Genesis - BBC Broadcasts (2023)

Label: UMC

1. Shepherd [Night Ride 1970] (4:02)
  2. Pacidy [Night Ride 1970] (5:45)
  3. Let Us Now Make Love [Night Ride 1970] (6:14)
  4. Fountain of Salmacis [Paris 1972] (7:49)
  5. Musical Box [Paris 1972] (10:33)
  6. Stagnation [Sounds of ‘70 1971] (8:55)
  7. Harlequin [Peel Jan 197] (2:47)
  8. Get Em Out by Friday [Peel Sept 1972] (8:47)
  9. Harold the Barrel [Peel Sept 1972] (2:58)
  10. Twilight Alehouse [Peel Sept 1972] (8:04)
  11. Watcher of the Skies [In Concert 1975] (7:48)
  12. Squonk [Knebworth 1978] (7:21)
  13. Burning Rope [Knebworth 1978] (7:28)
  14. Dance on a Volcano [Knebworth 1978] (4:25)
  15. Drum Duet [Knebworth 1978] (1:18)
  16. Los Endos [Knebworth 1978] (5:56)
  17. Deep in the Motherlode [Lyceum 1980] (5:59)
  18. Dancing with the Moonlit Knight [Lyceum 1980] (1:52)
  19. Carpet Crawlers [Lyceum 1980] (5:32)
  20. One for the Vine [Lyceum 1980] (11:10)
  21. Behind the Lines [Lyceum 1980] (5:39)
  22. Duchess [Lyceum 1980] (6:56)
  23. Guide Vocal [Lyceum 1980] (1:29)
  24. Turn It on Again [Lyceum 1980] (4:47)
  25. Dukes Travels [Lyceum 1980] (7:18)
  26. Dukes End [Lyceum 1980] (2:14)
  27. Say It’s Alright Joe [Lyceum 1980] (7:59)
  28. The Lady Lies [Lyceum 1980] (6:21)
  29. Ripples [Lyceum 1980] (10:05)
  30. In the Cage [Lyceum 1980] (7:35)
  31. The Raven [Lyceum 1980] (1:07)
  32. Afterglow [Lyceum 1980] (4:35)
  33. Follow You, Follow Me [Lyceum 1980] (4:40)
  34. I Know What I Like (In Your Wardrobe) [Lyceum 1980] (9:35)
  35. The Knife [Lyceum 1980] (3:52)
  36. Mama [Wembley 1987] (6:30)
  37. Domino [Wembley 1987] (11:08)
  38. That’s All [Wembley 1987] (5:00)
  39. The Brazilian [Wembley 1987] (5:17)
  40. Throwing It All Away [Wembley 1987] (6:48)
  41. Home by the Sea [Wembley 1987] (5:18)
  42. Second Home by the Sea [Wembley 1987] (6:38)
  43. Invisible Touch [Wembley 1987] (5:14)
  44. Drum Duet [Wembley 1987] (5:55)
  45. Los Endos [Wembley 1987] (7:00)
  46. Not About Us [NEC 1998] (3:07)
  47. Dividing Line [NEC 1998] (10:12)
  48. No Son of Mine [Knebworth 1992] (7:12)
  49. Driving the Last Spike [Knebworth 1992] (10:27)
  50. Old Medley [Knebworth 1992] (19:56)
  51. Fading Lights [Knebworth 1992] (10:56)
  52. Hold on My Heart [Knebworth 1992] (6:03)
  53. I Can’t Dance [Knebworth 1992] (8:14)
Hoera !!

avatar van FrodoK
Gelukkig is maart niet al te lang wachten.

avatar van BenZet
Erg interessant dit. Hopelijk een voorbode voor meer moois!

Lekker hoorrr

avatar van vanwijk
Heel mooi!

avatar van daniel1974nl
Een potpourri van concerten, nummers, periodes en bronnen. Jammer weer. Echter geheel in de traditie van voorgaande Genesis releases. Dat dan weer wel. Uiteraard wederom geen complete concerten. Dat dan weer niet. Het zou ook eens..........Blijkbaar om doublures te vermijden. WTF to that !! Interessant genoeg staat er nog steeds genoeg op dat al op andere release is verschenen en worden Los Endos en het (inmiddels over saaie) Drum Duet alleen op deze release al twee keer aangeboden.

