylor Swift betrokken wordt.... Een hard hoofd in deze release is alleen al wat dat betreft een eufemisme.

avatar van Justinx
fish schreef:

Wel erg kortzichtig dit

avatar van fish
Justinx schreef:

Wel erg kortzichtig dit

Nee, niet echt. Taylor Swift, pfff.

avatar van Elbow
De twee songs Tropic morning news ( haversham) en Ice machines speelden ze vorig jaar al live op hun Europese tour zoals ook op het strand in Zeebrugge.
Dacht al dat het nummer me bekend in de oren klonk
Vooral benieuwd naar de samenwerking met Sufjan Stevens…