Noel Gallagher's High Flying Birds - Council Skies (2023)

Rock / Pop
Label: Sour Mash

1. I'm Not Giving Up Tonight (4:06)
  2. Pretty Boy (4:48)
  3. Dead to the World (4:09)
  4. Open the Door, See What You Find (3:59)
  5. Trying to Find a World That's Been and Gone Pt. 1 (2:57)
  6. Easy Now (3:52)
  7. Council Skies (4:39)
  8. There She Blows! (3:56)
  9. Love Is a Rich Man (4:21)
  10. Think of a Number (5:41)
  11. Don't Stop... * (4:45)
  12. We're Gonna Get There in the End * (4:13)
  13. Mind Games * (4:32)
  14. Pretty Boy [Instrumental] * (4:50)
  15. Dead to the World [Instrumental] * (4:13)
  16. Council Skies [Instrumental] * (4:42)
  17. Think of a Number [Instrumental] * (5:46)
  18. I'm Not Giving Up Tonight [David Holmes Remix] * (5:42)
  19. Think of a Number [Pet Shop Boys Magic Eye 12" Remix] * (5:12)
  20. Pretty Boy [Robert Smith Remix] * (5:43)
  21. Council Skies [The Reflex Revision] * (5:25)
  22. Flying on the Ground [Radio 2 Session, 08.09.21] * (3:14)
  23. You Ain't Goin' Nowhere [Radio 2 Session, 08.09.21] * (2:17)
  24. Live Forever [Radio 2 Session, 08.09.21] * (4:49)
Denniz78 schreef:

Dat ik de songs niet heel sterk vind

En dat is voor mij moeilijk om te volgen. Het songniveau op dit album is juist behoorlijk hoog.

Heb je 'm soms 1x beluisterd? Een vette onvoldoende voor deze prima plaat van Noel kan ik niet goed plaatsen.

avatar van Denniz78
west schreef:

Ben een Oasis fan van het eerste uur, hou ook van de meeste high flying birds platen, maar deze doet me vrijwel niets. Teveel strijkers en blazers en de liedjes beklijven niet.

avatar van Running On Empty
Fijne plaat is het weer van Noël Gallagher en leuke tracks ook op de bonus disc.

Zijn solowerk vind ik veel aangenamer dan het latere Oasis werk, sterkere songs en ook een veel meer verfijnde productie.

avatar van Running On Empty
Deze begint mij steeds beter te bevallen, sterke nummers en fraaie productie. Halfje erbij. Noël Gallagher heeft op zijn soloplaten toch wel opnieuw bewezen een ijzersterke songwriter te zijn.

Noel Gallagher doet waar hij bekend om is en dat is hele goede liedjes schrijven en maken! Wat mij betreft wel 1 van de betere platen van dit jaar.

Helemaal geen verkeerd van onze Noel. Het gemiddelde niveau is heel redelijk al mis ik échte uitschieters. Maar luistert lekker weg.

avatar van The_CrY
Helemaal vervelend klinken de platen van Noel Gallagher nooit. Deze vierde kabbelt rustig voort zonder echte hoogtepunten of verrassingen. Lekker om zo eens op te zetten, maar weinig nummers hiervan zullen me later bijblijven vrees ik. Afgezien van de opener misschien.

The_CrY schreef:
Easy Now is een pareltje. Het is een groeiplaatje, meer nummers gaan steeds beter bevallen.

avatar van thetinderstick
Na een iets mindere voorganger weer een sterke plaat van Noel Gallagher. Deze Council Skies doet niet of nauwelijks onder voor zijn eerste twee High Flying Birds platen. Het experiment laat hij hier achterwege, dit zijn gewoon popnummers met een melancholisch randje. Niks nieuws onder de zon dus, maar ik ben blij dat hij weer met nummers op de proppen komt die zich binnen de kortste keren in je brein nestelen. ´Easy Now´is er zelfs eentje uit de buitencategorie, echt een hoogtepunt hier. Maar ook ´Council Skies´ is een lekker stuwende rocker, en ´Dead to the World´is een film noir ballade die indruk maakt. 'Open the Door, See What You Find' is erg catchy met dat strijkersmotiefje.

Het middenstuk vanaf ´Dead to the World´ t/m 'Council Skies' is erg sterk. Enkele nummers ('There She Blows') zijn iets minder, maar dat mag de pret niet drukken. En ook op de bonus cd een aantal sterke nummers ('Don't Stop' en single 'We're Gonna Get There In The End') die niet op de plaat hadden misstaan.