En in ieder geval van het Knebworth concert is wel in zijn geheel uitgezonden (en daarmee opgenomen) destijds. Ik heb het jaren lang op video gehad (en die klokte toch echt 2 uur en 21 min. ) Dit concert ook was veel beter dan het Earls Court concert wat later op DVD is uitgebracht. Hoewel het enige verschil in setlist was dat in Earls Court Dreaming While You Sleep (een van de beste nummers van de latere periode) werd gespeeld en in Knebworth Throwing It All Away. En was een deel daarvan ook al niet op de bonus DVD van de WCD Re-issue gezet ? Dus het zou mij niet verbazen of de BBC van de rest van de concerten ook complete opnames heeft. Helemaal omdat velen over de jaren ook als vrij bekende bootlegs zijn verschenen (Zoals Lyceum en Forum). Zonde weer.

Ik had meer interesse gehad naar de left cuts van Seconds Out bijv. moet ik bekennen.

Al iets bekend over de geluidskwaliteit van deze release ? Ik hoop toch werkelijk dat alles in ieder geval wel eerst fatsoenlijk is geremasterd. Anders laat ik em schieten.

Ik wacht het daarom eerst af.

ben zeer benieuwd

avatar van IntoMusic
Interessant! Vooral Lyceum 1980 met de nummers van ATTWT. Eens met Daniel dat het wel een keer fijn zou zijn om een geheel concert van 1 datum te releasen. Afijn, ik zie hier wel naar uit.

avatar van meneer
Nou. Voor degenen die alles willen:

Genesis - Live at Knebworth 1978 full concert Ietwat mindere kwaliteit

Genesis - Live at the Lyceum 1980 full concert Prima kwaliteit.

Genesis - Live at Wembley 1987 full concert Leuke kwaliteit.

Genesis - Live NEC 1997 full concert Prima kwaliteit en leuk met Ray Wilson.

Genesis - Live at Knebworth 1992 full concert Best leuke kwaliteit.

En dan nog echt verrassend en van zeer goede kwaliteit !! Ik vind dit echt magistraal!!

Genesis - Live at Bataclan 1973

Nog iemand iets te wensen verder ?

daniel1974nl schreef:

Daar zorgen Tony Banks en Nick Davis voor, het lijkt mij sterk dat dit ook maar enigszins ondermaats zal zijn.

avatar van daniel1974nl
vigil : daar gaan we dan maar vanuit.

Meestal wel en gezien de fantastische geluidskwaliteit van alle 5 boxen twijfel ik daar niet aan.
Echter. De eerste release van Wembley op DVD was ook veel te hard Een dan bedoel ik vervormend hard) en de WCD DVD ging over naar de tweede laag in het midden van een nummer. Om van de kwaliteit van de Definitive Remasters nog maar te spreken.

avatar van goldendream
Jammer dat 'Tonight Tonight Tonight' van Wembley ontbreekt. Alleen tijdens die tournee speelden ze het nummer volledig.

goldendream schreef:

Eens en was mooi geweest. Al staat die uitvoering ook op de Maxi Single van Tell Me Why.
Voor mij de mooiste uitvoering en het mooiste nummer van Invisible Touch. Met het niet spelen van het middenstuk in de laatste 3 tournees hebben ze zichzelf geen eer aangedaan. Wat mij betreft. Prut als I Can't Dance wordt uitgemolken naar dubbel de speelduur Maar nummers die echt interessant zijn worden om een andere reden altijd ingekort of maar deels uitgevoerd.

Genesis is qua muziek een van mijn meest favoriete bands, maar tegelijk haat ik ze alledrie ook hartgrondig voor de manier waarop ze besluiten hun muziek te spelen en hun het nodig vinden om hun legacy te grabbel te gooien.

goldendream schreef:

gelukkig staat dit flut nummer er niet op.

Neal Peart schreef:

gelukkig staat dit flut nummer er niet op.

Ik had in het verleden ook niet zoveel met dat nummer, maar na het beluisteren van deze versie van 15 oktober 1986 in L.A. is het tot mijn persoonlijke favorieten gaan horen. Hoogtepunt van hun Invisible Touch setlist.

avatar van BenZet
Helemaal met je eens Frodok. Dat middenstuk heeft zoveel power, geweldig. Zou dat heel graag geremasterd uit de speakers willen horen

Sowieso vind ik de jaren 80 qua energie echt heel goed. De live versie van die tour van Land Of Confusion is ook zo lekker fel.

Ik heb de hoop dat dit een voorbode is, de investeerders willen toch centen zien.

avatar van meneer

Heerlijk, Heerlijk, Heerlijk.. Zeer sterke uitvoering (en nog steeds mijn vage vermoedens dat Collins toen behoorlijk graag van het witte poeder mocht snuiven want hij was zeer speedy toen).

Ook even slikken. Ik ben toen in De Kuip naar deze toer geweest (stond echt helemaal vooraan in het midden) en ik besef dat dit ondertussen alweer 36 jaar geleden is. Toen was ik 19.

Ik zou er nu bijna een moord voor over hebben om nog eens die dag en avond weer te beleven. Wat een herinnering !

Ik benijd je stiekem
Ik was 9, kende Genesis vaag van het nummer 'mama' wat op een verzamelaar van mijn grote broer stond. Een concert was out of the question...
Pas met de I can't Dance tour dacht ik er serieus over na om te gaan, maar ook toen niet gebeurd. Ik kende bijna niemand die Genesis ook tof vond, en om op mijn 15e alleen te gaan, zag ik niet zitten.

goh datzelfde issue had ik ten tijde van the lamb begin 1975: ik was 16 a 17 en niemand anders geinteresseerd in genesis in mijn kring

Weet iemand wanneer het nieuwe album van Peter Gabriel uitkomt? Moet toch al voor zijn tour zijn?

avatar van BenZet
Zal ik bij Peter gabriel topic vragen….

avatar van gaucho
Neal Peart schreef:

Een exacte datum is nog niet genoemd, maar hij heeft al twee nummers vrijgegeven. En volgens plan wordt er elke nieuwe maan(d) een nieuw nummer op de wereld losgelaten. Zal dus nog wel een paar maanden duren. Maar aangezien die toer in mei van start gaat (en in juni naar Nederland komt), neem ik aan dat er tegen die tijd wel een fysieke geluidsdrager is, cq het hele album te beluisteren is.

Panopticom released - PeterGabriel.com

avatar van Jason28
Ik hou vooral van de Gabriel Era, daarna zijn ze voor mij berg afwaarts gegaan, maar zelfs onderaan die berg was het goed te pruimen. Ben zeer benieuwd naar de kwaliteit van deze compilatie.

Ik zag zojuist een unboxing op YouTube van deze box en dat zag er niet best uit, heel klein boxje met flut boekwerkje erbij en dat voor een hoop geld. Ook het feit dat het Lyceum niet compleet is en dan ook nog op cd2 eerst 5 nummers van Knebworth 1978 ervoor staan en op cd3 2 nummers van Wembley erachter vind ik een rare keuze ik had liever het complete Lyceum concert op cd2 en cd3 gehad.
Hele leuke box voor 29,95 euro.

avatar van Johnny Marr
jakoe schreef:
Hele leuke box voor 29,95 euro.

Is die laatste zin dan sarcastisch? Aan de rest van je stukje zou ik zeggen van wel.

avatar van vigil
Ik denk dat hij bedoelt dat het een mooie box voor 29.99 zou zijn echter is de prijs zo rond de 55 a 60 euro

avatar van FrodoK
Net binnen, en ik wil de cd's rippen op mijn desktop. Alle metadata in het Japans??? Nou, da's mooi ***

vigil schreef:

35€ bij Kroese

avatar van BenZet
Gisteren de DHL gemist dus vandaag kunnen halen.
Persoonlijk vind ik het een mooie box.
Het voelt degelijk aan, maar het is niet zo luxueus als de era boxen. Dat is zeker waar.
De informatie die erbij is, is prima. Mooie foto’s en de hoesjes waar de cd’s in zitten refereert naar het tijdperk van de band op dat moment. Leuk detail.
De opnames ( ben begonnen bij cd 2) zijn prima te noemen. Ben nog niet omvergeblazen zoals bijvoorbeeld Seconds Out, maar heb weleens begrepen dat dit behoorlijk gedubd zijn.
Voor de fan wat mij betreft, gewoon doen. De liefhebber, tsja, boven de 50€ is best veel geld, maar dat kost tegenwoordig alles.
Nogmaals bij Kroese 35€ is tie waard